Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Talentarbejdet i AaB skal sikre stærk stamme fremover

Af Redaktionen
Foto: Rene Hoffmann
Foto: Rene Hoffmann

Talentarbejdet i Danmark er ofte på manges læber henover sommerferien.

Hvis en Superliga-klub henter en udenlandsk, og for det gængse Danmark ukendt, spiller ind, er der ofte både fans og journalister der stiller spørgsmålstegn ved, om en ung dansker ikke kunne have udfyldt den samme rolle på holdet.

Især når der er tale om udviklings- eller reservespillere.

Naturligvis er nogle klubber bedre til at få udviklet de unge spillere end andre. Brøndby IF har i de senere år fået hård kritik på manglen af nye danske spillere fra ungdomsafdelingen. Skulle klubben fra vestegnen mangle inspiration, kunne de passende tage et kig imod nord.

For i sidste sæsons U19-turnering var AaB’s U19-hold et mulehår fra mesterskabet, kun slået af FC Midtjylland på målstregen.

Fem unge i truppen

Men der var flere opløftende præstationer i løbet af sæsonen. Især de to offensivspillere Mikkel Kaufmann Sørensen og Oliver Klitten imponerede med henholdsvis 16 og 12 mål i rækken.

Hvilket var over halvdelen af alle holdets mål løbet af sæsonen. Kaufmann er dog ikke helt ubeskrevet, i det han formåede at opnå debut og at score sit første Superligamål i sidste sæson hvilket han, som nyhedssitet bold.dk kunne rapportere, også var med god grund yderst stolt af.

Klitten og Kaufmann er også blevet belønnet med en tur op i Superligatruppen her op til 19/20-sæsonen.

Her har de fået selskab af Olivers bror Lukas Klitten, samt forsvarsspilleren Anders Bærtelsen og offensivspilleren Søren Tengsted.

Tengsted er den eneste af de fem, der ikke har opnået Superligadebut endnu, men der er en god chance for, at det sker i den kommende sæson, hvis man ser på fortidens talentarbejde.

Top 6 er målet

Ser man på bookmakere som eksempelvis Unibet, er AaB ikke ligefrem favoritter til mesterskabet i denne sæson. Men kan man hente en plads i top 6 med et hold af unge talenter krydret med noget erfaring, så kan de få uvurderlig erfaring, der kan bruges i de næste sæsoner, til at presse topholdene.

Tengsted var en del af U19-ligaens næstbedste forsvar i sidste sæson, kun overgået af rækkens vindere fra Midtjylland. Kan han eksempelvis tage skridtet op på Superliganiveau, ser det stærkt ud for fremtiden.

Faktisk kan AaB stille et ganske slagkraftigt hold udelukkende bestående af danske spillere. Hvilket vidner om kvaliteten i klubbens talentarbejde, men også viser at der næsten kun hentes udenlandske spillere, hvis man virkelig, mener de kan gøre en forskel.

Hvilket Tom van Weert, Jacob Rinne og Filip Lesniak bestemt har gjort. Van Weert er allerede kommet stærkt i gang med den nye sæson, hvilket han udtrykte stor glæde over til TV3 Sport.

Så her taler vi ikke imod at hente spillere udefra, men søger mere at tale talentarbejdet op, da det relativt lave behov klubben har for udenlandske spillere, er en blåstempling af klubbens arbejde.

Turneringen er lang, og med pokalturneringen oveni, er vi sikre på, at der nok skal blive spilletid til de unge drenge, og vi tror at klubben går en spændende sæson i møde!

Del artikel

Andre læser også