Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Test parforholdet: Kom til DM i koneløft i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Mangler du en udfordring på løbeturen? Eller vil du bare teste parforholdet – sådan for alvor?

Så er der god grund til at sætte kryds i kalenderen.

På årets sidste dag, 31. december, inviterer SKANSEN til Nytårsløbet, og i den forbindelse holder de også de uofficielle danske mesterskaber i koneløft.

Præmien er lige så genial, som løbet er sjovt. Vinderen bliver nemlig belønnet med partnerens kilo i … øl. SKÅL!

Sådan fungerer konceptet

Konceptet er simpelt.

Med din partner på ryggen skal du gennemføre en bane på 253,5 meter med to tørre forhindringer og en våd forhindring – typisk en vandgrav.

“At vi kan introducere koneløft til det i forvejen festlige nytårsløb, er det perfekte krydderi til nytårsfesten.

På SKANSEN vil vi gå forrest for aktiviteter, som også gerne må være sjove, og vi tror vi har fundet det perfekte indslag for både deltagere, tilskuere og for dem der allerede har gennemført deres løbetur,” fortæller fitnessleder Stine Rex.

Om hun selv skal deltage, vil hun ikke løfte sløret for. Men regelsættet har hun allerede sat sig godt ind i.

“Kvinden der bliver båret behøver ikke være mandens kone, men hun skal være 17 år, og veje mindst 49 kilo. Ellers skal der bæres en rygsæk med ekstra væg, så den samlede vægt er 49 kilo.

Og det eneste hjælpemiddel man må bruge er et bælte på manden og en hjelm på kvinden, så vi undgår ulykker,” griner Stine Rex.

Kan give kvalifikation til VM

Løbet bliver sat op i officielle rammer, på trods af titlen som uofficielt DM. Derfor kan vindertiden bruges som kvalifikation til VM, som hvert år foregår i Sonkajärvi i Finland i juli måned.

“Vi håber på at se nogle festligt klædt, men konkurrenceklar par til løbet. Det giver et ekstra element til den festlige stemning der kendetegner nytårsløb på SKANSEN,” siger eventleder Klaus Jaqué.

Ud over koneløft, er der de traditionelle distancer Børneløb (2,5km), 5km og 10km, samt den anden nye distance halvmaraton.

“Det bliver en kæmpe fest, hvor vi sørger for den gode stemning i form af veloplagt speaker, god nytårsmusik, kransekage, lidt bobler eller saft, mulighed for medaljer og billeder efter løbet, festlig opbakning undervejs, og så afslutningen med koneløftet.

Og så inviterer vi selvfølgeligt også på nytårssaunagus til sidst. Så få venner og familie tilmeldt, og kom på SKANSEN til vores bud på en god nytårsstart,” slutter Klaus Jaqué.

Tilmelding til Koneløft findes på SKANSENs eventshop.

TIlmelding til Nytårsløbets 5km, 10km, halvmaraton og børneløb finder du her

Del artikel

Andre læser også