Take Away anmeldelse: Wåk Wåk bringer noget nyt til Aalborg

Skrevet af: Kristian Kempf Bertelsen

Kristian Kempf Bertelsen anmelder Take Away for MigogAalborg. Han er selvudnævnt junk food entusiast, og tidligere tjener på Applaus og CanBlau. 

Det var i februar, at Wåk Wåk slog dørene op i Aalborgs legendariske madgade, Reberbansgade.

Så nu var det på tide at få smagt, hvad det er, der har gjort Wåk Wåk til en succes i Randers.

Også fordi Wåk Wåk tilbyder noget, som man ikke rigtig finder på andre af Aalborgs Take Away steder.

Så denne dag var det ikke lige en 40d fra Sams eller en klassisk bearnaise 3 fra Sason, som jeg gik efter,

Lysten var til noget orientalsk comfort food, og gerne noget jeg ikke lige havde prøvet før.

Hvor er skiltet henne?

Krise! Hvor ligger Wåk Wåk?

Jeg havde problemer med at finde stedet, da skiltet Wåk Wåk var pillet ned, men da jeg stak hovedet ind ad døren, efter at have lignet en idiot, der stod og gloede gennem ruden, blev jeg mødt af en smilende ekspedient som sagde;

“Kom endelig ind!”

Okay, det skal altså fixes hurtigst muligt, hvis man vil være en seriøs udbyder af Take Away her i byen i så hård konkurrence.

Men nu var jeg i hvert fald indenfor.

Wokbowls og Pokebowls

Efter en hurtig analyse af udvalget, som bestod af både Wokbowls og Pokebowls, samt muligheden for at blande sin egen, blev det til to Wokbowls.

Pokebowls er et koncept kendt fra især Hawaii, som består af alt det sunde, og desuden også er utrolig Instagram-venligt.

Jeg er desværre ikke kommet til et punkt i mit liv, hvor min mandighed kan klare en Pokebowl!

Mit fast-food-fix må gerne være sundt, meeeen der er også en grænse.

Efter at have sat mit kryds i den lille bestillingsformular gik drengene bag disken i gang med det samme.

Flot udvalg af forskellige retter

Hvis du vælger de allerede sammensatte bowl’s, kan du få alt lige fra okse, teriyaki kylling, Laks/krabbe, Tofu, vegetar og det er bare for at nævne nogle af dem.

Det er et flot udvalg af forskellige retter. Plus for det.

Jeg var blevet lidt tør i halsen, og Kristoffer foreslog deres lemonade eller rabarbersaft, eller nogle af deres fantastiske Frem læskedrikke fra den fremragende mineralvandsfabrik i Ribe.

De laver noget af det bedste sodavand på denne klode. Kæmpe respekt til Wåk Wåk for at sælge det.

Wåk Wåk kan også prale med at lave friskpresset juice!

Navne som Sex it up med Rød grapefrugt, ingefær og æble og Pump it up med æble, mynte og ingefær gør enhver tørstig og giver minder om en dansk juicekæde!

Maden

Jeg hoppede på den populære Okse bowl bestående af: Sweet chili, oksekød, græskar, broccoli, rødløg og bambusskud.

Hertil var der hvedenudler, som sugede den herlige sweet chilisauce til sig og gav det hele ekstra lækker smag.

Det var en herlig kombination, og den kan behage selv de mest kræsne ganer.

Godt bid i grøntsagerne, og kødet var perfekt stegt, efter at have fået en tur rundt i den sorte wok på fuld hammer.

Den anden Wokbowl var en pick’n’choose! Lidt ligesom når man står i bland-selv-slik butikken.

Jeg valgte stegte nudler, rejer, gul karry, sukkerærter, bambusskud, edamamebønner og peanuts på toppen.

Der var en masse smag i.

Igen var både grøntsager og rejer stegt flot, og den gule karry gav lidt spicy pift til retten.

Jeg vil tillade mig at sige, at også nudlerne var et godt valgt, da man tit ser de bliver bløde og slasket, når det hele bliver blandet sammen på en gåtur hjem.

Dette var ikke tilfældet her.

Til at skylle herlighederne nede med, røg der både en lemonade og rabarbersaft i ”kurven”, da jeg simpelthen ikke kunne vælge og er en sucker for begge to.

Begge to smagte af sol og sommer, og det passede meget godt med, at forårssolen bagte ned over mig, da jeg forlod Wåk Wåk.

Betjening:

Kristoffer var en super vært!

Han var smilende, hjælpsom og effektiv i køkkenet.

Endvidere elsker jeg, når folk er høflige, og han var utrolig god på service-delen.

Der var “God Weekend”, smil og høflighed. Billige men vigtige point i min gamle tjenerbog.

Priser

Prisen for en Wokbowl er 79 kr., hvilket er en fair pris.

Og for at svare på spørgsmålet, som står alle aalborgensere kært: “Jamen blev du mæt?” “Ja!”. En Bowl er et solidt måltid i sig selv.

Pokebowls koster 89 kr., og efter at have set størrelsen på min Wokbowl, så er jeg sikker på, du også bliver mæt af en Pokebowl.

Drikkevarer koster 29 kr. både for juice og lemonade.

Bestilling og levering

Man kan bestille på telefon,  og man skal selv hente det. Så man kan få forbrændt lidt kalorier, inden man skal hjem og spise maden.

Dommen

Wåk Wåk er et godt alternativ i den store stormflod af pizza- og burgersteder i Aalborg!

Positiv oplevelse til den sunde side, og det får mine anbefalinger, hvis man er i humør til et afbræk fra den normale fast-food.

Det var godt

  • Knivskarp stegeteknik, både på proteiner og grøntsager
  • Flot udvalg af retter og drikkevarer, jeg er stadig oppe og køre over de havde Frem sodavand! Skal klart have en grøn sport næste gang.
  • Hammer god betjening og service.

Det kan blive bedre

  • Jeg savnede lidt mere skiltning, så man kan se, hvor det ligger.
  • Skal man være petitesserytter, og gå op i recycling, så skift lige sugerørene ud med pap-sugerør.

Wåk Wåk Aalborg
Reberbansgade 2
9000 Aalborg
Tjek deres Facebook-side her

Stor sommerpulje til fritidscentrene: Børn og unge har vilde oplevelser i vente

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Efter adskillige måneder med nedlukning og begrænset social kontakt, er der endelig begyndt at blive åbnet op igen. Mange vælger dog at droppe ferien sydpå og i stedet nyde sommeren i Danmark.

I den anledning har vi allerede kunnet fortælle om et hav af sommeraktiviteter i Aalborg Kommune, der har modtaget flere millioner kroner til at lave aktiviteter og tilbud til børn og unge.

Udover en masse fede sports- og kulturaktiviteter, har man også samarbejdet med kommunens fritidscentre, hvor fokus er på at skabe sunde fællesskaber for børn og unge.

Fritidscentrene inviterer indenfor

Corona-krisen har været svær for en del børn og unge, der er blevet hevet ud af deres hverdagsrytmer og sociale fællesskaber som for eksempel at komme i fritidsklubben.

Derfor har man hos Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen med den særlige sommerpulje valgt at sætte fokus på denne gruppe med en række relationsskabende såvel som kriminalpræventive tiltag.

Det har resulteret i en hel masse fede aktiviteter hos fritidscentrene, der er arrangeret i samarbejde med lokale organisationer og foreninger.

Ét af disse steder er Fri-Stedet i Aalborg SØ, der allerede er i fuld gang med sommeraktiviteter for fritidscentrets mere end 350 medlemmer:

“Det har været så fedt pludselig at kunne give børnene og de unge muligheder og oplevelser, som vi ellers aldrig kan tilbyde med vores budget.

Da vi fik de ekstra midler, lod vi børnene bestemme, hvad de skulle bruges på. Det var skønt at se, hvor ellevilde de blev, og det ender med, at vi blandt andet skal ud og køre gokart,” fortæller Ulla Severin, Centerleder hos Fri-Stedet.

Stort medansvar hos medlemmerne

Hos Fri-Stedet er det vigtigt, at de unge er medbestemmende og tovholdere, når der skal arrangeres ture og andre aktiviteter.

Det er også tilfældet, når Fri-Stedet slår dørene op til en endags-festival den 5. september i samarbejde med GAME Streetmekka Aalborg:

“Vi fik sammen idéen om festivalen, hvor det primært har været børnene, der har været tovholdere på hver deres områder alt lige fra at ansøge om økonomi, planlægge aktiviteter, logistik, opsætning og alt andet.

Vi har blot været med for at hjælpe til med at realisere deres drømme om den her festival”, forklarer Ulla Severin.

Endagsfestivalen er blot en af mange fede aktiviteter hos Fri-stedet, der også har dans, sport og mange andre spændende ting på menuen:
“Vi har generelt et rigtig godt samarbejde med GAME. Vi uddanner blandt nogle af vores unge til det, vi kalder playmakere, hvor man eksempelvis kan blive ansvarlig for at facilitere to ugentlige aktiviteter.

Vi har også et tæt samarbejde med Black Top Team, der sammen med vores medlemmer breakdancer, har debatter og en masse andet. Mottoet er, at alle er ligeværdige, men alle er forskellige,” fortæller Ulla Severin.

Hos Fri-Stedet har man nemlig medlemmer med vidt forskellige etniske og sociale baggrunde – men fællesnævneren er, at der er plads til alle.

Fællesspisning og stærke sociale fællesskaber

Hos Fri-Stedet er fokus på at skabe sunde relationer og fællesskaber på tværs af aldre og kulturer. Derfor har man et fokus, der hedder ung-til-ung:

“Ung-til-ung-metoden betyder, at vi forsøger at lære de unge de nødvendige kompetencer for at være rollemodeller for andre unge, når vi for eksempel har aktiviteter, men lige så meget når de færdes i Sydøst uden for fritidscentret”, forklarer Ulla Severin.

Ung-til-ung-metode er også en metode, der praktiseres hos de øvrige fritidscentre i Aalborg, såsom Legepatruljen i Nord og Lommepengejobbere i Øst.

Hos Fri-Stedet er der også flere begivenheder ude af huset, hvor fritidscentrets medlemmer kan prøve kræfter med en masse alsidige aktiviteter.

Der er blandt andet regelmæssige ture i GAME, hvor der kan prøves kræfter med klatring og andre grene af gadeidrætten – eller fodboldskole i løbet af sommeren:

“Man kan komme med på fodboldskole i B52, hvor der er mulighed for at lege med bolde og hygge sig med de andre børn og unge,” forklarer Ulla Severin.

Fodboldskolen finder sted hver torsdag hele sommerferien fra kl. 16-18. Der er desuden fællesspisning hver eneste dag, hvor medlemmerne selv er med til at lave lækker mad.

Kontakt dit lokale fritidscenter

Der er et stort udvalg af aktiviteter i Aalborgs fritidscentre i både Nord, Centrum, Sydvest, Øst og Sydøst for børn og unge i alderen 6-17 år.

Kunne gadeidræt, dans og et stærkt fællesskab være noget for dig eller dit barn, kan du kontakte dit lokale fritidscenter eller følge med i aktiviteterne på centrets Facebookside.

Gæsterne strømmer til Aalborg Zoo: Var tæt på at lukke indgangene

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang – og for manges vedkommende bliver det inden for landets grænser.

Især Nordjylland er en populær feriedestination, og her i byen er Aalborg Zoo uden tvivl et af de helt store trækplastre.

Alle disse ting tilsammen gjorde, at Aalborg Zoo i går var meget tæt på at ramme sit absolutte maximum for det antal af gæster, det er forsvarligt at samle i parken.

“Der var allerede virkelig run på fra morgenstunden, så vi overvejede tidligt på dagen at lukke igen i en periode. Det blev heldigvis ikke nødvendigt,” fortæller Søren Sørensen, der er salgs- og kommunikationschef hos Aalborg Zoo.

“I stedet skyndte vi os at lave et facebookopslag, der opfordrede folk til at vente med at komme til efter klokken 14 – og det var som om, at det tog luften af det værste.”

I alt var 6.000 gæster forbi Aalborg Zoo i går – fordelt over hele åbningstiden, der lyder 10-19. 4.000 af disse var i parken samtidigt mellem kl. 13 og 14.

Vurderer løbende

Som følge af corona-situationen er det de enkelte kultursteders antal af kvadratmeter, der afgør, hvor mange mennesker der må samles. Disse tal er dog ikke nogen, som Aalborg Zoo opererer ud fra.

“Vi har rigtig mange kvadratmeter at gøre godt med, så der er umiddelbart plads til rigtig mange mennesker.

Derfor giver det ikke nogen mening at gå ud fra det præcise tal, for hos os afhænger det mere af, hvilken adfærd folk har, hvor tæt de samles og hvorhenne,” forklarer Søren Sørensen.

“Vi oplever især, at der er stor tilstrømning til legepladserne, grillpladserne og ved spisestederne. Derfor holder vi ekstra øje med disse områder og tager en løbende vurdering om, hvornår der er for mange inde samtidigt.”

Arkivfoto

Søren Sørensen fortæller også, at det kan være en god idé at købe billet hjemmefra, da det både mindsker tiden i køen og giver Aalborg Zoo en mulighed for at holde øje med, hvor mange der planlægger et besøg i parken.

Odense Zoo har indført krav om, at gæster køber billet på forhånd inden besøget, men det er ikke noget, som Aalborg Zoo endnu har haft brug for at gøre .

Gode råd til en god dag

Modsat mandag har dagen i dag – tirsdag 14. juli – været en stille dag i Aalborg Zoo, hvilket nok primært skyldes det kedelige og våde vejr. Fra i morgen forventer Søren Sørensen dog, at der igen kommer fart over feltet.

Derfor har han også et par gode råd og opfordringer til dem, der overvejer en solskinsdag i haven.

“For os er det allervigtigste, at vores gæster har en god og tryg oplevelse, så det skal vi have fokus på.

Gæsterne kan selv hjælpe det på vej ved ikke at lægge sine besøg på tirsdage, onsdage og torsdage, hvor der generelt er flere gæster end de andre dage. Derudover er det en god idé at komme efter kl. 14, uanset dagen,” siger han og fortsætter:

“Når man på forhånd ved, at der er rigtig mange på spisestederne, så kan man jo overveje at tage mad med hjemmefra. Generelt skal man bare overveje at holde sig fra de områder, hvor der er mange mennesker.

Måske skal børnene ikke lige på legepladsen den dag eller have en is, når alle de andre børn skal have en is. Det ville være superfint, hvis sådanne ting kan spredes mere ud over dagen.”

Foruden disse råd er det naturligvis også altafgørende, at man følger de generelle råd om god afstand og at blive hjemme, hvis man har symptomer på sygdom.

Heldigvis mener Søren Sørensen, at gæsterne har rigtig godt styr på adfærden og giver god plads til hinanden. Han forventer dog også, at de kommende dage bliver travle.

“Vi ser frem til i morgen med spænding, skal vi ikke bare sige det sådan?” slutter han med et grin.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

På jagt efter den eneste ene: Heidi’s holder kæmpe singlefest med fri bar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi er bedst når vi er to
Så ved jeg alting nok skal gå

Hvis der var noget, som corona-nedlukningen fik slået fast med syvtommersøm, så var det da, at den sandsynligvis havde været lidt sjovere at komme igennem, hvis man ikke var single.

Derfor vil vi anbefale, at du, inden en ny krise eventuelt rammer, sørger for at sikre dig en partner – og hvorfor ikke skifte de akavede Tinder-dates ud med fri bar, dans og masser af god stemning?

Det er i hvert fald netop, hvad Heidi’s tilbyder, når de på fredag afholder deres populære singlefest.

Fri bar og masser af singler

Der er i den grad noget at komme efter ud over, at man kan få øvet scorereplikker.

For Heidi’s har et vaskeægte godt tilbud til singlefesten.

Festen koster som altid 150 kr., og for den pris får du både gratis garderobe og ikke mindst fri bar i Tuborg fadøl og husets sjusser i tre timer.

Det hele starter kl. 18.00, hvor baren åbner og så kan du mingle med alle de smukke kvinder og flotte mænd, lige så meget du vil.

Klokken 21.00 åbner man baren for alle andre.

Til den seneste Singlefest måtte man melde alt udsolgt, så du skal nok til at skynde dig, hvis du skal finde din eneste ene … eller bare vil have en sjov aften i byen.

Hvad: Singlefest
Hvor: Heidi’s, Jomfru Ane Gade
Hvornår: Fredag d. 17. juli, kl. 18.00

Du kan finde mere info om Singlefest her.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her