Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe chok: Thomas Kastrup-Larsen stopper som borgmester i Aalborg

Af Michael Qureshi
Borgmester 
Thomas Kastrup-Larsen
Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 19.06.18
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen Foto: © Lars Horn / Baghuset. Dato: 19.06.18

Thomas Kastrup-Larsen er i gang med sin sidste periode som borgmester for Aalborg.

Allerede om ganske få måneder træder han tilbage.

Det står klart efter et lukket møde i Socialdemokratiet tirsdag.

Thomas Kastrup-Larsen træder efter eget ønske tilbage som byens borgmester efter sommerferien, så man har tid til at finde den rette afløser på posten.

Vil prøve noget nyt

Allerede for flere år siden tilkendegav Thomas Kastrup-Larsen, at han ikke ville være politiker på livstid.

Og nu har den Socialdemokratiske borgmester altså truffet en svær beslutning.

Han har været Aalborgs borgmester siden 2014, og det er ikke mange år siden, at han fik en jordskredssejr på personlige stemmer ved valget.

“Jeg har lige rundet et skarpt hjørne – 50 år – og jeg har også for kort tid siden haft 25-års jubilæum som byrådsmedlem.

Jeg har tidligere meldt ud, at jeg ikke så for mig, at jeg skulle gå på pension fra borgmesterposten i Aalborg, men at jeg godt kunne tænke mig at prøve noget nyt, søge nye udfordringer, i mit arbejdsliv, inden det går på hæld,” lyder det i en pressemeddelelse udsendt af den socialdemokratiske gruppe.

Svær beslutning

På sin Facebook-profil skriver Thomas Kastrup-Larsen blandt andet tirsdag aften;

“Når jeg mærker dybt efter og tænker det hele igennem, så når jeg frem til den konklusion, at det er nu, jeg skal tage det store spring og prøve noget andet.

Jeg har derfor besluttet, at jeg ikke genopstiller til kommunalvalget i november 2025, og det har jeg meddelt Socialdemokratiets repræsentantskab idag.

Det er en beslutning, det har været meget, meget svær at træffe, men når jeg lægger det hele sammen, så vinder lysten til forandring og nye udfordringer over lysten til at fortsætte i politik,” skriver han og fortsætter;

“At komme med så afgørende en udmelding som borgmester har konsekvenser, både på kort og langt sigt.

På det lange sigt naturligvis, at der skal vælges en ny borgmester. På det korte sigt betyder min beslutning tab af indflydelse og manglende muligheder for at få afgørende beslutninger igennem.

Der vil, med andre ord, opstå et magttomrum.

Det har jeg tænkt mig at tage konsekvensen af, for hverken Aalborg kommune eller mit parti kan være tjent med, at det opstår et sådant tomrum, som risikerer at betyde tab for den fortsatte fremdrift i vores dejlige kommune.

Jeg vil derfor forlade borgmesterposten og udtræde af byrådet med virkning fra den 31. juli i år. Det vil give mit parti god tid til at finde min afløser.”

Hos den Socialdemokratiske gruppe i Nordjylland udtrykker man ærgrelse over, at en kapacitet som Thomas Kastrup-Larsen nu træder tilbage som borgmester.

“Jeg er på vegne af partifællerne her i kommunen både ærgerlig og ked af Thomas’ beslutning.

Thomas har udført et enormt stort og slidsomt stykke arbejde i de seneste godt 9 år som kommunens borgmester.

Der er sat mange solide fingeraftryk fra hans side på kommunens udvikling; med de store kulturelle investeringer, omlægningen til en stærk uddannelses-og videns by og med sit evigt glødende engagement i kommunens udvikling har Thomas altid gået forrest for Aalborg,” siger formand Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Del artikel

Andre læser også