Kulsort kunst i Kunsthal NORD: Ny udstilling kører frem til juni

Skrevet af: Michael Qureshi
Theis Wendt udstiller en stor solo-udstilling på Kunsthal Nord
Theis Wendt udstiller en stor solo-udstilling på Kunsthal Nord

Som Londons verdensberømte udstillingssted Tate Modern er Kunsthal NORD også placeret i et tidligere kraftværk.

Man finder dog ikke Kunsthal NORD i England, men på Kjellerups Torv i Aalborg.

Lokalerne i Nordkraft er rå og industrielle, hvilket giver de bedste rammer for både overraskende og kritiske udstillinger.

De udstillende kunstnere bliver bedt om at tage udgangspunkt i de arkitektoniske omgivelser og konteksten Nordjylland.

”Vi laver sjældent traditionelle ophængninger med billeder på væggene, men samarbejder med kunstnerne om at producere udstillinger, hvor værkerne er nye og skabt til stedet.

Vi forsøger altid at lave udstillinger, der er på forkant med nye strømninger i kunsten, og vil man opleve eksperimenterende dansk og international billedkunst i Nordjylland er et besøg i Nordkraft et must”, siger Henrik Broch-Lips, der er leder af Kunsthal NORD.

Vil man opleve eksperimenterende dansk og international billedkunst i Nordjylland er et besøg i Kunsthal NORD et must.

Spektakulær soloudstilling

Netop nu kan man opleve soloudstillingen Negative Meadow med nye værker af den københavnske kunstner Theis Wendt, der har mørkelagt kunsthallen og dermed skabt en virtuel fremtidsvision midt i Aalborg.

”Theis Wendt har i mange måneder arbejdet intenst på at omforme vores ellers meget lyse lokaler til én stor, sort sammenhængende installatorisk udstilling, der overbevisende tager udgangspunkt i Nordkrafts postindustrielle udtryk”, siger Henrik Broch-Lips.

Den 37-årige kunstner har ladet sig inspirere af ‘fabrikken’ som et billede på, hvordan arbejde, virtualitet, den globale opvarmning, naturen og mennesket i dag er smeltet sammen til én virtuel fabrik, som gør os alle til arbejdere på en allestedsnærværende arbejdsplads, som er grænseløs og aldrig lukket.

Han sætter fokus på, hvordan vi altid er på arbejde – selv når vi sidder på en hyggelig café, smider vi lige et filterbehandlet billede af os selv og vores lækre latte macchiato op på Instagram.

Theis Wendt er født i 1981 og blev uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2008. I  en årrække har han arbejdet med installationer og et rumligt formsprog, og når han skaber sine værker bruger han nutidens digitale billedstorm i samspil med det analoge billede.

Den københavnske kunstner Theis Wendt har skabt en virtuel og dystopisk fremtidsvision midt i Aalborg.

Grundig research i AA

”Med mine værker forsøger jeg at placere beskueren i et møde med verden, hvor tvivlen om den materielle virkelighed er det første indtryk, man bliver ramt af”, siger Theis Wendt, der bor og arbejder i København.

Han har været på mange researchture til Aalborg for at sikre, at den æstetiske og sanselige oplevelse i Kunsthal NORD vil blive præget af en melankolsk stemning af fastfrossen tid – og en nyfortolkning af det ydre og det indre rum. Lokalerne vil fremstå i deres rå og upolerede form, men igennem de rumlige indgreb vil de udfolde ekspansive og drømmende perspektiver.

”Med mine virtuelle udvidelser af rummets begrænsning, og med surreelle indgreb, der har inficeret arkitekturen, kan det hele umiddelbart virke noget sort og dystopisk. Men jeg tror, der er lys inde i det syntetiske mørke. I hvert fald tilbyder værkerne en række romantiserede blikke ind i nye, virtuelle dybder”, siger Theis Wendt.

Theis Wendt købte otte brugte støvsugere på Den Blå Avis og bad dem om at lade indholdet blive i. Dermed er støvstugerne en illustration af, at han vender vrangen ud af folk.

Nye virtuelle verdener

Den menneskeskabte teknologiske acceleration har påvirket vores opfattelse af tid og rum, og nye teknologier ændrer konstant vores forhold til virkeligheden og gengivelsen af den. Theis Wendt forsøger ikke at definere, hvad der er virkelighed, og hvad der er repræsentation, men han forholder sig kritisk og analyserende til billedet, mediet og kroppen.

”De nye billedteknologiers virtuelle verdener er helt klart et centralt element i Theis Wendts værker, men samtidig er det altid i virkelighedens rum, slagene står. Det er stadig med vores kroppe, vi kommer i kontakt med værkerne”, siger Henrik Broch-Lips, der er kunsthistoriker og kurator på udstillingen.

Den dystopiske og virtuelle totalinstallation kan opleves indtil 30. juni. Kunsthal NORD har åbent hver dag 11-17 undtagen mandag. Onsdage er der åbent til 19. Der er fri entré til alle kunsthallens udstillinger og arrangementer.

Et middel til forandring

”I en tid hvor kunst og kultur bliver mere og mere kommerciel, er vi glade for, at selv om alle endnu ikke træder ind ad døren, så giver vi med fri adgang mulighed for, at alle kan opleve den bedste kunst uanset social indkomst og baggrund. Det er en vigtig demokratisk opgave, især fordi den eksperimenterende og nonkommercielle, kritiske kunst er et middel til personlig udvikling, samtale og samvær”, siger Henrik Broch-Lips og tilføjer:

Kunstpionererne er en helt ny gratis, to-årig deltidsuddannelse for unge mellem 18 og 29 år.
Kontakt Kunsthal NORD, hvis du vil vide mere.

”Det er også derfor, at vi nu starter den helt nye og gratis to-årige deltidsuddannelse Kunstpionererne, der skal give 18 til 29-årige unge en stor indsigt i nutidskunstens potentiale, og give dem  konkrete kompetencer til at kunne udvikle og styre kunstprojekter, der kan involvere og skabe forandring i nordjyske lokalsamfund”.

Uddannelsen ’Kunstpionererne’ begynder 10. september 2019 og er bl.a. støttet af det Obelske Familiefond, Kulturkanten og Statens Kunstfond.

Tjek kunsthallens hjemmeside, Facebook og instagram for flere oplysninger og ansøgningsfrist.

Hvad: Udstilling Negative Meadow
Hvor: Kunsthal NORD, Kjellerups Torv
Hvornår: Fernisering torsdag d. 11 april kl. 16 + natevent fra kl. 20-00
Udstillingen kører fra 11. april – 30. juni 2019
Klik her for mere info om udstillingen

Kendt fra Vikings: Mød verdensstjernen Alex Høgh i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De fleste kender ham i rollen som Ivar the Boneless, der er blandt hovedpersonerne i HBO’s seerfavorit Vikings.

Det var tilbage i 2016, at Alex Høgh Andersen kunne skrive rollen som den magtssyge og ondskabsfulde Ivar, søn af Ragnar Lothbrok, på sit CV – og siden er hans popularitet eksploderet.

I dag har Alex intet mindre end 1,3 mio. følgere på sin Instagram-profil, hvor hans følgere kan like alt fra selfies (… of course) til bagom Vikings til hans job som Canon Nordic Photographer – og ikke mindst hans titel som frivillig ambassadør for Ungdommens Røde Kors.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg havde et sublimt møde med @ungdommensroedekors igår og jeg er så drøn begejstret for alle de fede projekter vi kommer til at lave i 2019. Jeg er utroligt beæret over at være en del af en så fantastisk (og vigtig) organisation, drevet af de sejeste og mest hårdtarbejdende ildsjæle. HUSK: Du kan også blive en del af teamet! Læs mere om at blive frivillig på URK.dk ➕ —————————— Had an amazing meeting with @ungdommensroedekors Yesterday. So stoked about all the great stuff we’re gonna do in 2019. I’m incredible humbled and proud to be a part of this phenomenal organisation run by even greater enthusiasts. Remember to check out all their projects and how to become an volunteer on the Red Cross Youth websites in your respective countries. ➕

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Fokus på frivillighed

Sidstnævnte har allerede taget ham igennem flere projekter for at støtte og hjælpe børn mod et bedre liv. Næste projekt i rækken er et såkaldt Talk i Folkekirkens Hus – i Aalborg – d. 26. april fra 17.30-19.

Her vil den travle viking kigge forbi Nordens Paris og snakke om alt fra karriere til dét at være frivillig i organisationen.

Det er heller ikke første gang, at verdensstjernen kigger forbi Nordjylland. I 2013 var han en del af castet til julekalenderen, Tvillingerne og Julemanden, der foregik i og omkring Aalborg. 

Brænder du inde med et spørgsmål, som du bare må stille Alex, eller er du blot interesseret i at høre om, hvordan det er at være verdensstjerne, som er det bare om at møde op.

Umiddelbart en ret unik mulighed for at komme tæt på én af verdens hotteste (navne…) i øjeblikket.

”I Ungdommens Røde Kors Aalborg har vi fokus på at bidrage til et godt fællesskab for børn og unge, som ønsker ekstra støtte i deres hverdag.

Vi har inviteret Alex Høgh Andersen, vores ambassadør, til en snak om frivillighed, selvstændighed, drømme og karriere, som vi håber, vil inspirere flere unge i lokalområdet, så vi kan tilbyde endnu flere aktiviteter til børnene,” fortæller event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Kristine Holm.

Gratis for alle

Alex vil blandt andet komme ind på, hvordan man kan bruge de sociale medier til et bedre formål end blot at promovere sig selv og det glansbillede, vi ofte støder på.

Og det er ellers ikke umiddelbart en nødvendighed for hr. Høgh, hvis ansigt i snit kan høste omkring 300.000 likes – men det vidner vel bare om, at den 24-årige skuespiller er meget mere end “bare” et pretty face.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Shot by @mortenordstrom ✌🏼Check his page out. It’s a beautiful digital love letter to Copenhagen.

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Talken med Alex Høgh Andersen er for alle, som er interesseret, hvad end man er frivillig, overvejer at blive det, eller blot er stor fan af den autentiske Viking.

Arrangementet er gratis.

Hvad: Talk med Alex Høgh
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: 26. april, 17.30-19

Læs mere her.

Lyden er helt exceptionel: Oplev den nye Avengers i Level 7

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På onsdag, den 24. april, er der verdenspremiere på den længe ventede superheltefilm, Avengers: Endgame.

Filmen er den fjerde i rækken af de populære Avengers-film og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America.

Da billetterne blev sat til salg, slog filmen rekorden for flest solgte billetter på en enkelt dag ved et forsalg i Danmark med hele 47.000 solgte billetter, og kino.dk’s servere var pressede til det yderste det meste af dagen.

Filmen kan selvfølgelig også ses her i Aalborg – i enten Kennedy Arkaden eller i City Syd.

Den ultimative lydoplevelse

Men når det nu er sidste gang, at man kan komme i selskab med de populære superhelte, kan man da lige så godt gå all in på biografoplevelsen?

Det har du hvert fald muligheden for mandag den 29. april, når Nordisk Film Biografer City Syd viser Avengers: Endgame i Level 7.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt love, at der venter en helt speciel oplevelse.

Man kan på egen krop mærke hvad biografens 4-vejs højtalere kan, når man kombinerer den ultimative lydoplevelse med det bedste billedudstyr.

Tidligere på året var MigogAalborg med til at arrangere en Level 7-visning af The Dark Knight, og tilbagemeldingerne fra de fremmødte var ovenud positiv.

Noget tyder da også på, at aalborgenserne har taget Level 7 til sig.

I skrivende stund er der kun 66 billetter ud af 201 ledige i den største sal i City Syd, så du skal nok være hurtig, hvis du vil opleve Avengers: Endgame med den vildeste lyd.

Hvad: Level 7-visning af Avengers: Endgame
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: Mandag den 29. april kl. 19.30

Du finder billetinfo lige her.

Michelin-guiden anbefaler: Her er de 23 nordjyske attraktioner du skal besøge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom de fleste nok forbinder Michelin-guiden med gastronomi og uddelingen af de famøse stjerner, laver Michelin også den grønne Michelin Guide, som er en rejseguide, der anbefaler attraktioner i hele verden.

Rejseguiden fra 2019 er netop blevet offentliggjort, og her er Nordjylland og Aalborg flot repræsenteret.

Fire attraktioner skiller sig ud

Ligesom med spiseguiden, er det også allerfinest at få tildelt stjerner, og ud af de i alt 23 rejsemål, er det kun fire attraktioner, der får æren af hele to stjerner.

Det drejer sig om Voergaard Slot, Skagen Museum, Kunsten i Aalborg og Lindholm Høje i Nørresundby.

Voergaard Slot

Om Kunsten i Aalborg siger Michelin blandt andet, at det uden tvivl er et af de bedste kunstmuseer i Denmark, og de fremhæver blandt andet kunst fra COBRA-gruppen.

Råbjerg Mile, Michael og Anna Anchers hus, Sæby Kirke, og Fyrkat i Hobro har fået tildelt 1 stjerne i guiden.

Masser af hæder til Aalborg

Men udover stjernestøvet over mange dele af Nordjylland har Michelin, ligesom os, en stor kærlighed til Aalborg.

13 ud af de 23 attraktioner i Nordjylland er nemlig unikke steder her i Aalborg, og udover Kunsten og Lindholm Høje i Nørresundby, har de følgende steder med i guiden:

Aalborgtårnet, Aalborg Rådhus, Helligåndsklosteret, Østerågade, Gråbrødreklosteret, Springeren, Budolfi Kirke, Kildeparken, Aalborghus Slot, Aalborg Historiske Museum og selveste Jomfru Ane Gade.

Du kan læse meget mere om guiden lige her.