ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Test, test, test: Nu har nordjyderne max 20 kilometer til et teststed

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Falck
Foto: Falck

Fra uge 9 er der maksimalt 20 kilometer til et teststed i Region Nordjylland.

Derudover er der blevet oprettet mange flere tider på de eksisterende teststeder fra dags dato og til søndag, så skoleelever kan lade sig teste inden opstart mandag.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Kort afstand

Fra på mandag er der maksimalt 20 kilometer til en test for corona. Langt de fleste nordjyder vil dog i praksis have en meget kortere afstand. I forbindelse med den gradvise genåbning af Region Nordjylland er et fintmasket og lettilgængeligt testtilbud nemlig afgørende.

Det tager regionen konsekvensen af, og opretter derfor flere teststeder og flere dage med test i samarbejde med Falck. Falck står for hurtigtestene, som foretages gennem næsen, mens Region Nordjylland står for de såkaldte PCR-test, der foretages med skrab i munden.

“Vi har selvfølgelig en stor forpligtelse til at sikre mange testmuligheder lige nu og her, da et negativt testresultat er en forudsætning for at skoleeleverne i blandt andet afgangsklasserne og på ungdomsuddannelserne kan møde ind på mandag. Vi skruer derfor gevaldigt op for kapaciteten fra fredag morgen,” siger kontorchef i regionens Sundhedsplanlægning, Jacob Bertramsen.

Fra næste uge vil Falck i vid udstrækning gå over til de nye hurtigtest, som ikke skal så langt op i næsen.

“Vi ved, at det har afholdt nogle fra at lade sig teste. Det er derfor godt, at det meste af ubehaget kan fjernes med den nye testform. Så det bør ikke være dét, som afholder nogle fra at lade sig teste med hurtigtest fra næste uge af,” siger Jacob Bertramsen.

Det er muligt at få foretaget en hurtigtest uden tidsbestilling, mens det kræver tidsbestilling via www.coronaprover.dk for at få adgang til at blive PCR-testet.

Hvis der skal bruges et testsvar inden mandag morgen, bør PCR-test være foretaget senest lørdag, mens hurtigtesten bør foretages senest søndag.

Flere testtider på 25 teststeder

Der er desuden blevet oprettet ekstra teststeder i Fjerritslev og i Hurup. Det vil være forskelligt i løbet af ugen, om det er muligt at få PCR-test eller hurtigtest.

Det anbefales at holde sig opdateret på www.rn.dk/coronatest, hvor testmulighederne løbende bliver opdateret. I alt er der lige nu 25 forskellige teststeder i Region Nordjylland.

Fra fredag til søndag, hvor regionen forventer en stor interesse for at lade sig teste forud for genåbningen, vil der mange steder bliver forlængede åbningstider.

Det gælder blandt andet Aalborg Kongres- og Kulturcenter, Trekanten i Aalborg Øst, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn.

Del artikel

Andre læser også