Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Væk på et splitsekund: Nu er testcenteret på Gammeltorv fortid

Af Stine Kjølby Christensen

Det store skrummel af et testcenter, der siden 29. april 2021 har stået midt på Gammeltorv i Aalborg, er endelig fortid.

“Hurtigtest-indsatsen sluttede i marts, og derfor har vi ikke længere et behov for et testcenter på Gammeltorv,” fortæller Jacob Bertramsen fra Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland.

Jacob forklarer, at den store bygning var en samlet såkaldt “pavillon”-løsning, som man havde lejet af et firma i Randers, der nu har pillet den midlertidige bygning ned.

Ikke mange spor af corona tilbage

Testcenteret, der har taget en stor tørn af trykket fra de mange, mange Corona-hurtigtests, der skulle tages i perioden, har det seneste år fyldt det meste af det store torv.

Da Julemarkedet på Gammeltorv blev sat op måtte man da også bygge udenom centeret, da det på daværende tidspunkt stadig var nødvendigt at teste borgerne i byen.

Væk på et splitsekund: Nu er testcenteret på Gammeltorv fortid

Kort tid efter, i starten af marts 2022, lukkede de sidste hurtigtestcentre dog ned, og her var centeret på Gammeltorv iblandt.

I går var testcenteret så forsvundet lige så pludseligt, som det blev bygget. Og nu er der altså ikke mange fysiske spor tilbage i midtbyen efter Corona.