ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tæt på udsolgt: Derfor betyder Cirkusrevyen så meget for Aalborg

Af Michael Qureshi
Holdet til årets Cirkusrevy 
Foto: PR Cirkusrevyen
Holdet til årets Cirkusrevy Foto: PR Cirkusrevyen

Danmarks største revy, Cirkusrevyen, spiller hvert år på Bakken i København, og derefter som det eneste andet sted i landet i Aalborg Kongres & Kultur Center.

I år er heller ingen undtagelse, når de populære skuespillere gæster Aalborg fra onsdag 31. august til søndag den 4. september. Allerede nu melder man fra Aalborg Kongres & Kultur Center, at der er tæt på at være udsolgt til de særskilte forestillinger i Aalborg.

Cirkusrevyen har igen i år fået fem-stjernede anmeldelser i de landsdækkende medier, og der er intet, som tyder på, at hverken København eller Aalborg er mættet af Cirkusrevyen, der har gæstespillet i Aalborg i 32 år.

Det skyldes primært, at direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center Ernst Trillingsgaard har været kunstnerisk leder og scenekonsulent på Cirkusrevyen siden 1984.

Vi fik en snak med Ernst Trillingsgaard om byens forhold til Cirkusrevyen.

Hvad betyder det for Aalborg, at Cirkusrevyen hvert år lægger vejen forbi?

“Der er tre trin i det. De 12.000 mennesker, der kommer ind og ser forestillingerne, får sig en sjov og god oplevelse, som er så gennemført, fordi vi har med nogle af landets bedste at gøre. Det betyder også det for byen, at der er noget prestige i, at man vælger Aalborg frem for andre byer. Og så skaber det jo en kæmpe omsætning i byen.

Vi har vores kulturpakker med spisning, revy og overnatning. Flere af byens hoteller er mere eller mindre belagt. Dem der kommer til revy vil ofte også gerne ud og spise først, så der skabes en kæmpe omsætning på byens restauranter og taxaer. Det kan mærkes på omsætningen i hele byen generelt.”

Hvorfor er Cirkusrevyen år efter år så populært?

“Det er for det første den største revy i Danmark med topskuespillere. Og så er det en helhedsoplevelse. Det kræver gode forfattere, komponister og kostumedesignere. Det er en kæmpe opsætning med orkester, hvor James Price blandt andet er kapelmester. Teknik, lys og lyd, kostumer og meget mere. Det er en kæmpe opsætning, så der ud over indhold også er en visuel oplevelse i det.”

Hvad får Cirkusrevy-holdet til at komme til Aalborg år efter år?

“Det er min klare fornemmelse, at de godt kan lide at komme her. De kommer efter at have kørt over 100 forestillinger på Bakken, og så der er måske lidt mere afslappet heroppe. Der er i hvert fald altid en god stemning på hele holdet, når de gæster Aalborg.”

Forventer I udsolgt på alle dage?

“Der bliver udsolgt, det er helt sikkert. Vi har ikke mange billetter igen, så folk skal skynde sig, hvis de skal nå at sikre deres billet. Vi har haft udsolgt i alle 32 år, og det er jo fantastisk, at vi stadig med godt tre uger til næsten kan melde fuldt hus.”

Årets revyhold består af Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard og Lise Baastrup

Du kan stadig nå at købe billet til Cirkusrevyen i Aalborg Kongres & Kultur Center – læs mere her

Del artikel

Andre læser også