Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Test din bredbåndsudbyders leverede hastighed med en hastighedstest på nettet

Af Redaktionen
Router
Router

Med et stigende internetforbrug er internethastigheden i hjemmet et samtaleemne, der tages op i tide og utide i de fleste moderne familier.

Selvsamme internethastighed kan bestemmes af en såkaldt hastighedstest – men hvordan får man egentlig det optimale ud af sådan en test?

Du får svaret i denne artikel.

En hastighedsmåler kan benyttes til at angive din download- og uploadhastighed, det vil sige henholdsvis den hastighed, hvormed du henter data ned på din computer, og den hastighed, det tager at sende data fra din computer og til – for eksempel – skyen.

Yderligere kan en hastighedstest også give dig svar på tekniske termer såsom ping, latency og jitter, samt kan du få oplysninger om leverandøren af dit internettet og din IP-adresse.

Et eksempel på en hastighedstest kan være den af sammenligningstjenesten Samlino.dk. Test hastighed via Samlino.dks bredbåndsmåler og få svar på, hvordan dit bredbånd klarer sig i test.

Få mest muligt ud af din hastighedstest

 Du får det mest præcise resultat ud af din hastighedstest ved at gennemgå en række trin, inden du foretager testen. Det præcise resultat er selvfølgelig det resultat, der på bedst mulig vis beskriver den hastighed, dit bredbånd reelt set leverer.

Det anbefales, at du fysisk forbinder din computer til din router ved hjælp af et ethernet-kabel, hvorefter du slukker dit trådløse netværk. På den måde fjerner du al støj og trafik, der kan forhindre den ideelle distribution af din internethastighed.

Du bør også slukke samtlige programmer, der benytter internettet, på din PC. Hvis du vil være på den sikre side, kan du vælge at lukke alle programmer udover selve hastighedstesten.

Eksempler på programmer, der kræver internetforbindelse, er dit antivirusprogram, kommunikationsværktøjet Skype, musiktjenesten Spotify med videre…

Udover de programmer, der kører på den computer, du anvender, bør du også lukke ned for samtlige andre enheder, der har forbindelse til internettet.

Dette kunne eksempelvis være din mobiltelefon, din printer eller sågar dit køleskab, hvis den på højteknologisk vis er koblet til internettet.

Herefter kan du starte hastighedstesten. Udfør med fordel flere undersøgelser på forskellige tidspunkter af dagen og tag herefter gennemsnitshastigheden af de forskellige undersøgelser.

Dette vil give dig et mere præcist resultat grundet et mere repræsentativt datasæt.

Sådan læser og fortolker du testens resultater

 Jo bedre du bestræber dig på at optimere hastighedstesten, desto mere kan du stole på den.

Hastighedstestens resultat kan forklare dig, om du modtager den hastighed, din udbyder har givet et løfte om at levere. Ligger den hastighed, dit bredbåndsprodukt skulle give dig, langt væk fra den hastighed, din hastighedsundersøgelse har givet dig, er der grund til bekymring.

I første omgang bør du tage kontakt til din udbyder, for eksempel Stofa eller Waoo, og spørge dem til, hvorfor der er forskel på de angivne hastigheder. Hvis ikke de kan begrunde differensen, kan du klage til Teleankenævnet.

Teleankenævnet kræver et depositum på 150 kr., som du vil tage få tilbage, såfremt din klage får medhold.

Du kan også gå uden om rettens gang ved at skifte udbyder i ro og mag, såfremt du ikke er tilfreds med den service, der udbydes. Du kan finde de løsninger, der udbydes til din adresse, på tidligere nævnte Samlino.dk.

Hvis du vil anmelde selvsamme udbyder, kan du med fordel gøre det på Trustpilot, der er et digitalt samlingssted for forbrugeranmeldelser.

God fornøjelse med hastighedstesten.

 

 

Del artikel

Andre læser også