ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv blæst bagover: Teater Nordkraft åbner for billetsalget til ny, vild sæson

Af Nathalia Hentze Nielsen

Med al den underholdning vi dagligt bombarderes med i form af streaming og sociale medier, kan det at tage til en fysisk teaterforestilling virke næsten gammeldags.

Ja, ovenikøbet en smule støvet og kedeligt.

Det er fordomme, som Teater Nordkraft kender alt for godt, og derfor går Aalborgs eget lille storbyteater altid all-in for at skabe forestillinger, der griber publikums hjerter og bevæger sig fra vildt og eksperimenterende til intimt og tankevækkende.

Denne sæson er ingen undtagelse, og når vi kaster et blik på programmet for 2022/2023, er der tryk på det visuelle, musikken og samfundsaktuelle emner.

Faktisk ville det ikke være helt i vejen at kalde sæsonens forestillinger for lidt af en rutsjebanetur – især ikke hvis du spørger Minna Johannesen, der er teaterchef hos Teater Nordkraft.

“Vi vil gerne lave teater, der minder om en rutsjebanetur i en forlystelsespark, hvor du bliver ført igennem en masse følelser, fra ekstase til frygt og alt midt imellem. Du skal ikke sidde og tænke under forestillingerne; det kan du gøre, når du kommer hjem,” fortæller hun.

Er du villig til at stige på rutsjebanen og overgive dig til oplevelsen i nogle timer, kan du nu købe billetter til de mange spændende forestillinger via deres hjemmeside.

Bliv blæst bagover: Teater Nordkraft åbner for billetsalget til ny, vild sæson
Teater Nordkrafts teaterchef, Minna Johannesson.

Teater, koncert og total gang i den

Festligt, vanvittigt underholdende, gribende…

Der er virkelig mange ord, man kan bruge om forestillingerne, der pryder plakaten i den kommende sæson, og skal vi fremhæve bare et enkelt, men glimrende eksempel, må det være stykket Woyzeck.

Værket stammer originalt fra 1836, og før du tænker “gab, hvor kedeligt,” skal vi bede dig holde et åbent sind. Fordi Georg Büchners verdenskendte forestilling har i teatrets dygtige hænder fået en moderne overhaling, så det passer til 2022 og ikke mindst Aalborg.

Læs lige beskrivelsen af forestillingen og vær ærlig: vækker det ikke nogen minder?

Woyzeck elsker sin kæreste Marie over alt på jorden, og han er villig til at ofre alt for hende. Men i løbet af en enkelt vild karnevalsnat vender Woyzecks liv sig på hovedet, og mellem shots, guirlander og vilde kostumer kan han kun se på, mens kærligheden driver ham til vanvid.

Det er ungdom, kærlighed, Aalborg og karneval, og uanset om du er ung nu, eller du er blevet ældre i mellemtiden, er det universelle emner, som de fleste aalborgensere vil kunne genkende.

Teater Nordkraft tænker heller ikke i aldersgrupper, da de mener, at teater er for alle, og det er også med til at udvikle det tætte forhold til publikummet, som teatret prioriterer.

Bliv blæst bagover: Teater Nordkraft åbner for billetsalget til ny, vild sæson

Stykket er en genopsætning fra den tidligere sæson, men nu er det også allersidste gang, at det spilles, og det ville være synd at misse – især hvis du er karnevalsentusiast.

“Woyzeck blev opsat under corona, så der var mange, der ikke opdagede det. Grundet populariteten opsætter vi den nu en sidste gang, og vi håber også at få en masse unge karnevalsfolk ind,” forklarer Minna.

Du kan opleve stykket fra den 27. august og til og med den 26. september 2022 og med en billetpris på kun 90 kroner for unge under 25 år, er det jo faktisk billigere end en biograffilm og uden tvivl en federe oplevelse.

Til Woyzeck får du nemlig ikke kun teater, men også koncert og “total gang i den,” som Minna understreger. Udover de tre skuespillere er der to musikere på scenen, der lave egne fortolkninger af hits som Lars Lilholts ”Kald det kærlighed”, Labans ”Hvor skal vi sove i nat?”, DJ Ötzis ”Hey Baby”, Rockazinos ”All my love” og Poul Krebs’ ”Sådan nogen som os”.

Bliv blæst bagover: Teater Nordkraft åbner for billetsalget til ny, vild sæson

Super fed hverdagsfornøjelse

Bruger vi biograf-sammenligningen lidt endnu, kan du på samme måde, som du tager en spontan tur ind og se den nye Doctor Strange film, også tage spontant ind i Teater Nordkraft.

Det gængse billede mange har af traditionelt teater, hvor du skal iklæde dig fint tøj på og afsætte en hel weekendaften, vendes på hovedet i det risikovillige teater, fordi du er mere end velkommen til at komme ind efter arbejde eller studiet for at få en bid kultur.

“Jeg vil beskrive det som en super fed hverdagsfornøjelse, fordi det kræver ikke noget af dig. Ikke andet end du er villig til at læne dig tilbage og omfavne oplevelsen,” siger Minna og smiler.

Billetter koster fra 205 kroner til voksne og fra 100 kroner for unge under 25 år, mens årskort for voksne koster 900 kroner og 500 kroner for unge.

Se Teater Nordkrafts fulde program her og køb billetter eller årskort.

Del artikel

Andre læser også