Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tatovør og kunstner: Serhii har store drømme i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Alone Ink Studio.

Ordene står på glasruden i Slotsgade 4, og de indfanger essensen af, hvad der foregår inde i lokalet.

Serhii Honcharov har åbnet en tattoo shop, hvor han naturligvis skal tatovere, men hvor han på sigt også vil fremvise og sælge sin kunst.

Vi har dermed gjort rede for de to sidste ord i virksomhedens navn, men når det kommer til “alone”, understreger tatovøren, at det ikke er fordi, at han er ensom.

Tværtimod symboliserer ordet, at han styrer sin virksomhed ene mand, og at han har brug for plads til at udfolde sig.

Der udfoldes også enormt meget kreativitet på de 184 kvm. Ukraineren er både kunstner, tatovør, iværksætter og oveni det programmerer han spil.

Men det er kunsten, der kommer først, og kunsten der er blevet levevejen, passionen og livsdrømmen.

Store drømme for fremtiden

Serhii har tegnet siden han var barn, men hvor de fleste slipper pennen, når de bliver ældre, har han holdt ved.

Ikke blot fordi han viste sig at have et enormt talent for det, men også fordi at det er hans måde at håndtere livets svære stunder på.

Med et pas, der siger ukrainer, er det ikke svært at gætte sig til, hvorfor Serhii befinder sig i Aalborg nu, men det er ikke emne, han føler noget behov for at dykke ned i.

“Det er, hvad det er. Nu er jeg i Aalborg. Jeg har store drømme for fremtiden, og jeg vil meget gerne bygge min forretning og liv her,” siger han.

Planen er først og fremmest at fortsætte sin mangeårige karriere som tatovør og sidenhen tilføje “kunstgalleri” til logoet på facaden.

Kunstnerens foretrukne værktøjer er blyanter og grafit, hvilket giver en dramatisk og kontrastfuld effekt der passer godt til de naturtro motiver, han tegner.

Limfjorden inspirerer ham, ligeledes de sejlskibe der vugger på havet, og arkitektur fra hele verden.

Kigger du på de rå tegninger er udtrykket næsten skulpturelt, og det bringer Serhii til live i sine smukke tatoveringer.

Selvom han også kan lave helt simple tatoveringer, er det de store projekter, som driver ham. Specielt dem, som han selv designer fra bunden.

“Jeg tegner først i hånden, og dernæst bruger jeg programmet 3D Max til at visualisere tatoveringerne på klientens arm,” forklarer han og peger på computerskærmen, hvor en tatovering af en valkyrie pryder en arm.

“Danskere kan godt lide vikingetatoveringer,” tilføjer han med et skævt smil.

Man får klart det indtryk, at Serhii er grundig og går meget op i detaljer. Intet overlades til tilfældigheder, og derfor holder han også dybdegående konsultationer med klienter for at realisere deres idéer.

StartUp Club Aalborg er en livslinje

Serhii har kun været i Danmark i omkring et år, men på trods af det udfordrende ved at skulle tilpasse sig et nyt land og opbygge et netværk, har det ikke holdt ham tilbage fra at starte sin egen virksomhed.

“Jeg kunne ikke finde et arbejde i Danmark, så jeg ville gerne hurtigt i gang med mit studio,” fortæller han.

Han opdagede dog hurtigt, at der er mange ting i Danmark, der adskiller sig fra Ukraine, og startede da også sin iværksætterrejse med lidt fodfejl.

Heldigvis kunne han få hjælp hos BusinessAalborgs StartUp Club til at navigere det danske system.

“Jeg tog hen til StartUp Café Aalborg og talte med iværksætterkonsulenterne Tanja Hovgaard og  Tommy Møllgaard Siim.

Jeg kunne ikke forstå alt, fordi jeg ikke taler dansk og mit engelsk er heller ikke perfekt, men de hjalp mig med at løse mine problemer,” uddyber ukraineren.

Tommy hjalp bl.a. Serhii med at registrere virksomheden korrekt, og viste ham også et program, han kunne bruge til bogføring.

“Før havde jeg kun internettet til at søge informationer, og der er så meget, man kan misforstå. Det er ikke altid, at teksten bliver oversat på en forståelig måde.

Nu er StartUp Club Aalborg min livslinje, og jeg kan se fremad” siger Serhii med en optimisme, der synes at kendetegne hans syn på livet.

Hvis du er interesseret i at se mere af Serhiis arbejde og kunst, kan du følge med på hans Facebook-side og Instagram.

Har du selv en idé, som du drømmer om at gøre til din levevej? Book et møde med en af BusinessAalborgs iværksætterskonsulenter eller læs mere om BusinessAalborg og StartUp Club her.

Del artikel

Andre læser også