ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Test-periode slut: Nu starter vejarbejde i trafikalt knudepunkt

Af Michael Qureshi
Hobrovej bliver også påvirket
Hobrovej bliver også påvirket

Før sommerferien kørte Aalborg Kommune en testperiode ved krydset Hobrovej-Over Kæret-Skelagervej.

Nu har man målt på resultaterne af den test på det, som er et af de mest ulykkesplagede kryds i Aalborg Kommune.

Det forbedres nu ved at udvide krydset, bygge det mere sikkert og gøre plads til flere trafikanter.

For at afhjælpe trængslen i krydset og gøre trafikafviklingen mere sikker udvides krydset med flere vognbaner, og den venstresvingende trafik afvikles med eget grønt lys uden modkørende trafik.

På Hobrovej og Over Kæret, hvor der er mest trafik, vil venstresvingbanerne være tosporede, så trafikken i disse retninger lettere kan afvikles.

Ændres på afmærkninger

I forbindelse med ombygningen ændres der også på afmærkningen op mod krydset. For at undgå unødige vognbaneskift markeres der fra nord og øst på kørebanen hvilket spor, der skal vælges for at komme på motorvejen.

På Hobrovej i nordgående retning op mod krydset ændres afmærkningen for at lette indfletningen mellem trafikanter fra Egnsplanvej og Hobrovej.

Erfaringerne fra et forsøg med afmærkninger, som Aalborg Kommune gennemførte i slutningen af maj og starten af juni viste nemlig, at sammenfletningen i nordgående retning inden krydset blev væsentligt bedre, og derfor gøres afmærkningen nu permanent.

Trafikafvikling i krydset

Ombygningen går i gang fra på mandag d. 3. september og forventes afsluttet inden udgangen af året. Ombygningen vil blive delt op i etaper for at genere trafikken mindst muligt, men der vil forekomme gener for trafikken såsom indsnævring af vognbaner samt afspærrede fortove og cykelstier.

Aalborg Kommune vil informere løbende, men trafikanterne opfordres til at holde godt øje med skiltningen og køre hjemmefra i god tid.

Generne kan også undgås ved eventuelt at køre en helt anden rute end normalt. Hvis det er muligt, opfordres der til ikke at bruge krydset i morgen- og eftermiddagsmyldretiden, da risikoen for forsinkelser vil blive størst her.

Del artikel