Kulsort kunst i Kunsthal NORD: Ny udstilling kører frem til juni

Skrevet af: Michael Qureshi
Theis Wendt udstiller en stor solo-udstilling på Kunsthal Nord
Theis Wendt udstiller en stor solo-udstilling på Kunsthal Nord

Som Londons verdensberømte udstillingssted Tate Modern er Kunsthal NORD også placeret i et tidligere kraftværk.

Man finder dog ikke Kunsthal NORD i England, men på Kjellerups Torv i Aalborg.

Lokalerne i Nordkraft er rå og industrielle, hvilket giver de bedste rammer for både overraskende og kritiske udstillinger.

De udstillende kunstnere bliver bedt om at tage udgangspunkt i de arkitektoniske omgivelser og konteksten Nordjylland.

”Vi laver sjældent traditionelle ophængninger med billeder på væggene, men samarbejder med kunstnerne om at producere udstillinger, hvor værkerne er nye og skabt til stedet.

Vi forsøger altid at lave udstillinger, der er på forkant med nye strømninger i kunsten, og vil man opleve eksperimenterende dansk og international billedkunst i Nordjylland er et besøg i Nordkraft et must”, siger Henrik Broch-Lips, der er leder af Kunsthal NORD.

Vil man opleve eksperimenterende dansk og international billedkunst i Nordjylland er et besøg i Kunsthal NORD et must.

Spektakulær soloudstilling

Netop nu kan man opleve soloudstillingen Negative Meadow med nye værker af den københavnske kunstner Theis Wendt, der har mørkelagt kunsthallen og dermed skabt en virtuel fremtidsvision midt i Aalborg.

”Theis Wendt har i mange måneder arbejdet intenst på at omforme vores ellers meget lyse lokaler til én stor, sort sammenhængende installatorisk udstilling, der overbevisende tager udgangspunkt i Nordkrafts postindustrielle udtryk”, siger Henrik Broch-Lips.

Den 37-årige kunstner har ladet sig inspirere af ‘fabrikken’ som et billede på, hvordan arbejde, virtualitet, den globale opvarmning, naturen og mennesket i dag er smeltet sammen til én virtuel fabrik, som gør os alle til arbejdere på en allestedsnærværende arbejdsplads, som er grænseløs og aldrig lukket.

Han sætter fokus på, hvordan vi altid er på arbejde – selv når vi sidder på en hyggelig café, smider vi lige et filterbehandlet billede af os selv og vores lækre latte macchiato op på Instagram.

Theis Wendt er født i 1981 og blev uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2008. I  en årrække har han arbejdet med installationer og et rumligt formsprog, og når han skaber sine værker bruger han nutidens digitale billedstorm i samspil med det analoge billede.

Den københavnske kunstner Theis Wendt har skabt en virtuel og dystopisk fremtidsvision midt i Aalborg.

Grundig research i AA

”Med mine værker forsøger jeg at placere beskueren i et møde med verden, hvor tvivlen om den materielle virkelighed er det første indtryk, man bliver ramt af”, siger Theis Wendt, der bor og arbejder i København.

Han har været på mange researchture til Aalborg for at sikre, at den æstetiske og sanselige oplevelse i Kunsthal NORD vil blive præget af en melankolsk stemning af fastfrossen tid – og en nyfortolkning af det ydre og det indre rum. Lokalerne vil fremstå i deres rå og upolerede form, men igennem de rumlige indgreb vil de udfolde ekspansive og drømmende perspektiver.

”Med mine virtuelle udvidelser af rummets begrænsning, og med surreelle indgreb, der har inficeret arkitekturen, kan det hele umiddelbart virke noget sort og dystopisk. Men jeg tror, der er lys inde i det syntetiske mørke. I hvert fald tilbyder værkerne en række romantiserede blikke ind i nye, virtuelle dybder”, siger Theis Wendt.

Theis Wendt købte otte brugte støvsugere på Den Blå Avis og bad dem om at lade indholdet blive i. Dermed er støvstugerne en illustration af, at han vender vrangen ud af folk.

Nye virtuelle verdener

Den menneskeskabte teknologiske acceleration har påvirket vores opfattelse af tid og rum, og nye teknologier ændrer konstant vores forhold til virkeligheden og gengivelsen af den. Theis Wendt forsøger ikke at definere, hvad der er virkelighed, og hvad der er repræsentation, men han forholder sig kritisk og analyserende til billedet, mediet og kroppen.

”De nye billedteknologiers virtuelle verdener er helt klart et centralt element i Theis Wendts værker, men samtidig er det altid i virkelighedens rum, slagene står. Det er stadig med vores kroppe, vi kommer i kontakt med værkerne”, siger Henrik Broch-Lips, der er kunsthistoriker og kurator på udstillingen.

Den dystopiske og virtuelle totalinstallation kan opleves indtil 30. juni. Kunsthal NORD har åbent hver dag 11-17 undtagen mandag. Onsdage er der åbent til 19. Der er fri entré til alle kunsthallens udstillinger og arrangementer.

Et middel til forandring

”I en tid hvor kunst og kultur bliver mere og mere kommerciel, er vi glade for, at selv om alle endnu ikke træder ind ad døren, så giver vi med fri adgang mulighed for, at alle kan opleve den bedste kunst uanset social indkomst og baggrund. Det er en vigtig demokratisk opgave, især fordi den eksperimenterende og nonkommercielle, kritiske kunst er et middel til personlig udvikling, samtale og samvær”, siger Henrik Broch-Lips og tilføjer:

Kunstpionererne er en helt ny gratis, to-årig deltidsuddannelse for unge mellem 18 og 29 år.
Kontakt Kunsthal NORD, hvis du vil vide mere.

”Det er også derfor, at vi nu starter den helt nye og gratis to-årige deltidsuddannelse Kunstpionererne, der skal give 18 til 29-årige unge en stor indsigt i nutidskunstens potentiale, og give dem  konkrete kompetencer til at kunne udvikle og styre kunstprojekter, der kan involvere og skabe forandring i nordjyske lokalsamfund”.

Uddannelsen ’Kunstpionererne’ begynder 10. september 2019 og er bl.a. støttet af det Obelske Familiefond, Kulturkanten og Statens Kunstfond.

Tjek kunsthallens hjemmeside, Facebook og instagram for flere oplysninger og ansøgningsfrist.

Hvad: Udstilling Negative Meadow
Hvor: Kunsthal NORD, Kjellerups Torv
Hvornår: Fernisering torsdag d. 11 april kl. 16 + natevent fra kl. 20-00
Udstillingen kører fra 11. april – 30. juni 2019
Klik her for mere info om udstillingen

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Eksplosiv underholdning: Kom til spektakulært fysikshow på Salling ROOFTOP

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fysikshow
Foto: Fysikshow

Vi har ramt midten af vinterferien, og hvis du begynder at mangle gode idéer til, hvordan de mindste i familien skal underholdes, har vi fundet et sikkert hit på Salling ROOFTOP i morgen.

Der er nemlig spektakulært Fysikshow med en gruppe af fysik- og nanostuderende med en særlig trang til at formidle deres fysikviden eksplosivt.

Det sker i morgen, torsdag den 20 februar, fra klokken 16.00 – 17.00 på toppen af Aalborg.

Sådan så det ud, da de underholdte på ROOFTOP i Århus:

Naturvidenskab er alt andet end kedeligt

Fysikshow er fra Århus Universitet, og de arbejder på at udbrede glæden ved naturvidenskab og i særdeleshed ved fysik.

“Fysik er mere og andet end tørre ligninger på en tavle – den eksisterer overalt i vores hverdag, er baggrunden for samfundets udvikling, og så er det bare virkeligt fedt at lave eksperimenter!

Vi lægger stor vægt på, at alle vores demonstrationsforsøg forklares grundigt – og det er utroligt, så langt man kan nå med ganske lidt basisviden,” fortæller de.

Vi kan se frem til spektakulære eksperimenter spækket med eksplosioner, røgskyer og meget mere.
Hvad: Fysikshow
Hvor: Salling ROOFTOP
Hvornår: Torsdag d. 20. februar fra kl. 16-17.
Du finder mere info her.

Vinterferie-aktiviteter i Shoppen: Mød cirkusartister og lav dit eget fastelavnsris

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Shoppen
PR foto: Shoppen

Vinterferien er over os, og det betyder masser af begivenheder i Aalborg til store som små.

Shoppen i City Syd har også linet en række gratis aktiviteter op.

I morgen kan du møde cirkusartisterne Rebekka og Mikkel, som optræder med showet Cirkus Skattejagt fra klokken 13.00 til 15.30.

Rebekka er Danmarks disco-darling, som har vundet DM i diverse dansearter, og tryllekunstner og entertainer Mikkel er vinder af talentkonkurrencen “MAGIC KID” i Cirkusland. 

De optræder med jonglørnumre, akrobatik, linedans, klovnerier og hemmelige trylletricks, hvor børnene bliver involveret på en lærerig og pædagogisk måde.

Kreative aktiviteter for alle

Fredag den 21. februar kan du fra kl. 13.00 til 16.00 dekorere din egen fantasifulde billedramme ved hovedindgangen i Shoppen.

Der bruges servietter og decoupage papir i mange forskellige afskygninger og kun fantasien sætter grænser for, hvordan rammen kan dekoreres.

PR foto: Shoppen

Lørdag den 22. februar har du mulighed for at lave dit eget fastelavnsris, som du er velkommen til at tage med hjem efterfølgende.

Det kan pyntes med fjer, palietter, slik, piberensere og meget andet.

Læs mere her.