Stor passion for vin: Thomas fra Quist Wine tager på drømmetur til Italien

Siden de slog dørene op i 2020, er den italienske vinbar Quist Wine blevet en favorit blandt aalborgensiske vinentusiaster.
En stor del af successen kommer uden tvivl fra ejerne, Kim og Lene Quists, evne til at udvælge lækre, unikke vine, men bestemt også deres gennemgribende passion for den italienske vin og kultur.
Den passion giver de videre til deres personale, som de gerne vil have bliver en integreret del af familien på Budolfi Pl. 3.

Thomas Bentzen startede i vinbaren for halvandet år siden og er med egne ord gået fra at have en normal interesse i vin til en stor passion – godt hjulpet på vej af Kim og Lenes grundige oplæring.
“Lige pludselig tog det fart, og jeg fandt ud af, at jeg interesserer mig rigtig meget for vin,” fortæller den 24-årige vært hos Quist Wine, der også afholder sin praktik i virksomheden.
Faktisk er interessen nu så stor, at han gerne vil læse til sommelier inden for de næste to år, og som et led i at opdyrke den ekspertise, skal han to en halv uge til Toscana for at være med til høsten hos fem af Quists producenter.

Mål om at blive en af Danmarks bedste
At Thomas er spændt på oplevelsen, er der ingen tvivl om, da vi tager fat i ham for at høre nærmere om turen.
“Det er virkelig en once-in-a-lifetime oplevelse. Der er ingen garanti for, at jeg få lov til det igen, og det er ikke noget, man bare lige booker som privat person eller turist.
Relationen til vinbønderne opbygges gennem mange år, og nu får jeg mulighed for at være med til hele høstprocessen.
Jeg tror, det kommer til at give ekstremt meget i forhold til min læring, og hvad jeg vil kunne byde ind med i vinbaren” forklarer Thomas.

Planen er, at Thomas bliver ansat fuldtid hos Quist Wine i januar, når han har færdiggjort sin uddannelse i International Handel og Markedsføring, og at han dermed kan begynde at supplere Kim og Lene – ikke kun i vinbaren, men også i importselskabet.
“Vi har et mål om at være en af Danmarks bedste vinbarer, og jeg er spændt på at være med på den rejse,” tilføjer han.

Mere end bare en vinbar
Hvordan bliver man så en af Danmarks bedste vinbarer?
For Thomas handler det om kundeoplevelsen.
“Når kunderne kommer ind hos Quist Wine, får de en unik oplevelse hver gang, fordi vi kan fortælle historier om vinene og dele ud af vores egne oplevelser i Italien.
Hos os er det vigtigt, at der kommer et ekstra lag på besøget, og det kommer bestemt af vores tætte relation til vores producenter,” siger Thomas.

Vinene hos Quist Wine kendetegnes ved, at omkring 95% af de vinproducenter de samarbejder med er mindre producenter, som Kim og Lene selv har fundet og besøgt over en årrække.
Det betyder også, at de er, hvad italienerne kalder et Enoteca: Mere end bare en vinbar.
De er også et slags vin-bibliotek, hvor du kan får information og viden omkring de italienske vine, og det er derfor ikke helt hen i vejret, at sige at Thomas er på vej til at blive vinbarens seneste bibliotikar.
Uanset titlen er den unge aalborgenser i hvert fald glad for tillidserklæringen fra ejerne af Quist Wine.
“De laver en investering i mig, og jeg glæder mig til at koble min oplevelse i Italien på relationen til kunderne i vinbaren,” fortæller Thomas afslutningsvis.
Læs mere om Quist Wine her.