Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag på rundrejse i Danmark

Af Annoncør
Annonce fra Kombardoexpressen
Annonce fra Kombardoexpressen

Er det tid til at besøge andre dele af Danmark? Så er det heldigt, at vores land ikke er så stort. Det gør det nemlig nemt at besøge alle de store byer samt de mindre landsbyer på ganske kort tid. Så tag et smut rundt i landet – eller brug en ferie på virkelig at lære Danmark bedre at kende. Du vil helt sikkert blive positivt overrasket over mulighederne og de mange skjulte skatte, du kan finde.

Start rejsen ud med at besøge hovedstaden

Den længste strækning på din rejse er uden tvivl, når du sætter kursen mod København. Der er som udgangspunkt to valgmuligheder – du lægger ud med den længste rejse og tager forbi andre byer på vejen tilbage eller omvendt. Og siden du nok har mest energi i starten af din rejse, kan det altså give god mening at få den længste strækning overstået først.

Lyder det som noget for dig? Så start med at tage fra Aalborg til København. Tager du tidligt afsted kan du endda tage dig et hvil på farten – især hvis du ikke selv kører. Blandt andet en bus lader dig sove hele vejen, hvis du vil. Og så behøver du heller ikke tænke over parkering, når du kommer frem.

Som en ægte storby byder København på et bredt udvalg af spændende aktiviteter. Du kan både besøge attraktioner, der kan byde på sjov tidsfordriv for store og små. Men der er også masser af kultur, historie, mad og shopping, du kan opleve.

Besøg Smilets By på vej hjem

Når du har brugt en dag eller to i Danmarks største by, kan du passende tage et stop forbi den næststørste by på vejen tilbage. Når du rejser fra København til Aarhus, kan du nemlig tage en velfortjent pause lidt over halvvejs på vejen hjem. Og her er der også masser at lave, så du oplagt kan tage en overnatning med, hvis du har lyst.

Aarhus kan på mange måder virke som en mindre version af København. Men når alt kommer til alt, så er de to byer stadig meget forskellige. Så selvom du måske kan genkende specifikke former for gammel arkitektur rundt omkring, så er der alligevel meget forskelligt at opleve. Oplev blandt andet de mindre gader, eller gå på opdagelse for at finde ud af, hvorfor Aarhus er kendt som Smilets By.

Det ekstra smarte ved Aarhus er, at det ikke tager så lang tid at komme hjem igen, hvis du bor i Aalborg eller omegn. Dermed kan et smut forbi denne hyggelige by sagtens være en dagstur, hvis du har lyst til det. Og det kan hurtigt blive en tradition at tage et lille smut til Midtjylland, når du først har opdaget Aarhus’ unikke charme.

Del artikel

Andre læser også