Thorsten har drevet den i 14 år: Café Vesterå er stadig blandt byens bedste

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Det var i 2003, at Thorsten Stevnhoved som 22-årig tog sit livs chance og kastede sig ud på dybt vand.

Han havde aldrig tidligere drevet et spisested, og nu stod han pludselig med nøglerne til Café Vesterå.

Et sted der ovenikøbet skrantede voldsomt økonomisk og ikke lå i Jomfru Ane Gade, som var den attraktive placering på det tidspunkt.

Man kan sige, at det projekt var dødsdømt på forhånd.

14 år senere har han gjort den dom til skamme. Café Vesterå er i dag stadig med Thorsten som frontfigur.

Og det er ikke bare endnu en café i et ekstremt hårdt marked i Aalborg. Det er en af byens allerbedste. Stort set altid fyldt med gæster til frokost og aften.

I weekenderne som en af byens hotteste steder i nattelivet. Deres cocktails og ikke mindst deres Happy-Hour er legendariske.

Nomineret adskillige gange til Årets Natklub i hele Danmark.

Stadig sjovt efter 14 år

Den mangfoldighed som indfinder sig på Café Vesterå er også en af grundene til, at det stadig er sjovt for Thorsten Stevnhoved at være i spidsen for stedet.

”Jeg kalder det for et multi-hus. Vi laver jo alt muligt herinde. Det er lige fra god kaffe med en stærk økologisk profil til en natklub, hvor der er fokus på elektronisk musik og ikke mindst cocktails på et højt niveau.

Det har været vigtigt for mig lige fra star, at lave noget andet end alle de andre. Det gør det sjovt, levende og vildt motiverende,” forklarer Thorsten og uddyber.

”Der skal bare ske noget. Hvis man kun havde café, så havde det måske været lidt for ensformigt. Det er sjovere at arbejde med flere forskellige ting.

Når du er et multi-hus er det også en udfordring at ansætte personale, der skal mange typer til for at dække vores koncept, og mange af de ansatte skal kunne udfylde flere funktioner. Jeg har den dybeste respekt for mit personale, det slid og den teamindsats der leveres er forbilledligt”

Ung med værdifuld erfaring

Han har rundet de 36 år. Som yngre var fodbold en stor fritidsinteresse, nu bliver det ikke til så meget andet end lidt indendørs fodbold med Cafe Vesterå og lidt Old Boys i Aalborg Freja.

Han finder også lige tiden til at være træner for U6 i Aalborg Freja hvor tvillingerne Gustav og William slår deres folder.

Så selv om han har 14 års erfaring som café-ejer på cv’et, så føler han sig ikke gammel.

”Jeg er jo stadig ung. Men jeg har tilegnet mig en masse værdifuld erfaring. Det gør også, at jeg hele tiden kigger frem i tiden. På hvor vi skal udvikle os. Man skal være omstillingsparat i den her branche, for den er benhård.

Jeg synes også, at aalborgenserne har ændret adfærd i den positive retning. De er meget mere kvalitetsbevidste, og de stiller krav. De har mange specifikke spørgsmål omkring menuen, som skal besvares, og det kan jeg lide.

For vi kan stå 100 procent inden for alt, det vi laver hernede, specielt nu hvor vi arbejder hårdt på at få meget mere økologi ind i dagligdagen på cafeen” lyder det fra Vesterå-chefen.

Han er eftertænksom, når han taler. Thorsten er utrolig behagelig at være i selskab sammen med, og det er tydeligt, at caféens popularitet også bunder i hans person.

Da fire gæster spejder efter et ledigt bord, tilbyder hans straks vores plads, og vi rykker rundt. Der er service og ydmyghed over, at gæsterne er skyld i, at han stadig driver forretningen.

Havde ikke fået lov i dag

For Thorsten har det været et eventyr og en spændende rejse at drive Café Vesterå og hele tiden holde niveauet på alle fronter.

Han tvivler på, at han ville have fået chancen i dag.

”Jeg havde selv dengang svært ved at lave en god bankaftale, og efter finanskrisen så er det blevet endnu sværere at starte sådan et projekt op, hvis man er 22 år og ikke har den store erfaring som restauratør.

Jeg gik ind i projektet og kiggede meget skarpt på økonomien, og handlede ansvarligt derefter. Det gjorde, at det blev en sund forretning, og vi kunne så modstå krisen, da den ramte. Der var ellers mange, der måtte dreje nøglen om,” lyder det fra Thorsten.

Finanskrisen ramte dog ham hårdt alligevel, hvor et café-projekt i Randers måtte lade livet.

”Jeg havde Café Blicher i Randers, og jeg var tæt på at overtage 2 cafeer i Aarhus i 2008, heldigt nok at jeg ikke gjorde det, tror jeg. Men lukkede så Café Blicher i Randers i 2015. Det var en klog beslutning.”

Jeg lærte meget af det. Især hvor meget det der personlige nærvær i dagligdagen betyder. Mange vil nok sige, at man er en dårlig leder, hvis man ikke kan ansætte de rigtige mennesker, men restaurationsbranchen er speciel og unik på den front,” forklarer Thorsten Stevnhoved.

Brugte alle vågne timer

Han husker tilbage på, hvordan han i de første mange år brugte enhver vågen time på caféen og levede i en ydmyg lejebolig til 2500 kr. om måneden.

”Det var dengang behovet, og det var samtidig fedt, og vildt lærerigt, at man i den grad underkastede sig sit eget projekt”

I dag er han familiefar til tvillinger og prioriterer selvfølgelig familien højt. Men Café Vesterå vil stadig fylde rigtig meget, sikkert også i fremtiden

”Der har endnu ikke været en dag i de her 14 år, hvor jeg har følt mig udbrændt og træt af caféen. Jeg husker også at nyde, hvor privilegeret jer er.

Jeg elsker, når der er liv på caféen. At se glade gæster er altså bare toppen. Min hverdag har ændret sig, i forhold til dengang jeg var 22 år, men jeg er her stadig rigtig meget, og det kommer ikke til at ændre sig,” forklarer Thorsten.

Kun godt med nye spisesteder i Aalborg

Han er heller ikke nervøs for konkurrencen fra de utallige nye spisesteder, der er poppet op i Aalborg.

”Det er blot en bekræftelse på, at byen bevæger sig i en god retning. Det er jo også nye spisesteder, der åbner op i etablerede lokaler. Som Tabu, Wildebest og El Mariachi. Koncepterne bliver støvet af og gjort mere fremtidssikret.

Jeg kan godt lide flere af de nye åbninger. Steder som Nam og Applaus går deres helt egen vej med nogle originale tiltag. Det er fedt, og vi forsøger også at skille os ud på den måde vi kører vores café og natklub-koncept. Så jeg vil ikke sige, at vi konkurrerer med de nye steder. Vi supplerer mere hinanden.”

Han slutter den gode snak inde på caféen med en lille teaser.

”Der kommer til at ske noget spændende her i det nye år, men jeg kan endnu ikke løfte sløret for det.”

Kald det bare en cliffhanger af de større i Aalborg.

Gode tal: Flot sæson gav over 600.000 besøgende i Fårup Sommerland

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommeren 2018 er allerede skrevet ind i historiebøgerne som en af de varmeste i Danmarkshistorien med flere rekorder.

Danskere og turister brugte dog ikke kun sommeren på stranden eller foran grillen på terassen.

Det gav også mange flere besøgende i år til Fårup Sommerland godt en halv times kørsel fra Aalborg.

Oven på en kold og våd sommer i 2017 har dette årets varme sommer og efterår sat positive spor hos Fårup Sommerland, der nu kigger mod 2019, hvor to nye forlystelser skal indvies.

Samlet har 602.089 gæster været på besøg i Fårup – en stigning på 8% eller knap 45.000 gæster i forhold til året før.

Fremgang på både nordjyder og turister

Stigningen i gæstetallet kommer både fra flere nordjyske besøg, men også en kraftig vækst i antallet af danske og udenlandske turister som har slået vejen forbi Fårup.

“Vi har haft en god sæson. April var godt nok lidt kold, men allerede i maj kom sommeren, og så fortsatte den faktisk helt til september og vendte så stærkt tilbage igen her i uge 41 og 42.

De mange varme sommerdage har betydet, at de dejlige nordjyske strande har været lidt stærkere konkurrenter end normalt, men alt i alt er det gode sommervejr dejligt for Fårup – og sommeren 2018 kommer helt sikkert til at spille positivt ind på udviklingen af nordjysk turisme,” siger Per Dam, adm. direktør i Fårup Sommerland, i en pressemeddelelse.

Flot slutspurt i efterårsferien

Sidste år satte sommerlandet rekord i efterårsferien, men et skønt vejr i efterårsferien kombineret med en række populære tiltag i parken har betydet, at Fårup igen i år kunne notere en rekord i antallet af besøgende i efterårsferien.

I år besøgte hele 55.701 gæster forlystelsesparken.

“Vi har investeret meget i vores Høstfest over de seneste år – og i år har vi igen øget vores investering både i pynt, men også i de oplevelser gæsterne får her i parken.

Vi er derfor meget glade for, at så mange nordjyder har valgt at besøge os i efterårsferien, og vi kan virkelig mærke, at de har taget Høstfesten til sig – det er rigtig skønt, fortæller Per Dam.

Masser af aktivitet frem til næste sæson

Der er hele efteråret og vinteren aktivitet på Hotel Fårup med både virksomheds- og private arrangementer.

Fårup Sommerland har også allerede øjnene rettet mod den kommende sæson, som byder på en række nye og spændende tiltag – heriblandt to nye attraktioner, som specielt retter sig mod parkens kernemålgruppe, nemlig børnefamilierne.

Forlystelsesparken opruster med en helt ny motorcykel-karrusel samt en markant opgradering af den flyvende karrusel og mangeårige gæstefavorit Wave Swinger.

Læs mere om det her

Parken har derudover en lang række andre projekter, der alle skal være på plads, inden dørene slås op til en ny sæson 2019, hvor Fårup Sommerland for første gang åbner til påske.

Du kender dem fra hovedroller på tv: Nu kommer populær satiretrio til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Publikum har grinet om kap, anmelderne har kastet om sig med stjerner – og ingen længe kan aalborgensere igen være med, når den reumert-nominerede satiretrio PLATT-FORM indtager scenen.

De tidligere shows høstede 5 stjerner fra både Politiken, Berlingske og Jyllandsposten – og d. 15. november springer de endnu engang scenen på Bellevue Teatret i København.

Men først kommer turen til Aalborg, når Skråen d. 7. november står klar til at præsentere trioens nyeste forestilling, En smule i overkanten.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Gruppen består af skuespillerne Laus Høybye, Mille Lehfehldt og Jakob Fauerby. Trioen har kendt hinanden siden barndommen og har gennem årene dyrket deres fælles (platte) humor.

I 2013 inviterede de første gang publikum med indenfor i deres komiske univers, og siden har der været fart på.

I anledning af den kommende forestilling har vi taget en snak med Laus Høybye, der bl.a. er kendt for sin hovedrolle i 1990’ernes ikoniske Krummerne og rollen som den neurotiske bror, Thomas, i DR-succesen, Lykke – med Mille Lehfeldt i hovedrollen.

Kan du fortælle lidt om, hvordan PLATT-FORM opstod, og hvad I står for?

“Vi er en satiretrio, der har fundet sammen, fordi vi kendte hinanden på kryds og tværs.

Jeg kender Mille helt tilbage fra barnsben, hvor hendes mor Kirsten (red. Lehfeldt) spillede min mor i en teaterforestilling.

Mille var ofte med på teateret, og så sad vi ude i garderoben, lavede ansigter og grinede enormt meget.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Mange år senere mødtes vi alle tre på skuespillerskolen, hvor Mille og Jakob gik i København, imens jeg var i Odense.

Når vi var til fælles fester sammen, så sad vi altid i et hjørne og havde det sjovt.

På et tidspunkt kom vi til at snakke om at lave noget sjovt sammen, gerne med noget musikalsk inde over.

En dag blev det bare “Nu gør vi det!” og så satte vi os og skrev en sang, som vi optrådte med en aften.

Vi var rystende nervøse, for vi havde aldrig vist det til nogen før. Derfra voksede det bare.”

Jeres tidligere show høstede flotte anmeldelser over hele linjen. Hvad kommer til at være kendetegnende for En smule i overkanten?

“Vi kommer til at lave en indianergryde af musik, politisk satire og pølsehumor. Det er den gryde, vi bobler og laver på scenen.

Showet tager udgangspunkt i mange af de mærkelige, sociale ting, som vi selv synes, er sjovt i tiden.

For eksempel har vi skrevet en sang Jeg opgiver ikke min bøf, som tager lidt pis på hele veganerbølgen, og hvordan man bare nogle gange har lyst til en kæmpestor oksebøf!

Derudover går vi også ind og kigger på folks selvbilleder, og hvordan vi præsenterer os selv på de sociale medier.

Engang var det ekstremt selvsmagende og vildt overfladisk at lægge selfies ud – men min egen grænse er også rykket nu.

Jeg bliver også skuffet over ikke at få likes nok. Det gør vi også ret meget grin med.”

Hvordan er det at skulle udlevere sig selv, hinanden og resten af Danmark på den måde, som I gør?

“Det er selvfølgelig en svær balance, men vi forsøger hele tiden at tage udgangspunkt i os selv og bruge os selv på scenen.

For eksempel driller vi meget Jakob med, at han er den ældste – selvom han kun er et år ældre.

Det gør ham jo enormt gammel, og så er det for eksempel sjovt at gøre grin med, at han har fået vom, og det hele begynder at hænge.

Så længe man starter med at tage udgangspunkt i én selv først, så kan man altid tage pis på nogle andre bagefter.”

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

I er alle tre skuespillere og har spillet mange forskellige slags roller gennem årene. Hvad det lige ved satiregenren, som I godt kan lide?

“Man kan være lidt frækkere – og vi kan godt lide at få folk til at grine.

Vi har det jo virkelig sjovt sammen, og det smitter af.

Derudover er det fedt at kunne tage nogle tendenser i samfundet op, der kan få folk til at spekulere og tænke lidt over deres egne til tider dumme holdninger.

Vi laver altså ikke kun pølsehumor – vi vil også gerne have, at folk reflekterer.

Man kan ligesom slippe af sted med at sige nogle mere alvorlige ting, når det gøres gennem latter.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Siden jeres sidste show har I primært optrådt i radioen. Hvordan bliver det at komme tilbage til live publikum?

“Scenen og radioen er to ret forskellige formater, og det var også rigtig svært at vænne sig til radioen, når man var vant til at stå på scenen, hvor folks reaktion kommer med det samme.

I radioen optager man … og så er der bare helt stille.

Der er ligesom sådan en mærkelig, forsinket reaktion – for det meste god heldigvis, men det kan godt være lidt underligt.

Vi savner at komme ud og mærke den umiddelbare respons med en grinende sal lige nu og her. 

Det er samtidigt mere nervepirrende, fordi ting kan gå galt, og man kan ikke lige tage det om.

Under et show fik Jakob pludselig hold i lysken, så han kunne ikke danse og måtte gå ud flere gange … Folk grinede bare og forstod ikke, at det var alvor.

Der sker altså også nogle sjove ting med uforudsigeligheden; og det må man så prøve at gribe.”

PLATT-FORM gæster Skråen d. 7. november kl. 20.00. Du kan sikre dig din billet her.

På Instagram udlodder vi lige nu to billetter til showet. Se hvordan du deltager her:

JCD vandt Årets Arbejdsplads: Sådan forkæles medarbejderne i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der lød et kæmpe jubelbrøl, da itvirksomheden JCD A/S blev udråbt som vinder i kategorien Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS tilbage i marts.

Det var første gang, MigogAalborg afviklede det store award-show i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Mange af Aalborgs bedste virksomheder som Cego og MapsPeople var også nomineret i kategorien Årets Arbejdsplads, men det var i sidste ende JCD, som juryen pegede på.

Næste år i marts 2019 løber AALBORG AWARDS atter af stablen, og her skal titlen igen uddeles.

Nederst i artiklen kan du se mere info på, hvordan du indstiller din virksomhed allerede nu.

Besøg hos vinderen

Det var derfor nærliggende at tage på besøg hos vinderne JCD for at spore os ind på, hvad titlen som Årets Arbejdsplads reelt har betydet for dem, og ikke mindst om forholdene på arbejdspladsen er blevet endnu bedre.

Jørgen Bønsdorff startede JCD for 27 år siden. Det er en veletableret IT-virksomhed i Aalborg, der har flere af Danmarks største virksomheder som kunder.

JCD har nemlig ekspertise i at lave it-løsninger på tværs af mange it-teknologier.

JCDs medarbejdere har titler som system-specialister, it-arkitekter, webudviklere, grafiske designere og Microsoft Dynamics (NAV + C5) udviklere – det tidligere Navision.

Alle disse it-fagfolk; side om side – samlet under ét tag.

Det er netop hér JCD skiller sig ud, og har mulighed for at lave mere sammenhængende it-systemer og nye løsninger for deres kunder.

Jørgen Bønsdorff, stifter af JCD, foran en af sine biler i kontormiljøet

Unikke forhold

For Jørgen Bønsdorff har fokus på medarbejderforholdene altid vægtet højt.

Der er investeret både tid og penge i at skabe unikke forhold, og derfor var selve titlen som Årets Arbejdsplads en anerkendelse af, at medarbejderforkælelse giver god mening.

“Det var da et stort skulderklap til hele vores ledelse i JCD om, at det vi gør ikke er helt skævt.

Jeg har fået rigtig mange lykønskninger på titlen fra nær og fjern, og det varmer da, fordi det vigtigste for en virksomhed er trods alt, hvordan ens medarbejdere går og har det.

Trives de, så præsterer virksomheden også endnu bedre. Det er min holdning,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Populær arbejdsplads

Prisen har Jørgen også kunne måle direkte på antal uopfordrede ansøgninger.

“Der er landet markant flere i min indbakke, end der normalt gør. Mange refererer også til selve prisen og skriver, at de rigtig gerne vil arbejde et sted, hvor medarbejdernes trivsel prioriteres så højt.

Det er vi glade for, da vi hele tiden er på udkig efter dygtige folk.

En anden ting der bekræfter mig i, at vi gør nogle gode ting er, at de medarbejdere, som trods alt engang imellem skifter til en anden arbejdsplads, stort set altid kommer tilbage igen,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

JCD

Han lægger ikke skjul på, at JCD igen går efter at vinde titlen som Årets Arbejdsplads, når AALBORG AWARDS afholdes i marts 2019.

Fokus på yderligere medarbejderforkælelse er også øget.

“Vi arbejder hele tiden med nye tiltag. Senest har vi sørget for, at der kommer en frisør en gang om måneden.

Det er ikke lige altid, man har tid til at køre ud midt i arbejdstiden og blive klippet og finde en p-plads og så videre.

Så tænkte vi, at det var bedre, hvis frisøren kom ud til medarbejderne. Så der kan de booke sig ind, de dage hun er her,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Frokostfis fortsætter med endnu højere til loftet

Konceptet Frokostfis fortsætter også ufortrødent.

Blandt andet kørte man før sommerferien en pølsevogn ind i baggården, og så blev der ellers serveret “hottere”, og der var baconchips og popcorn til “dessert”.

Senest lavede man en dag i kantinen, som blev opbygget som et gammelt dansk smørrebrødssted med rød-ternede duge, broderede puder, cigaretfad, og skodder i askebægere og naturligvis dansk bøf med bløde løg, spejlæg og gammeldags æblekage.

Nostalgi til til den store guldmedalje.

Prisen betyder meget for medarbejderne

Blandt medarbejderne har man også mærket, at JCD absolut ikke hviler på laurbærrene efter de vandt prisen.

Der ydes stadig en stor indsats for, at de er glade og tilpasse og føler sig forkælet.

“Der er ingen tvivl om, at prisen har betydet noget for selve virksomheden og for stoltheden over arbejdspladsen blandt os medarbejdere.

Når jeg for eksempel møder nye mennesker, og de spørger ind til mit arbejde, så får jeg da altid lige nævnt, at vi vandt prisen som Årets Arbejdsplads.

Så bliver folk for alvor nysgerrige, og mange har også godt hørt om det,” fortæller Dann Bos, der er frontend udvikler på JCD.

Dann Bos fra JCD

Han understreger, at JCD er gode til at bakke op omkring, at medarbejderne laver sociale arrangementer på kryds og tværs.

“Hvis vi er nogle medarbejdere, der beslutter at lave noget socialt sammen efter arbejdstid, så støtter JCD op omkring det.

Vi kan bruge faciliteterne i huset, og de køber mad og drikke til os, så vi kan få en hyggelig aften.

Det kan være bio-aften eller FIFA-aften, og så er der bare sørget for alt fra firmaets side.

Det er med til at skabe noget fællesskab,” siger Dann Bos.

Merci-chokolade og en sød besked

Det er også de små detaljer, der gør, at medarbejderne føler sig forkælet.

“Her den anden dag, da vi vendte tilbage til vores skriveborde efter frokost, så lå der Merci-chokolade på vores borde og små sedler til os.

Det er jo det, som i sidste gør, at man gerne yder en ekstra indsats for virksomheden, for vi føler os værdsat,” forklarer Dann.

Der støttes op om tiltag

Kulturen er fed på arbejdspladsen, hvor medarbejderne selv er med til at skabe god stemning.

Det fortæller salgsansvarlig i Microsoft Dynamics, Lasse Elbæk da MigogAalborg møder ham i kantinen som er indrettet som en amerikansk diner.

“En ting er at virksomheden laver nogle sjove og skæve tiltag for at øge medarbejderglæden.

Noget andet er, at der bliver støttet op omkring det blandt medarbejderne. Der er ingen, som rynker på panden.

Alle bakker op, og jeg synes også, at fælles sociale arrangementer prioriteres selv om mange har familie derhjemme, og det ikke altid er let at rive en aften ud af kalenderen,” fortæller Lasse Elbæk.

Lasse Elbæk fra JCD

Han er ikke i tvivl om, hvorfor medarbejderkulturen er ret unik på JCD.

“Det handler om, at det går begge veje. Når man føler sig godt behandlet og værdsat af sin arbejdsplads, så har man intet imod også at blive de ekstra timer på jobbet, når det nu er nødvendigt.

Nu har jeg været her i otte år, og jeg har seriøst ikke haft en eneste arbejdsdag, hvor jeg har sagt; i dag gider jeg ikke.

Selvfølgelig er der mindre sjove dage, men det løftes altid op af det gode sammenhold og forholdene her på arbejdspladsen,” slutter Lasse Elbæk.

Zjakalen har tidligere besøgt JCD – se videoen her

Fra i dag åbnes der op for indstillingerne til Årets Arbejdsplads

Mener du, at du arbejder på Aalborgs bedste arbejdsplads, så send en mail med en kort og klar beskrivelse om, hvorfor din arbejdsplads skal nomineres.

Kravene er;

  • Arbejdspladsen ligger i Aalborg Kommune
  • Der er over 5 ansatte
  • Giv en beskrivelse af de medarbejderforhold som gør virksomheden ekstraordinær

De slutnominerede får alle et virksomhedsbesøg af MigogAalborg.

Send en mail til michael@migogaalborg.dk