Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tænk over dette før du låner til forbrukslån

Af Annoncør

Inden du optager et lån, bør du overveje, hvad du skal bruge lånet til, og om du kan tilbagebetale det.

Overvej, hvad lånet skal bruges til

Optager du lånet for at betale uforudsete omkostninger eller til at finansiere forbrug? Et forbrugslån kan være meget dyrt. Du bør derfor overveje, om det ville være billigere at spare pengene op selv. Det kan være relevant, hvis du overvejer at optage lånet for at finansiere et forbrug.

En god måde at undgå uforudsete omkostninger er ved at lægge et budget. Et budget sikrer, at dine regninger ikke bliver en overraskelse. Det kan være svært at have et fuldstændigt overblik over sit samlede forbrug, før de endelige tal gennemgås. Et grundigt tjek i sit nuværende forbrug versus et ønsket budget kan give indsigt i, hvilke poster, der kan spares på.

Med et realistisk budget er det ofte muligt at undgå lån og i stedet sætte et månedligt beløb til side. Dog er det ikke alle, der er i stand til at sætte penge ind på en opsparing hver måned. Et forbrugslån kan være attraktivt, men det er altid en god idé at sætte sig ind i hvilke tilbud, der findes.

Undersøg lånemuligheder

Bankerne kan ofte tilbyde lån til fornuftige priser. Dog er der i dag en række forskellige muligheder for at optage billige lån. Blandt fordelene ved bankerne kan nævnes, at der allerede er et forhold mellem låneudbyder og kunde. Derfor kan bankrådgiveren vejlede dig i, hvorvidt du er i stand til at tilbagebetale lånet og kostprisen. Det vil også være i bankens interesse at kunne imødekomme dine finansielle behov, når du allerede er deres kunde.

Bankerne kan virke som den umiddelbare mulighed for at optage lån. Alligevel er der i dag en række muligheder blandt lånevirksomheder. Hvis din bank eller andre bankers tilbud ikke er attraktive til det lån, du har behov for, kan det være en fordel at undersøge og indhente tilbud andre steder.

Du kan med fordel få et overblik på www.forbrukslån.no, hvor du kan tilpasse beløb og afbetalings tid efter dit behov. På den måde kan du danne dig et overblik, før du kontakter de selskaber, du er interesseret i.

Låneksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr

Et let lån er ikke altid et smart lån

Der er efterhånden ikke grænser for, hvor hurtigt der kan lånes. Udover bankerne er der en række af muligheder for at låne uden sikkerhedstjek. Ved lån i banken skal de nemlig sikre sig, at du har mulighed for at tilbagebetale lånet baseret på deres nuværende oplysninger om dig. Som kunde er det en fordel, da de hurtige lån kan ende med at koste mere, end du har mulighed for at tilbagebetale.

Som forbruger har du dog til enhver tid krav på at få et overblik over den fulde pris, lånetilbuddet indeholder, før du siger ja. Det er værd at overveje, hvor længe du vil være i lånet, og hvad det skal koste. Når du har informeret dig om detaljerne ved et hurtigt lån, der tiltaler dig, kan udbetalingshastigheden på ofte mindre end en dag være en attraktiv fordel.

Forbrugerrådet Tænk har lavet denne guide til at finde det bedste forbrugslån til prisen her: https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/privatoekonomi-og-aftaler/laan/forbrugslaan

Hvor længe vil du være i lånet?

Overvej nøje, hvor længe, du vil være i lånet. Frihed er en stor valuta for de fleste mennesker, og det er værd at overveje, hvordan du ville se på situationen, du befinder dig i nu, et par år ud i fremtiden.

Skal der afbetales mere månedligt til gengæld for, at du er gældfri om et år? Foretrækker du at have et større budget og strække lånet længere ud? Hvad er i så fald renterne? Når du tager imod et lånetilbud er det vigtigt at stille dig selv de spørgsmål og gøre op med, hvad der betyder mest for dig. På forbrukerraadet.no kan du danne dig et hurtigt billede af netop de tilbud, der passer til dine behov.

Sammenlign slutpriserne

Sæt dig grundigt ind i priserne på de lån, du har mulighed for. Nogle tilbud kan umiddelbart virke mere attraktive end andre. Dog kan du først tage en informeret beslutning, når du har et samlet overblik over lånets endelige omkostning inklusiv renter og gebyrer.

Du kan evt. bede om effektiv rente, når du får et tilbud. Effektiv rente er den endelige omkostning for hele lånet og er ofte den usynlige pris, når man som forbruger får et attraktivt lånetilbud.

Din beslutning

Beslutningsprocessen bør være velovervejet og informeret. Det er nemt at tage et hurtigt forbrugslån, men uanset hvor det findes, er der konsekvenser. Når alt kommer til alt, er et lån en udveksling mellem en kunde og en virksomhed. Her er det vigtigt at finde det produkt, altså det lån, der passer bedst til de behov, man har som kunde.

Gør derfor op med dig selv:

  • Hvad har jeg af finansieringsmuligheder?
  • Har jeg behov for et forbrugslån?
  • Hvem kan tilbyde mig det bedste lån efter mine behov?
  • Hvor meget er jeg villig til at betale?