ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag på ferie i Danmark – fra Aalborg til København

Af Redaktionen

Annonce

At planlægge en ferie kan være en tidskrævende og udfordrende opgave. Mange mennesker ender med at gøre det samme, som de har gjort i årevis, selvom det måske ikke lige spændende og sjovt hver gang. Det er desuden dyrt at holde ferie, og flybilletter til eksotiske destinationer kan hurtigt opsluge halvdelen af feriebudgettet.

Men man behøver faktisk ikke rejse udenfor landets grænser. Danmark har nemlig et utal af seværdigheder og anderledes oplevelser som man kan nyde godt af.

Få mange oplevelser med en rundrejse

Vælger man at blive indenfor landets grænser og spare charterferien eller de dyre flybilletter væk, så kan man med fordel vælge en rejseform, hvor man kommer lidt rundt og får set en masse forskellige ting.

Det er ingen hemmelighed at Danmark ikke er det største land, og man kan derfor komme fra øst til vest på få timer. Har man ikke selv bil og ønsker man en frihed som offentlig transport desværre ikke kan give, så kan man kigge sig om efter billeje, som både kan findes billigt og fleksibelt.

Går turen forbi Jylland, så kan man eksempelvis finde billig billeje i Aalborg Lufthavn, Aarhus eller Billund. På den måde kan man finde det helt rigtige køretøj, der kan gøre ens bilferie rundt i landet mere komfortabel og behagelig.

At køre fra sted til sted kan være en sjov oplevelse for hele familien, da man på den måde kan vælge forskellige byer, seværdigheder eller oplevelser, hvor alle får mest ud af det.

Hvilken måned skal du rejse i?

Selvom at langt de fleste mennesker holder deres lange ferier i sommermånederne, så er det dog ikke ualmindeligt at holde en uge eller to henover julen, påsken eller under skolernes vinterferie.

Som borger i Danmark ved man at vejret ikke altid er lige tilregneligt, og i forbindelse med ens ferie er det godt at være forberedt på foranderlige temperaturer, mængder af regn og blæst.

Rejser man i sommermånederne, så vil man ofte have en forestilling om at alle dagene vil være solrige og oplagte til strandbesøg. Men det er ikke ualmindeligt med flere dages eller ugers regn i de varmere måneder. Det er derfor en god idé at lave plads til indendørs aktiviteter i kalenderen som museumsbesøg, en tur i svømmehallen eller indendørs shopping. På den måde er man forberedt, hvis vejrudsigten ikke helt kan forenes med forventningerne.

Rejser man i stedet i vinterperioden, så skal man huske på at kraftig blæst, sne eller andre ekstreme vejrforhold faktisk kan betyde at man ikke kan køre over broer eller nå ud til afsidesliggende øer, hvis det er det man drømmer om. Hold derfor øje med vejret, og lav plads til detours i planlægningen.

Styr på overnatningen?

Når man rejser fra sted til sted, så vil det ofte kræver at man skal sove flere steder og derfor skifte logi fra dag til dag. I den forbindelse kan det være en god idé at have styr på overnatningen inden man kører afsted.

Hvad enten man er til hotel, vandrehjem eller Airbnb, så kan disse være booket flere måneder i forvejen, hvis man rejser i de travle måneder. Har man ikke booket sine ophold i forvejen, så kan man ende i situationer hvor det næsten er umuligt at finde et ledigt værelse i de mest populære byer såsom Aalborg, Aarhus, København eller Odense.

Ved man alle dage hvor man skal sove, så er det nemmere at planlægge rejsen fra dag til dag, da man hver aften ved hvilken adresse man skal sove på. Derudover nedsætter man den stress og bekymring, som en spontan rejseform kan medføre.

Del artikel

Andre læser også