Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Af Michael Qureshi

Vi er efterhånden vant til at blive forkælet på den gastronomiske front her i Aalborg med mange lækre restaurantoplevelser.

Blandt Aalborgs toprestauranter er Restaurant MEAT, som har specialiseret sig i at være blandt de allerbedste i byen til at grille kød, fisk og skaldyr samt grøntsager til perfektion.

Men selvom man er etableret helt i toppen af hierarkiet, med mange gæster uge efter uge, bliver det bestemt ikke slækket på ambitionerne.

Det vidner restaurantens nyeste gastronomiske tiltag bestemt om.

Restaurant MEAT har netop introduceret konceptet “Teppanyaki” som de første i Aalborg, og muligvis også som de første i hele landet.

Det var en tur til Maldiverne, der inspirerede indehaver Gitte Jensen, som har fået indrettet det ene hjørne af restauranten til en slags Private Dining-oplevelse.

“Teppanyaki er oprindeligt et japansk koncept, hvor man sidder et mindre antal gæster omkring en stor varmeplade, hvor kokken så står og griller forskellige former for råvarer. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle vi også have her i restauranten.

Vi har investeret en hel del i at få hele set-uppet omkring det til at blive en ekstraordinær oplevelse for gæsterne.

Man kan sige, at det er lidt et slags show med vores dygtige Teppanyaki-kok i centrum og så udelukkende med high end råvarer på fisk, skaldyr, grøntsager og selvfølgelig kødet,” fortæller Gitte Jensen til MigogAalborg.

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Unik gastronomisk oplevelse

Her på MigogAalborg var vi så heldige at blive inviteret med til en test-aften.

Vi har efterhånden spist os igennem mange retter her i Aalborg, men vi tør godt garantere en helt unik gastronomisk oplevelse, hvis du booker en plads til Teppanyaki på MEAT.

Kokken Horacio har en fortid som tv-kok i Argentina, og han har i den grad styr på, hvordan han tilbereder de helt friske råvarer bedst muligt.

Det er nørderi og story telling på den fede måde, når den dygtige argentiner deler ud af sin enorme viden inden for feltet.

Kokken er også god til at sætte kulør på aftenen, når han lige sætter gang i et ildshow og giver den helt rigtige scene til Instagram-venlige fotos og videoer.

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Prisen for en helaftensoplevelse er 1799 kr., og du kommer igennem seks serveringer, hvor der er rigeligt med mad.

Som kokken Horacio nævnte i løbet af aftenen, så går ingen sultne fra bordet. Man bliver måske endda nødt til at levne i første runde af kød for at være sikker på at have plads til Kobe-kødet.

Private Dining oplevelse på højt niveau

Der er plads til 9-10 personer omkring selve “køkkenet”.

Man kan sagtens booke 2 personer, men det kan også være oplagt til en business-middag eller en større fejring i familien.

Fællesnævner er, at man kommer igennem en luksus gastronomisk rejse, hvor man får serveret blandt andet friskfangede kæmpe tigerrejer, kammuslinger, hummere, Tournedos og så er Kobe-kødet det helt store højdepunkt.

MEAT er i dag en ud af blot to danske restauranter der er certificeret til at købe Kobe-kød fra den berømte by i Japan.

Det er her, at køerne får massage, chokolade, øl og masser af afslapning så kødet nærmest er blødt som smør.

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept

Flammer på bordet og Kobe-kød: Restaurant MEAT lancerer nyt vildt koncept
Det eksklusive Kobe-kød

Selv desserten grilles

Tilbehør er der nok af undervejs, hvor Horacio selv fik selleri til at smage himmelsk. De grillede grøntsager og salat komplimenterer hele vejen igennem hovedretterne.

Selv en del af desserten grilles med fluffy Pavlova med flamberede jordbær, vaniljeis og friske bær.

“Vi håber virkelig, at det er noget aalborgenserne tager godt imod. Vi synes selv, det er fedt, når der kommer noget i Aalborg, som ingen andre har.

Umiddelbart har jeg ikke kunne finde andre restauranter i Danmark, som har Teppanyaki og i hvert fald ikke i Nordjylland. Så det er en mulighed for at prøve noget helt unikt, og vi synes, at omgivelserne passer perfekt til konceptet,” fortæller Gitte Jensen.

Hvad: Teppanyaki konceptet er lanceret 
Hvor: Restaurant MEAT, Vesterå 1 9000 Aalborg
Se menu og book en plads her