Test af byens gode steder: Her er Aalborgs bedste cocktails

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

“Der var engang en torsdag aften, hvor MigogAaalborg begav sig ud på en seriøs byvandring i den gode sags tjeneste.”

Sådan begynder historien om den aften, hvor vi satte os for at gennemføre Tour De Cocktail anno 2018.

Højt niveau og store ambitioner

De seneste år er Aalborg virkelig kommet efter det, når vi snakker om niveauet på cocktails. Det er ikke længere nok, at alkoholprocenten er høj, og pynten er prangende.

Ambitionsniveauet er højt – og det kan både ses og smages.

Der findes efterhånden flere steder i byen, som slår sig på deres gennemførte drinks – og vi har i denne guide smagt på de bedste af de bedste.

I samarbejde med de forskellige barer forsøgte vi at udvælge et par af stedets signatur-cocktails, som de hver især var særligt stolte af.

Hvilke kriterier de skulle leve op til, og hvad definitionen på en god drink i det hele taget er, var op til dem selv.

Vi satte os blot til rette, og lod oplevelsen glide rent ned.

Club C, Jomfru Ane Gade 16

Hvis man først har besluttet sig, for at begive sig ud på en pubcrawl, så er Danmarks mest berygtede gade ikke et dumt sted at starte.

Som bar- og diskotek i Gaden er et af overlevelseskriterierne, at man 1) kan skabe en stemning, 2) kan skille sig ud. Det må man sige, at det nye Club C formår.

På hylderne bugner det af champagne og Belvedere, i hanerne strømmer kegtails og glassene fyldes op med den ene herlighed efter den anden.

Hos Club C er en cocktail ikke bare en cocktail. Der er talenter og talrige tanker bag hver eneste – derfor var det selvfølgelig også en udfordring for indehaverne, Niklas Strandbæk og Niclas Tylvad Christensen at udvælge nogle favoritter.

Den ene gav dog lidt sig selv:

Signatur Cocktail: Absolut Elyx, citron, hjemmelavet rarbarbersirup og ingefærøl.

Der er slet ingen nogen tvivl om, at kvaliteten er i orden, når Club C serverer en cocktail. Vodka er ikke bare vodka, siruppen trykkes ikke ud af en plastikdunk, og øllen kalder ikke ligefrem på en rundtosset bodegatur.

At finde den helt store kærlighed i Jomfru Ane Gade er vist ikke ligefrem en selvfølge. Men for os, som har fået lov at smage Club C’s Love Potion, kommer man nok ikke meget tættere på true love – i sin reneste form.

Love Potion: Belvedere Lake Bartezek, Litchi, hjemmelavet jordbær-sirup, lime, sukkersirup

Den glider altså lige ned i hjertet – og om det er den nyvundne forelskelse  eller den fantastiske Belvedere, der gør én lettere rundtosset, kan vi desværre ikke sige med sikkerhed.

Se resten af Club C’s cocktailkort her.

Comwell Hvide Hus, Vesterbro 2

Fra et sted i Jomfru Ane Gade – til en lille gåtur væk fra midtbyen, bliver der også tryllet uimodståelige dråber frem i hobetal.

I stueetagen på Comwell Hvide Hus finder man den tilstødende bar og restaurant, hvor bartenderne Sebastian Døssing og Kasper Wøldike dagligt eksperimenterer sig helt ud over glaskanten – med stor succes.

De klassiske drinks skal man kigge langt efter – til gengæld kan Comwell Hvide Hus i stedet præsentere en lang række ekstraordinære og fuldstændig unikke cocktails, hvor den gode smag og fortællingen bag er i fokus.

Cocktailkortet skifter stabilt med Kasper og Sebastians nye idéer, men det var alligevel ikke svært for ham at udvælge to favoritter:

NO. 2: Mørk rom, akaciehonning, frisk citronsaft med noter af timian

Alle former for skrækscenarier susede igennem vores hoved, da ordet “timian” blev indblandet i ingredienslisten; men al vores skepsis blev gjort til skamme.

De friske råvarer sang i en smuk duet med det søde; og selvom smagen af mørk rom også slog igennem, så skete det i en helt perfekt balance og harmoni med resten af indholdet.

Bare … Wauw!

Den næste cocktail, som Sebastian præsenterede os for, gjorde os mest af alt bare nysgerrige. Han afslørede nemlig, at barens “G & Tea” ville blive serveret i en the-kande.

G & Tea: Frisk, grøn the influeret med gin, honning og ingefær

Allerede da koppen nærmede sig vores tørstige læber, var vi klar til at opgive Mojito og Piña colada for evigt. Dette var intet mindre end genialt!

Duften af den grønne the fik den anderledes servering til at give fuldstændig mening – og kun pga. den afbalancerede smag af lækker gin blev vi mindet om, at det jo faktisk ikke var et kongeligt the-selskab, som vi var inviteret til.

Se resten af Bar V’s cocktailkort her.

El Mariachi, Ved Stranden 1

Vi har ved flere lejligheder haft fornøjelsen af den mexicanske gastropub, El Mariachi, tæt på Nytorv.

I aftentimerne bliver bordpladen indtaget af sprøde totopos, hjemmelavet guacamole og brændende salsa – men som mørket skrider frem bliver restauranten i stedet forvandlet til en festlig pub, der serverer byens nok mest forglemmelige cocktails – procenterne er nemlig så høje, at alle minder for aftenen forsvinder som ved et trylleslag.

For Claus Seier Carstensen, der er indehaver af gastropubben, er dét at udvikle cocktails en sand kunst. Han har flere gange været nordjysk repræsentant ved internationale konkurrencer, hvor kreativitet og sammensætningen af de perfekte råvarer har været afgørende.

Claus har før deltaget i den nationale finale Beefeater MIXLDN med drinken Windy Buckthorn

Dette er også gennemgående for cocktailkortet, der oser af stor interesse for faget. Målet for Claus er at “provokere gæsterne med oplevelser” og serverede i samme åndedrag den første cocktail:

Sour Apple Margarita: Olmeca Tequila Blanco, Green Apple Sirup, friskpresset citronsaft og saltkant med glimmer

Når man bestiller en cocktail på El Mariachi, så er der ingen grund til at frygte, at man betaler for et glas tynd saftevand. Smagen af stærk spiritus træder tydeligt frem, men Claus beviser også igen, at han forstår præcis, hvordan man skal komplimentere alkoholen – og ikke skjule den.

Og lidt glimmer på tilværelsen har jo heller aldrig gjort nogen skade.

Berry on: Havana Club 7, skovbær, Martini Rosso og tranebærjuice

Havana, ooh na-na! Denne cocktail kunne umiddelbart godt camouflere sig som en sød og uskyldig tøsedrink – men lad dig ikke narre! Ét enkelt sip og så har du altså allerede fået, så sombreroen passer.

¡Ay, caramba!

Se resten af El Mariachis cocktailkort her.

Helmuth Bar & Kitchen, Boulevarden 28

Da vi planlagde vores cocktail-rute, var der selvfølgelig ingen tvivl om, at Helmuth skulle være med.

Udover at have et bredt udvalg af vin, champagne og øl, er Helmuth især kendt for deres udsøgte og spændende cocktails, der alle er udviklet specielt til baren. De vandt blandt andet også Byens Bedste Cocktails til AALBORG AWARDS

I efteråret blev Helmuth overtaget af nye ejere, men det har kun forstærket passionen for cocktail-konceptet. Mathias Walther og Anders Strandhave har indtil nu ikke ændret meget i det populære cocktailkort, men afslører alligevel, at der er flere spændende nyheder i vente.

Denne aften bød på:

Pornstar Exotic: Havana Club 7 års, Passoa, sukkersirup, passion, ananas, limesaft

Selvom navnet umiddelbart lyder en anelse udfordrende, så var det ganske nemt at komme gennem glasset.

Smagen var sød, frisk og sommerlig – og måske derfor også en anelse farlig, hvis man i farten har glemt hvor meget, man kan tåle …

Gin O’Clock: Hendricks gin, Fiorente hyldeblomstlikør, citron, sukkersirup, agurk

På Helmuth lærer man mange nye ingredienser at kende, og bliver også meget klogere på hvordan de kan sammensættes. Selvom vi ikke havde haft fornøjelsen af Gin O’Clock før, så smagte den som en legendarisk klassiker, der burde serveres alle steder.

Skål for Helmuth!

Se resten af Helmuths cocktailkort her.

Napa Lounge, Vesterå 14

Nyeste skud på stammen over cocktailsteder i byen er restaurant og vinbaren Napa Lounge.

På lørdag fejrer Napa sin 1 års fødselsdag med Åbent Hus, hvor der blandt andet bliver mulighed for at stikke snablen ned i barens cocktailevner.

Vi tog dog glæderne på forskud ved et aftenbesøg i de lækre lokaler i Vesterå.

NAPA har i forvejen et omfattende cocktailkort med flere spændende signaturcocktails; men denne aften lod vi aftenens bartender, Zacharias Westerby, få fri leg i udvælgelsen af cocktails.

Dette endte ud i både flammer, skum og poppende champagneflasker – a night to remember!

Man’s not hot: Brasiliansk rom, appelsin, limejuice, fermo, hvid chokolade-likør, brændt kanel

Denne cocktail fortjener altså en kæmpe klapsalve! Den tændte virkelig noget i os – faktisk i så høj grad, at der efterhånden begyndte at lugte af brændte julekager.

Eller måske var det bare Zacharias’ flammekaster. Ingen ved det.

Napas Røde Aalborg: Snaps, tyttebærpuré, citronsaft og dildskum

Ærligt: Denne sammensætning af råvarer var direkte angstprovokerende.

Vi følte næsten, at vi var blevet påtvunget en vildmarkstur til Sverige, hvor vores overlevelse udelukkende afhang af, om vi kunne synke Napas Røde Aalborg.

Det gik dog langt bedre end forventet: Selvom de modige smagskombinationer var hidtil ukendte for os, så var det overraskende lækkert – og dildskum er altså bare virkelig undervurderet!

Well done!

Se resten af NAPAs cocktailkort her.

Vesterå, Vesterå 4

I dagstimerne er Café Vesterå én af byens mest populære spisesteder – deres burger løb tilmed af med en andenplads, da Gastromand kårede Byens Bedste Burger. Men det er ikke det eneste, som Vesterå er gode til.

Når mørket falder på, forvandles caféen til en ultrahot natklub, hvor tonerne fra den elektroniske musik og synet af de farvestrålende cocktails får det til at glitre for øjnene af ren og skær begejstring.Der var derfor slet ingen tvivl om, at Vesterå ville kunne sætte en perfekt prik over i’et på denne våde aften.

Caféens bar brænder især for at eksperimentere inden for genrens klassikere – men er efterhånden også blev ret modige med at præsentere nogle helt nye på kortet.

Denne aften fik vi lov at tage hovedspring i begge dele.

Miami Heat: Havana Club 3 años, appelsinskiver, rørsukker, mangolikør, limejuice, lemon soda, grenadine

Miami Heat behøver vist ikke nogen nærmere forklaring. Cocktailen burde vises som eksempel, når man slår “signaturcocktail” op i ordbogen. For det er nemlig lige præcis hvad den er hos Vesterå – med efterhånden mange år bagen.

En sikker vinder … hver gang.Næste stop på listen blev for os et helt nyt bekendtskab.

De fleste, som interesserer sig bare en smule for spiritus, må vide, at gin i disse dage går igennem en renæssance af de helt store. En gin er ikke bare en gin – og en tonic er ikke bare en tonic. Faktisk langt fra.

På Vesterå er man også hoppet med på moden og har i skrivende stund et kort med hele fem forskellige varianter inden for “Gin & Tonic Suggestions”. Exciting.

Mrs. Marmelade G&T: Plymouth original gin, raspberry marmalade, paired with classic fever tree tonic

Gin og tonic er én ting. Marmelade er altså en anden.

Der var jo slet ingen tvivl om, at udseendet på Mrs. Marmelade var en prinsesse værdig – men hvad med smagen?

Faktisk fungerede den revolutionerende garnish overraskende godt.

Det var lidt som at spise pandekager med syltetøj – bare uden pandekagerne … og med en lidt (okay, meget) stærkere eftersmag.

Men det skal man altså heller ikke kimse af!

Se resten af Vesterås cocktailkort her.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.