Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En unik oplevelse: Tag en HF eller Maritim Student på MARTEC

Af Emil Kjær Jørgensen

“Det allerfedeste er sammenholdet og venskaberne.”

Sådan lyder det fra Christian, en ung sejler, der læser maritim STX på MARTEC i Frederikshavn.

Han er en af mange unge fra hele landet, der tager til Frederikshavn for at tage en anderledes studenter- eller HF-eksamen, hvor der lægges stor vægt på både teoretiske og praktiske fag samt det sociale samvær.

Men hvorfor vælge at tage til Frederikshavn for at tage en HF eller STX, når der er et gymnasium tættere på din bopæl?

Der er mange grunde til dette valg, og ifølge både Christian, der er elev på 3G Maritim STX, og Andrea, der går i 1G Maritim HF, ligger årsagerne i det sociale aspekt og kombinationen af teori og praksis.

En unik oplevelse: Tag en HF eller Maritim Student på MARTEC

Med en placering tæt på skøn natur og direkte ved vandet er der rige muligheder for at udforske naturen sammen med vennerne:

“Man kan lave så mange forskellige ting og komme ud at opleve naturen,” fortæller Andrea, 17 år, fra Suldrup i Nordjylland.

”Jeg bor på skolehjemmet og tilbringer masser af tid sammen med vennerne. Med et træningscenter på skolen kan vi træne sammen og nyde naturen med gå- og løbeture. Om sommeren ligger badestranden lige uden for skolehjemmet, og det bruges flittigt, ligesom vi spiller meget beachvolley.”

Et ekstra år til alt det ekstra

Christian har valgt en STX på 4 år, og det kan virke lang sammenlignet med den “normale” på 3 år, men ifølge Christian er det ikke et problem, da der er så mange ekstra fordele ved uddannelsen:

“Umiddelbart kan det virke som lang tid, men da jeg først kom i gang med uddannelsen og fik en masse nye venner, gik det op for mig, hvor meget ekstra der ligger i uddannelsen.

F.eks. kommer man ud at sejle med Skoleskibet DANMARK i et halvt år, og så synes jeg, det er fedt at få et ekstra år med mine elskede kammerater.”

En unik oplevelse: Tag en HF eller Maritim Student på MARTEC
Christian

For mange indebærer dette at flytte hjemmefra før gymnasiet, hvilket fører til en vild udvikling, forklarer Christian:

“Det åbner for vildt mange nye venskaber at flytte til Frederikshavn og bo sammen med sine venner på skolehjemmet. Jeg ville gerne prøve noget nyt og opbygge nye venskaber.

Samtidig giver det mig mulighed for at sejle, når jeg er færdig med gymnasiet, hvilket er superfedt, da jeg kan komme ud at få et job til søs tjene penge direkte efter gymnasiet. Og når jeg så er klar til det, kan jeg vælge en helt almindelig universitetsuddannelse eller gå videre i den maritime verden.”

Andrea fremhæver også den personlige udvikling:

”Jeg har været utroligt glad for at flytte til Frederikshavn, fordi man kan så mange ting her. At flytte hjemmefra i så tidlig en alder, gør at man føler at man står på egne ben. Det var skræmmende i starten, at alt var nyt, men man falder hurtigt på plads, fordi det er nyt for alle og folk er megasøde og hjælpsomme.”

En unik oplevelse: Tag en HF eller Maritim Student på MARTEC

Søg senest ind 1. marts

Der er sidste frist for at søge ind på uddannelsen den 1. marts. Søg ind via www.optagelse.dk Ansøg til HF/STX på Frederikshavn Gymnasium og skriv “MARITIM STUDENT” i kommentarfeltet.

Vil du besøge skolen inden du søger ind? Kontakt MARTEC på martec@martec.dk

Læs mere om uddannelsen her.

Du kan se interviews med Andrea her og Christian her.

Teori, praksis og togt med Skoleskibet DANMARK

Maritim Student – STX og HF – er en kombination af traditionelle gymnasiefag, maritime fag og et togt med Skoleskibet DANMARK.

Det betyder, at man tager to uddannelser under forløbet en HF- eller studentereksamen og en uddannelse som ubefaren skibsassistent.

Med denne i hånden kan man søge spændende jobs i sine sabbatår, hvor man både kan tjene gode penge og komme ud at se verden.

Derudover giver uddannelsen et halvt års merit for enten skibsfører- eller maskinmesteruddannelsen.

Skolehjem og efterskolevibes

Som elev på Maritim Student og HF bor du sammen med en kammerat på tosengsværelse på MARTECs skolehjem på Kragholmen i Frederikshavn. Her er der fokus på tryghed og sammenhold, og du får god forplejning hele dagen fra MARTECs køkken.

I fritiden kan du gøre brug af skolehjemmets sportsudstyr og samarbejdsaftaler med lokale sportsforeninger og sejlklubber. På skolehjemmet tilbyder Coach spændende fysiske aktiviteter og en god snak.

Der er også ansat en trivselsperson til pigegruppen for at sikre trivslen.

Del artikel

Andre læser også