Lækker mad og gode priser: Teatercaféen bliver nyt frokoststed i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I mere end 30 år har Aalborg Teatercafé givet teaterets gæster den perfekte start på aftenen med klassiske og veltilberedte retter, som sender én direkte tilbage til tiden før caféburgere, sushi og caesarsalater blev in.

Inden for de seneste seks år har teatercaféen øget sit fokus på velsmag, økologi, sæsonbetonede retter og ikke mindst lokalproduceret mad, der samtidigt inviterer dig med på en gastronomisk jordomrejse.

Indtil nu har det dog kun været muligt at nyde godt af teatercaféens lækkerier i forbindelse med en forestilling – men fra og med i går er der nye boller på suppen:

Aalborg Teatercafé udvider konceptet og åbner op i forbindelse med frokosten.

Uformelt, men lækkert

Frokostkonceptet, som Aalborg Teatercafé gerne vil introducere aalborgenserne for, bliver ikke noget, du ser magen til andre steder i byen.

Elian Abdel-Ahad, som har forpagtet caféen siden 2013, har nemlig en drøm om, at Aalborg Teatercafé bliver et uformelt stamsted a la Jernbanerestauranten i den ikoniske tv-serie, Matador; hvor du spiser dagens ret, kommer på fornavn med tjeneren – og måske endda dem ved bordet ved siden af.

“Vi synes, at Aalborg mangler et frokostkoncept, hvor du ikke behøver at bruge flere timer på at få noget mad,” forklarer Elian.

”Teatercaféen bliver et hyggeligt og uformelt frokoststed, hvor du både kan få en frokost med veninderne, din ægtefælle, en let forretningsfrokost eller et hurtigt og lækkert måltid mad i frokostpausen.

Man kan bare droppe ind, og det er ikke nødvendigt at bestille bord i forvejen.”

Menuen bliver opbygget således, at der foruden en række faste valgmuligheder vil være Dagens Personaleret, der også bliver serveret til frokost for teaterets skuespillere og øvrige personale.

Denne ret kan være alt fra klassiske, smørstegte fiskefileter, jordskokkesuppe eller mere eksotiske indslag som kødboller med et strejf af Orientens krydderier og østens mystik.

Fokus på økologi og gode råvarer

Aalborg Teatercafé håber også, at den kan få aalborgenserne til at interagere på deres facebookside og byde ind med deres personlige livretter, så caféen løbende kan tilgodese så mange som muligt.

“Vi har talt meget om, at teateret er en kulturinstitution, hvor mennesker mødes på kryds og tværs af hinanden. Sådan bliver vores koncept også.

I grove træk er det en slags folkekantine med simpel mad, simple tilberedninger med stor fokus på kvaliteten af vores råvarer,” siger Elian.

Blandt andet arbejder caféen for at få et økologimærke, og hver uge vil der også være en vegansk ret på menukortet.

“Som kok er det sjovt at kunne eksperimentere med nye retter hver dag, men også at skulle finde frem til en ny, vegansk ret hver uge.

De “almindelige” steder har ofte et begrænset og meget fast udvalg, der måske kan blive kedeligt i længden.” forklarer Elian, som håber, han fremover kan servere lækker frokost for både private og virksomheder.

Spar penge med et klippekort

Prisen på retterne spænder fra 45 kr. til 95 kr. – og regner du med at blive fast gæst, så kan du med fordel investere i et klippekort á 10 klip for 500 kr.

Det betyder, at du på helt valgfrie dage og tidspunkter kan få enten dagens personaleret eller den veganske ret til kun 50 kr.

En god mulighed for områdets virksomheder, der ind i mellem har lyst til at udskifte rugbrødsmaden med en solid, dansk frokost.

Klippekortet er ikke personligt, så det vil altså kunne deles mellem de ansatte efter behov.

Aalborg Teatercafé har også investeret i bæredygtigt emballage, så du kan få alle retterne med to-go.

Fra vand til vin

Det er ikke kun frokostkonceptet, der er nyt i caféen.

Som de første uden for Sjælland kan Aalborg Teatercafé nemlig tilbyde en helt særlig form for “vin på hane”.

Konceptet “Vinhanen” er allerede anerkendt flere steder i København og er blandt andet kendt for at importere udvalgte vine direkte fra producenterne.

Det betyder, at når du køber vin fra Vinhanen i teatercaféen, er den tappet direkte hos vinbonden, inden den bliver kørt til Aalborg, hvor den strømmer ud af hanerne i caféen.

Vinen kommer i en fustage af 100 % genanvendt plast, og ved bestilling hældes den i caféens egne glasflasker, der også kan genanvendes igen og igen.

“Vi synes, at Vinhanen er et gennemført koncept, der både rækker til bæredygtighed og økologi, som vi i forvejen står for. Den vogn vil vi selvfølgelig gerne være med på, og vi glæder os meget til at introducere det for Aalborg,” siger Elian.

Aalborg Teatercafé holder åbent mandag-fredag fra 11.30-15.30 og du kan følge med i ugens menu her.

Rekordhandel: Vild Penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

I Siloen ved Østre Havn er en af Aalborgs dyreste solgte penthouselejlighed.

Inden boligen ramte boligmarkedet blev den solgt til et svimlende beløb på 17.300.000 kroner, og er den dyreste lejlighed solgt nogensinde i Aalborg.

Siloen er et nyt ambitiøst byggeri på Østre Havn, hvor den gamle DLG silo tidligere lå der er opført af A. Enggaard, og består af ejerlejligheder, samt familie- og ungdomsboliger.

Penthouselejligheden er et særsyn i byen, og den er i øjeblikket Aalborgs største og dyreste lejlighed, som står færdigbygget.

Udsigt over hele Aalborg

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen stod for salget af penthouselejligheden. Mæglerfirmaet havde stor succes under The Tall Ships Races, hvor de solgte for et svimlende millionbeløb.

MigogAalborg Bolig er vilde med at følge med i de spændende boliger, der kommer på boligmarkedet –  og denne gang tabte vi næsten kæben i ren begejstring:

Velkommen til Aalborgs måske fedeste penthouselejlighed.

Penthouselejligheden ligger på 12. etage, og har en fantastisk udsigt over hele Aalborg, og den østlige del af Nørresundbys havnefront – endda med forskellige vinkler i hele lejligheden.

Indehaver af Thorkild Kristensen, Jette Gudiksen, fortæller til MigogAalborg, at ejendomsmæglerfirmaet har en håndfuld kunder i deres køberkartotek der leder efter en helt unik bolig som denne.

“Vi løber rundt med en håndfuld kunder, der leder efter en bolig der kan slå benene væk under en,” fortæller Jette Gudiksen og fortsætter;

“Penthouselejligheden blev solgt på første fremvisning, og sagen var enkelt – denne bolig slog benene væk under dem. Købernes egne reaktioner var ligesom min egen, da jeg selv oplevede boligen for første gang; WOW!”

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Vi må desværre ikke vise billeder af boligen indefra, men vi kan fortælle lidt om hvad den store penthouselejlighed har at byde på.

Boligens køkken-alrum er uden tvivl boligens hjerterum.

Rummet er hele 150 kvadratmeter, og rummer et kvalitetsbevidst køkken fra HTH i sorte farver med hvid bordplade.

Køkkenet er placeret fantastisk i forhold til at kunne stå og nyde udsigten samtidig med, at der kan trylles kulinariske lækkerier i køkkenet.

Køkken-alrummet har masser af plads til et stort spisebord, og der er også mulighed for at lave en sofa-hygge-krog, så udsigten kan nydes på første parket med et glas lækkert vin i aftentimerne.

Rummet har selvfølgelig også plads til en stor sofagruppe, hvor der for alvor kan slappes af foran fjernsynet.

Herfra er der også udgang til den store tagterrasse.

Penthouselejligheden har en voksenafdeling med et stort soveværelse med walk-in closet og eget lækkert badeværelse. Her har du også en fantastisk udsigt og – selvfølgelig – udgang til terrasse.

Lejligheden har eget bryggers, hvor der er masser af plads til håndtering af vasketøj og opbevaring af rengøringsartikler med mere.

Endvidere rummer lejligheden et gæsteværelse og et ekstra rum, der blandt andet kan anvendes til et lækkert loungeområde.

Penthouselejligheden har en stor ugeneret tagterrasse med eget udendørs spabad, ude-køkken og sauna. Her kan du nyde udsigten fra alle verdenshjørner.

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Tilhørende penthouselejligheden er der en parkeringsplads i parkeringskælderen, hvor bilen kan komme ind til via bil-elevator.

Der er stadig lejligheder til salg i projektet Siloen, som der kan findes her.

Airshow i Blokhus: 20 fly lander på stranden

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du elsker synet og lyden af fly, så bør du tage til Blokhus Fly-In søndag d. 25. august.

I kort køreafstand fra Aalborg kommer man helt tæt på, når 20 fly lander og letter fra stranden i Blokhus.

Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med VisitJammerbugten, der byder gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-In.

Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-In får internationalt besøg

På trods af at arrangementet desværre måtte aflyses sidste år, grundet vejrliget forhold er interessen for at deltage ikke aftaget.

“Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået igen i år – og stadig får.

Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden.

Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter,” udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2019, som også oplyser, at der kun er plads til 20 fly, som er nøje udvalgt.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden.

På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud.

Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat allerede som 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot.

Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command og har være med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften.

Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg og desuden er det muligt at vinde en tur i en ægte Herkules.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne.

Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Praktisk information

Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, mens nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.

Der tages forbehold for vind- og vejrforhold. Følg derfor med på www.facebook.com/Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og se status på hele eventet.

Stjernestøv på KUNSTEN: Nattevagten-instruktør åbner uhyggelig udstilling

Skrevet af: Michael Qureshi

Om tre uger indtager en ret mørk og uhyggelig udstilling Aalborgs kendte kunstmuseum KUNSTEN.

Lørdag meddeler KUNSTEN, at den kendte instruktør Ole Bornedal åbner udstillingen Twillight Zone. Bornedal huskes især for Nattevagten, som er en af de største thrillere i dansk filmhistorie, og som også blevet lavet i Hollywood-version.

Filminstruktør Ole Bornedal giver en talk om rent filmisk at blive draget af det dystre, skræmmende og forvrængede, og efterfølgende er der koncert med Tundra.

Man kan også bestille lækker to-retters menu inklusive to glas vin for 250 kr. på Café Aalto i forbindelse med åbningen.

Mange glæder sig allerede til åbningen af Twillight Zone. Udstillingen er i tusmørke, og det bliver især creepy at opleve et par gigantiske edderkopper som kunstværk.

Aftenens program, 6/9:

Kl. 17.00 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 17.30 Velkomstdrink i Kunstens forhal
Kl. 18.00 Velkomst og tale ved kunstfaglig chef for Kunsten, Stinna Toft Hald og åbningstale ved filminstruktør Ole Bornedal
Efter åbningstalen slås dørene op til udstillingen
Kl. 19.30 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 19.30 og kl. 20.30 Introduktion til udstillingen i auditoriet ved kunstformidler Anne Bay Noer
Kl. 20.00 Talk med filminstruktør Ole Bornedal på scenen i Skulpturparken
Kl. 21.00 Koncert med Tundra på scenen i Skulpturparken

Læs også: Historiske byvandringer er et kæmpe hit: Nu udvider man med 9 ekstra

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

ClubAalborg har vokseværk: Flere og bedre fordele end nogensinde

Hudløs i skumringstiden

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Åbning af udstillingen med Ole Bornedal 6. september.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Du kan booke bord til åbningen her

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Så er der 14 dage til Vi Elsker 90’erne – festen tordner mod udsolgt. Se her hvor mange fede navne, der kommer til Aalborg 31. august