Tidligere topspiller ansat: Her er AaBs nye direktør

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kom som lidt af en overraskelse, da AaB tidligere på året afskedigede administrerende direktør Stephan Schors.

Siden har man været i fuld sving på rekrutteringsfronten med at finde en ny mand til topposten. Han er fundet nu, meddeler AaB i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Det bliver den tidligere AaB-profil Thomas Bælum, der sætter sig i direktørstolen.

40-årige Thomas Bælum kommer fra et job som direktør i Randstad Danmark og har tidligere haft en karriere som professionel fodboldspiller i blandt andet AaB, som han forlod i december 2003 efter 182 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

Thomas Bælum vandt blandt andet guld med AaB i 1999.

Bælum stoppede sin aktive karriere i 2011 og har uddannet sig med en HD i afsætning.

Siden 2011 har Thomas Bælum haft ansættelse hos Randstad Danmark i forskellige stillinger.

Gaarde og Bælum i direktionen

Thomas Bælum vil fra 1. august 2018 udgøre direktionen i AaB sammen med sportsdirektør Allan Gaarde.

AaB’s bestyrelsesformand Torben Fristrup udtaler:

“Med ansættelsen af Thomas Bælum, der sammen med Allan Gaarde vil udgøre direktionen i AaB, har vi fået en direktion der sammen med den øvrige ledelse og medarbejdere kan skabe gode resultater og udvikle AaB såvel økonomisk som sportsligt og dermed sikre en positiv fremtid for vores klub,” siger Torben Fristrup.

Han tilføjer;

“Umiddelbart bliver Thomas’ væsentligste opgaver at bidrage til at øge vores sponsorindtægter – herunder synliggørelse af værdien for vores sponsorer, styrke kampoplevelsen på Aalborg Portland Park før, under og efter kampene samt kigge på hvordan vi kan udnytte de digitale muligheder, og hvordan disse kan skabe endnu større værdi for vores sponsorer,” siger Torben Fristrup.

Stolt over tilliden

Thomas Bælum og Allan Gaarde danner ledergruppe i AaB sammen med salgschef Lars Glinvad og presse- og kommunikationschef Brian Andersen, og Thomas Bælum glæder sig til sin nye udfordring:

“Jeg er for det første stolt af, at AaB har peget på mig som ny administrerende direktør, og jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden.

Jeg har altid haft et ønske om engang at komme tilbage til sportens verden, og lige præcis som administrerende direktør i AaB er der for mig tale om et drømmejob, da det er den klub, jeg er vokset op med,” fortæller Thomas Bælum.

Han fortsætter;

“Overordnet set er det økonomiske fundament på plads, og nu gælder om i samlet flok at højne oplevelsen for tilskuere og fans og højne værdien for vores sponsorer, så vi kan fortsætte med et bæredygtigt AaB og derigennem opfylde vores sportslige målsætninger,” slutter Thomas Bælum.

I dag er Thomas Bælum bosiddende i Silkeborg, men han og familien rykker omgående til Aalborg.