Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sundhed og pædagogik: Tag en erhvervsfaglig studentereksamen på EUX

Af Redaktionen

Drømmer du om at blive sygeplejerske, lærer, socialrådgiver, pædagog eller politibetjent?

Så skulle du måske overveje en uddannelse på EUX Nord, Aalborgs nye erhvervsfaglige gymnasium, hvor unge tage en erhvervsfaglig studentereksamen med særligt fokus på sundhed eller pædagogik.

Med en EUX sundhed eller pædagogik får eleverne et stærkt teoretisk og praktisk fundament, som de kan bruge, uanset om de vil ud og arbejde med det samme eller læse videre.

Derfor skal du vælge EUX Nord

EUX er en unik kombination af det gymnasiale og det erhvervsfaglige – altså en studentereksamen og en EUD samlet i én uddannelse.

Den er målrettet de unge, der vil mere end at sidde i klasselokalet.

Den er for dem, der vil lære både i bredden og i dybden, og dem, der vil have teorien ud i hænderne og mærke praksis hele vejen.

Det er for dem, der vil nørde med teorien og se, hvordan de kan omsætte deres viden til handlinger, der gør en forskel for andre mennesker.

Sundhed og pædagogik: Tag en erhvervsfaglig studentereksamen på EUX

Første skridt i en spændende karriere

Hvis man har talent for mennesker og ser sig selv i et job, hvor det handler om at gøre en forskel for andre mennesker, så kan en EUX blive det første skridt mod en spændende karriere.  

En erhvervsfaglig studentereksamen er også en direkte vej til en videregående uddannelse. Hvis man drømmer om at blive læge, sygeplejerske, lærer, pædagog eller måske ingeniør, kan det hele starte med en EUX – og hvis det kun er de overordnede linjer som fx ”et job med mennesker”, ”at gøre en forskel” eller ”noget med børn”, man har på plads, så giver en EUX tid til at mærke efter og til at udforske.

Læs mere om EUX sundhed

Læs mere om EUX pædagogik

Du kan rejse ud med EUX

Et ophold i udlandet giver nye perspektiver på ens fag, sig selv og verden. Derfor vælger nogle at rejse ud i den sidste del af deres EUX-uddannelse.

Under opholdet arbejder eleven inden for sit fag og får viden og indsigt i, hvordan man arbejder med sundhed og pædagogik i andre lande. EUX Nord samarbejder med lande som Island, Norge og New Zealand.

Fakta om uddannelserne

EUX sundhed: 3 år og 7 måneder

EUX pædagogik:  3 år

De gymnasiale fag på retningen sundhed er blandt andet dansk, matematik, psykologi og kemi. På den pædagogiske retning er der gymnasiale fag som dansk, engelsk, psykologi og samfundsfag.

Efter endt uddannelse er der mulighed for at læse videre eller bruge sin uddannelse med det samme på arbejdsmarkedet inden for sundhed eller pædagogik.

eux-nord.dk finder du meget mere om uddannelserne, fag, ophold i udlandet, fremtidsmuligheder og meget mere.

Del artikel

Andre læser også