Tag ud og se de vilde atleter: Et af Danmarks største Crossfit events

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Crossfit North
Foto: Crossfit North

Fredag og lørdag i Bededagsferien afvikler CrossFit North 579 i samarbejde med RX’d et af de største Crossfit events i Danmark fordelt på to dage. Konkurrencen kalder de for Fittest in the North.

Der er totalt udsolgt på deltagerdelen, og der er lagt op til et brag af en konkurrence! Det bliver helt sikkert fascinerende at overvære som publikum, og det er der masser af mulighed for både ude i Crossfit North og ikke mindst i Skansebadet i Nørresundby.

Det bliver et stort event med 130 deltagere, delt ud på scaled og intermediate niveau, hvilket betyder at man kan være både begynder og øvede.

Det hele foregår i hold. To og to. Der vil både være mænd- og kvindehold som udfører konkurrencen sammen.

Det bliver hårdt. Rigtig hårdt..

Atleterne bliver udsat for lidt af hvert, og kommer igennem en masse forskellige aktiviteter og udfordringer.

“Det fede ved eventen er, at der er en masse forskelligt for deltagerne. Vi tester og udfordrer atleterne på mange forskellige parametre, hvilket betyder, at dem der vinder, er all-round best af alle aktiviteterne, og ikke nødvendigvis dem der bliver nummer 1 efter hver aktivitet.

Ved hvert event får man fra 100 point og nedad. Ligger man derfor jævnt i toppen, og sammenlagt har fået gode point ved alle aktiviteterne, så har man gode chancer for at vinde,” fortæller Torben Keller som er centerleder af CrossFit North.

Ved de forskellige heats, i hver klasse er der 32 hold. 16 mandehold og 16 kvindehold.

Der vil være to events fredag hos CrossFit North 579, som ligger på Hjulmagervej 11 i Aalborg, hvor der er fokus på cardio, crossfit og styrke. Ét event i Skansebadet, Lerumbakken 11 i Nørresundby, hvor deltagerne skal lave en triathlon. Først en tur i svømmehallen, og efterfølgende udenfor.

Programmet for dagen:

Fredag
07.30 – 08.15: Atlet check-in
08.20 – 08.40: Velkomst og briefing
09.00 – 14.00: Events 1-2 (CrossFit North)
15.00 – 18.00: Events 3-4 (Skansebadet, Nørresundby)

Lørdag
08.15 – 08.45: Atlet fremmøde
09.00 – 13.30: Event 5-7 (CrossFit North)
14.00 – 16.30: Finale events (CrossFit North)

Kom og hep

Selvom tilmeldingen er udsolgt, så er man mere end velkommen til at komme og kigge med, supporte og heppe på de aktive deltagere.

Tilskuerne er velkomne fra klokken 09-14 hos CrossFit North, og fra kl 15 starter det hele i Skansebadets svømmehal. Tilskuere har selvfølgelig adgang til svømmehallen.

“Det bliver rigtig fedt for tilskuerne. Der kommer til at være en meget intens stemning, og der er mulighed for at stå helt tæt på, så man kan se alt der foregår, og samtidig følge med i hvem der fører. Hvert heat varer kun 10 minutter, så man kommer heller ikke til at stå og kede sig,” forklarer Torben Keller.

Hele lørdagen foregår det hos CrossFit North fra klokken 09. Der vil være en masse boder med drikkevarer og accessories.

“Det er vores første officielle konkurrence, siden vi åbnede i september, så vi glæder os rigtig meget. Formålet med eventen er, at få atleterne igennem noget de ikke nødvendigvis har trænet på. De skal udfordre sig selv lidt. Det er ikke sikkert at svømning er så svært, men kombinationen af aktiviteterne før og efter, gør det sværere”, fortsætter Torben Keller.

Væk med fordommene

Crossfit er meget mere end barmave-fest og tatoverede personer der løfter tunge vægte. Fællesskabet i en Crossfit Box betyder rigtig meget for både medlemmerne og instruktørerne.

”Jeg vil gerne invitere folk udefra ind og se, hvad det er vi laver. Vi ligger centralt i byen, og jeg vil gerne gøre mit for, at fordommene omkring crossfit forsvinder. Der er meget mere i det, end bare at løfte tungt. Der er et helt særligt fællesskab. Vi er med til at løfte og støtte hinanden, konkurrere med sin makker og deltage i sjove events’’, slutter Torben Keller.

Eventen afvikles sammen med RX’d, som gør rigtig meget for Crossfit konkurrence miljøet, og har bred erfaring med sådanne events. Derudover står mellem 30-50 frivillige klar til at hjælpe til.

Du kan læse mere om eventet Fittest in the North her.