Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alarmerende stigning i smitten: Nu sætter regionen ind på ungdomsuddannelserne

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Falck
Foto: Falck

Region Nordjylland sætter nu ekstraordinært ind på ungdomsuddannelser i Aalborg Kommune, da der lige nu ses en alarmerende stigning i smitte med coronavirus – især blandt 15 til 19-årige.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Derfor kommer der nu supplerende testtiltag på en række uddannelsesinstitutioner i Aalborg, hvor podere vil foretage testning med PCR-test lokalt på uddannelsesstedet.

Det fortæller kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Jacob Bertramsen.

“Vi ved, hvor smitten er, og nu sætter vi ekstra sejl til for at få brudt alle smittekæderne. PCR-testen er mere præcis end hurtigtesten, og den her indsats skal ses som et supplerende tiltag, hvor uddannelsernes egen kontinuerlige testning med hurtigtest stadig udgør rygraden i indsatsen,” siger Jacob Bertramsen.

Sådan vil de teste eleverne

Konkret vil tre forskellige afdelinger af Aalborg Handelsskole samt Aalborg Katedralskole som minimum få besøg af PCR-testkaravanen, som starter tirsdag efter pinse, når skolerne åbner op igen. Regionen er i dialog med andre institutioner for at undersøge mulighederne for, at der kan komme flere uddannelsesinstitutioner med i testkaravanen.

Foruden den særlige testkaravane har Region Nordjylland – i samarbejde med den private leverandør Falck – øget testmulighederne i Brovst. Brovst Sogn er lige nu nedlukket, og for at få smitten under kontrol anbefales det, at alle i Brovst Sogn lader sig teste.

“Derfor åbner vi i Idrætshallen i Brovst fra i dag fredag. Indtil mandag er der åbent hver dag fra kl. 9 til 21. Tirsdag er der åbent fra kl. 9 til 12. Der er tale om en hurtigtest med de korte podepinde i næsen, og der kræves ikke tidsbestilling. Vi håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet,” siger Jacob Bertramsen.

Ud over de ekstraordinære testmuligheder i Idrætshallen, er der også stadig åbent for PCR-test i Brovst med tidsbestilling via coronaprover.dk.

Region Nordjylland vil løbende sætte ekstraordinære testmuligheder i søen, hvis der kommer lokale smitteudbrud. Men den samlede testaktivitet i resten af regionen holdes stadig åbent, og bruges i høj grad.

Der er i alt 75 teststeder, og langt de fleste steder har åbent 7 dage om ugen.

Der findes 52 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.