Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg

Af Michael Qureshi
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Der er efterhånden mange gode restauranter i Aalborg, og flere af dem tilbyder særlige specialiteter på menukortet.

Men der er ingen andre hverken i Aalborg eller øvrige Jylland – måske endda Danmark – som kan prale med en Teppanyaki oplevelse.

For præcis et år siden i juni 2022 lancerede Restaurant MEAT i Vesterå konceptet Teppanyaki, og det har siden været et stort trækplaster på den populære restaurant.

Teppanyaki er oprindeligt et japansk koncept, hvor man sidder et mindre antal gæster omkring en stor varmeplade, hvor kokken så står og griller forskellige former for råvarer.

Her er der virkelig kræset om råvarerne og ikke mindst kødet.

Det har været så stor en succes i weekenderne, at Restaurant MEAT nu også har tilpasset en menu mere rettet mod hverdage.

Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg
Foto: Stine Kjølby Christensen

Ny hverdagsmenu

De kalder den selv for “Quick But Exclusive”.

“Vores originale Teppanyaki oplevelse varer mellem fire og fem timer, og det er ikke altid, at man lige har den tid i hverdagene.

Hvis man vil ind og fejre noget med en unik oplevelse eller har aftalt en særlig lejlighed med sine kære på en hverdagsaften.

Eller måske har en forretningsmiddag, så kan det godt være, at man ikke vil alt for sent hjem.

Derfor har vi lavet dette alternativ, som tager to timer og med en billigere pris,” siger Gitte Jensen, indehaver af Restaurant MEAT.

Sådan ser den ene Quick But Exclusive menu ud på MEAT (varighed ca. 2 timer)

1. servering: Grillet nordisk sorthummer. Hertil serveres rucolasalat, marineret mozzarella og friske cherrytomater.

2. servering: Røget New York strip. Hertil gazpachoreduktion, kartoffelfondant, dampet bok choy og selleripuré.

3. servering: Fluffy pavlova med flamberede frugter, friske bær og vaniljeis.

Du kan se alle menuerne her

En lidt anden pris

En Quick But Exclusive oplevelse varer to timer og koster fra 799 kr. per person.

Men vil man prøve noget unikt og anderledes på den gastronomiske front i Aalborg, så er det her altså et must try.

Vi er efterhånden vant til at blive forkælet på den gastronomiske front her i Aalborg med mange lækre restaurantoplevelser.

Det var en tur til Maldiverne, der inspirerede indehaver Gitte Jensen, som har fået indrettet det ene hjørne af restauranten til en slags Private Dining-oplevelse.

“Jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle vi også have her i restauranten.

Man kan sige, at det er lidt et slags show med vores dygtige Teppanyaki-kok i centrum og så udelukkende med high end råvarer på fisk, skaldyr, grøntsager og selvfølgelig kødet,” fortæller Gitte Jensen til MigogAalborg.

Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg
Foto: Stine Kjølby Christensen
Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg
Foto: Stine Kjølby Christensen

Unik gastronomisk oplevelse

MigogAalborg har også selv prøvet en Teppanyaki oplevelse, og det er virkelig vildt at opleve.

Bare det at mærke varmen fra flammerne på bordet lige foran dig.

Se nogle af de bedste råvarer blive tilberedt og grillet til perfektion.

Det med at sidde rundt om en “scene”, hvor det hele foran dig danner centrum for aftenens store samtaleemne.

Man skal se det som mere end bare et fantastisk måltid.

Det er som at få en kulturoplevelse som i eksempelvis teateret, i biografen eller på et museum.

Det er noget, du gerne vil vise frem på dine sociale medier, og det er helt sikkert sådan en spiseoplevelse, man fortæller kollegerne på jobbet og alle vennerne om.

Kokken Horacio har en fortid som tv-kok i Argentina, og han har i den grad styr på, hvordan han tilbereder de helt friske råvarer bedst muligt.

Det er nørderi og storytelling på den fede måde, når den dygtige argentiner deler ud af sin enorme viden inden for feltet.

Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg
Foto: Stine Kjølby Christensen

Man kan ”falde helt i staver” og bare sidde og betage Horacio og hans vilde skills foran Teppanyaki-grillen.

Det er grillkongernes svar på Cristiano Ronaldo eller Messi (nu hvor Horacio er fra Argentina).

Hvis du vælger den originale menu, så er det en helaftensoplevelse for 1.699 kr., og du kommer igennem fem serveringer, hvor der er rigeligt med mad.

Som kokken Horacio nævnte i løbet af aftenen, så går ingen sultne fra bordet.

Man bliver måske endda nødt til at levne i første runde af kød for at være sikker på at have plads til Kobe-kødet.

Den originale Teppanyaki menu (varighed ca. 4-5 timer)

1. servering: Grillet japansk kammusling og argentinsk tigerreje serveret i kraftig hummersauce med grønne æbler vendt i frisk persille.

2. servering: Grillet nordisk sorthummer. Hertil serveres rucolasalat, marineret mozzarella og friske cherrytomater.

3. servering: Røget New York strip. Hertil gazpachoreduktion, kartoffelfondant, dampet bok choy og selleripuré.

4. servering: Japansk Kobe MBS 8+. Serveres med flamberede løg, citrongelé og hvidløgschips.

5. servering: Dessert – vælg mellem:

⁃       Fluffy pavlova med flamberede frugter, friske bær og vaniljeis

⁃       Vanilje crème brûlée med Chandon Spritz. Serveres med flamberede frugter, friske bær og æblesorbet.

Private Dining oplevelse på højt niveau

Der er plads til 9-10 personer omkring selve “køkkenet”.

Man kan sagtens booke 2 personer, men det kan også være oplagt til en business-middag eller en større fejring i familien.

Fællesnævner er, at man kommer igennem en luksus gastronomisk rejse, hvor man får serveret nogle af de bedste råvarer, og det bedste kød.

I den originale får du blandt andet serveret friskfangede kæmpe tigerrejer, kammuslinger, hummere, New York Strip og så er Kobe-kødet det helt store højdepunkt.

MEAT er i dag en ud af blot to danske restauranter der er certificeret til at købe Kobe-kød fra den berømte by i Japan.

Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det er her, at køerne får massage, chokolade, øl og masser af afslapning så kødet nærmest er blødt som smør.

Det er endda guldbelagt, når du får det serveret til Teppanyaki på MEAT.

Selv desserten grilles

Tilbehør er der nok af undervejs, hvor Horacio selv fik selleri til at smage himmelsk.

De grillede grøntsager og salat komplimenterer hele vejen igennem hovedretterne.

Selv en del af desserten grilles med fluffy Pavlova med flamberede jordbær, vaniljeis og friske bær.

Flammer på bordet: Teppanyaki er en helt unik oplevelse i Aalborg
Foto: Stine Kjølby Christensen

Teppanyaki er i hvert fald en unik gastronomisk oplevelse i Aalborg, og man går derfra nærmest blæst bagover af indtryk og masser af god mad.

Hvad: Teppanyaki på MEAT

Hvor: Restaurant MEAT, Vesterå 1

Hvordan foregår det?: Når du ankommer – vises du hen til et Private Dining område i hjørnet af Restaurant MEAT. Her sidder man rundt om en stor varmeplade, som der grilles direkte på.

Oplevelsen varer alt fra 2-6 timer afhængig af, hvilken menu du vælger.

Priserne er fra 799 kr. med de nye hverdags Quick But Exclusive

Du kan tjekke menuerne og booke bord lige her

Del artikel

Andre læser også