Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lær din by at kende: Tag på historisk byvandring i Aalborg med din smartphone

Af Emil Kjær Jørgensen

Byvandringer, der udforsker de historiske sider af Aalborg, er populære som aldrig før.

Nu er Budolfi Kirke, sammen med blandt andre Nordjyllands Historiske Museum og Aalborg Helligaandskloster, klar med sit bud på en historisk byvandring, som har fået navnet Historiske Hotspots.

Den innovative byvandring havde premiere i efterårsferien, og konceptet er helt simpelt:

Byvandringen skiller sig ud fra de andre af slagsen, da du scanner QR-koder med din smartphone på ti forskellige hotspots.

Dermed kan du udforske byen på egen hånd uden at være afhængig af en fysisk rundvisning med en guide. Når du har scannet QR-koden for det specifikke hotspot, bliver du mødt af en kort videosekvens, der skiftevis veksler mellem drama og en fortæller i nutiden.

Herunder er der en kort tekst om stedet, og hvis du er interesseret i at vide mere, kan du klikke dig ind på den fulde fortælling om stedet.

Lær din by at kende: Tag på historisk byvandring i Aalborg med din smartphone

Det kan du møde på byvandringen

Byvandringen tager dig rundt i Aalborgs historiske gader fra Aalborg Helligaandskloster over Budolfi Kirke og til Jens Bangs Stenhus. Undervejs stifter du bekendtskab med ti historiske hotspots i Aalborg, mens du bevæger dig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots er Aalborg Helligaandskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus. 

Sognepræst i Budolfi Kirke, Hanne Dahl, har taget initiativ til byvandringen, og hun glæder sig til, at aalborggenserne kan få historien ind på en ny måde:

“De mange optage- og redigeringstimer har virkelig betalt sig, og vi er super stolte af det produkt, som vi har fået lavet. Byvandringen har flere lag, da den indeholder fakta og fiktion, mens den både kan fungere som byvandring og undervisningsmateriale.

Derudover er det planen, at vi i fremtiden udvider Historiske Hotspots, så der både kan komme flere hotspots med og måske også et element af quiz eller andre sjove opgaver.”

Lær din by at kende: Tag på historisk byvandring i Aalborg med din smartphone

Byvandringen er blevet til på initiativ på Budolfi Kirke, mens Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning.

Aalborg Helligaandskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, mens Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og været med gennem hele testfasen.

Du kommer i gang med Historiske Hotspots ved at hente en folder i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligaandskloster, Folkekirkens Hus eller i en af de mange butikker i Aalborg midtby, som har folderen stående.

Du kan også tilgå det via hjemmesiden.