Tabu udvider: Stjerne-kok åbner Aalborgs første vegetar-restaurant

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra venstre: Luise Bukh, Michael
Fra venstre: Luise Bukh, Michael "Miv" Pedersen og Simone Jespersen

Et af de spørgsmål vi oftest får fra vores læsere er: “Hvor spiser jeg lækker vegetarisk eller vegansk mad i Aalborg?”

Selvom Aalborgs restauranter og caféer efterhånden har fået øjnene op for denne efterspørgsel, kan byen endnu ikke prale af at have en restaurant, der har 100 % fokus på dette … indtil nu.

Torsdag den 17. januar 2019 åbner by tabu ubat veggie, og som navnet indikerer, står en af Aalborgs helst store stjerne-kokke bag den nye restaurant.

Michael “Miv” Pedersen har i forvejen stor succes her i byen med søsterrestauranterne Restaurant Tabu, CANblau Tapasbar og SlagterBørsen –  og i Lønstrup med Restaurant Glashuset.

ubat veggie åbner i Café Bondens (Tidl. Landmad) gamle lokaler i Vesterå 7, og den nye restaurant i familien bliver dermed naborestaurant til Restaurant Tabu.

Vegetaren, flexitaren og veganeren – alle er velkomne

Ejerkredsen bag restauranterne har igennem længere tid arbejdet med et nyt koncept, hvor restauranterne til fulde kan udnytte ekspertisen ud i nordjyske grøntsager, frugter og mejeriprodukter – samt at udvikle yderligere på forsyningslinjen og give endnu flere dygtige nicheproducenter muligheden for at afsætte afgrøderne til restauranterne.

Det får de nu mulighed for i ubat veggie, hvor måltiderne alene skabes af jordens velsmagende afgrøder, og landsdelens velkendte mejeriprodukter i kombination med Restaurant Tabus kulinariske formåen.

ubat veggie holder åbent tirsdag til torsdag fra kl 10.00 – 20.00 samt fredag til lørdag fra kl. 10.00 – 21.30.

Menukortet vil derfor byde på vegetariske og veganske retter til både morgen, middag og aften.

Skarpe priser uden at gå på kompromis

Nysgerrige sjæle kan allerede nu besøge hjemmesiden for at få en lille smagsprøve på, hvad menukortet indeholder.

Til morgen kan man blandt andet bestille retter som: Yoghurt & musli, Grød, Vaffel og nøddesmør og Avocado & grillet brød.

Til frokost kan man blandt andet bestille Grillet sandwich med ost & tomatJordskokkesuppe medpurløgsolie & jordskokkesalat og Salat af hvedekerner, syltede svampe & karse.

“Alle retter til morgenmad og frokost koster under 100 kr, og der er både noget til den lille eller stor sult. Derudover har vi både saft og grøntsagtjuice, som vi selv producerer”, fortæller Miv til MigogAalborg.

Kaffen er økologisk, brødet hjemmebagt og mælken er enten god dansk økomælk eller ’plantemælk’ – dertil vil man også servere hjemmebagte udvalg af kager og søde sager.

Tre retter til 250 kr

Fra klokken 17-20 hver dag, kan man så dykke ned i aftenkortet, hvor der vil være en vegetarmenu med 3 retter med brød & smør til 250 kr, og en veganermenu med 3 retter med brød og olivenolie til 250 kr. Dertil kan købes en saft/juicemenu til 125 kr.

“Tjenerne kommer ikke til at gå rundt i jakkesæt og slips herinde, og stemningen bliver mere casual, end man kender den fra Tabu. Men det bliver stadig med fokus på præcisionskøkkenet, hvor vi bruger de samme teknikker, som vi er kendt for i naborestauranten,” forklarer Miv.

Til maden kan man blandt andet nyde økologiske øl fra Thisted bryghus samt Restaurant Tabu’s hjemmelavede saft/juice, suppleret med egen importerede europæiske vine, dyrket af biodynamiske producenter.

Hver dag tilbydes tre ’studenter’ vegetarretter; en suppe, en grød eller et ’måltid’ inkl en flaske vand med eller uden brus, til 100 kr.

Store navne står bag

MigogAalborg har mødt holdet bag –  i de lokaler, som skal danne rammen om Aalborgs første vegetariske restaurant.

Selvom de sidste deltaljer stadig er under finpudsning, er det også en stolt restaurantmedejer, der snart kan åbne i nabolokalerne til den anerkendte Restaurant Tabu.

“Vi fik besked om den triste konkurs på en fredag, og mandag morgen var vi i dialog med ejendomsmægleren. Så det har været en hektisk og spændende tid,” fortæller Miv og fortsætter:

”På Tabu arbejder vi jo meget med grøntsager i forvejen, og vi har over 3000 sylteglas fyldt med alverdens lækre grøntsager. Derfor ligger åbningen af ubat veggie i god forlængelse af den filosofi vi har på Tabu.

Derudover ligger der rigtig mange muligheder i de her lækre lokaler. På Tabu har vi plads til 40 gæster, mens der kan være 80 siddende gæster i de her lokaler. Det åbner op for, at vi med tiden kan tilbyde større selskaber herinde.”

ubat veggie’s “veggie-værtinde” bliver Luise Bukh, som i dag er tilknyttet Lindenborg slot som eventmanager og værtinde, og er derigennem vant til et tæt samarbejde med Michael ’Miv’ Pedersen.

Luise er barn af, og er opvokset i et selvforsynende friluftlandbrug med naturen helt tæt på.

“ubat veggie bliver et sted, der er tilgængeligt for alle. Prismæssigt ligger vi på et niveau, hvor alle kan være med, uden det går ud over kvaliteten.

For mig er det vigtigt, at folk er i trygge hænder – både hvad angår stemningen og kvaliteten af maden,” fortæller Luise.

Luise har ved sin side, Simone Jespersen. Simone er kendt for sin blog af samme navn.

Her ser mere end 8.000 følgere med, når Simone, der det sidste år har forsøgt sig som veganer, deler ud af opskrifter, rejseoplevelser og levevis.

Derudover kender hun Miv fra deres opvækst i Hirtshals.

“Jeg kan komme med nogle inputs, som Miv måske ikke kender til, og hele tiden holde mig opdateret på de trends, som hersker inden for det veganske område,” siger Simone.

Derudover er Simone en fremragende og idérig ’hjemme’bager, som man også vil komme til at opleve i restauranten.

Udover den logistiske fordel ved (næsten) at have to restauranter under samme tag, er der også masser af muligheder i den unikke gårdhave, som netop ligger mellem Restaurant Tabu og ubat veggie.

Gårdhaven, som nu deles af Restaurant Tabu og ubat veggie

“Selvom gårdhaven nok ikke er så indbydende, når vi åbner til januar, bliver den jo et helt oplagt sted til at sidde og nyde morgenmaden, når temperaturen stiger.

Derudover kommer vi nok også til at holde en række spændende arrangementer derude,” fortæller Miv.

Gør et økologisk kup inden åbning – og få en smagsprøve

Pr. 1. december 2018 overtog selskabet ’by tabu ubat veggie’ ApS, Café Bondens lokaler.

Fra fredag den 14. december til og med søndag den 16. december vil hele Café Bondens omfattende varelager af økologiske produkter, kaffe, te, drikke, isenkram, viktualier, vin og meget mere blive solgt med 50 % rabat – så her er der virkelig mulighed for at gøre et julekup af de helt store.

Åbningstiderne er fra kl. 10.00 – 18.00 alle dage, dog lukkes søndagen, hvis der er udsolgt inden da.

I denne udsalgsperiode vil det være muligt at købe lidt varmt at drikke samt en smagsprøve fra det nye menukort.

Herefter vil lokalerne blive gjort klar til åbningen af ubat veggie, som har første åbningsdag torsdag den 17. januar.

Danmarks næste hotdog-konge: Spis så mange du kan på 15 minutter

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det tid igen.

Det er efterhånden blevet en god tradition, at Danmarks hotdog-konge skal findes lige her i Aalborg.

Igen i år afvikles DM-finalen på Gl. Torv i Aalborgs Midtby. Men før vi kommer så langt, så skal deltagerne til finalen findes.

I april og maj afvikles kvalifikationsrunderne til en af årets helt store ”events”, når finalisterne til DM i Hotdogspisning skal findes.

Kvalifikationsrunden er nu i gang, og finalisterne skal findes rundt i hele Danmark. I Aalborg Kommune findes der tre steder, hvor man kan kvalificere sig.

Det er på legendariske Maxi Grill, Klarup Grill samt Madværkstedet i Arden.

Derudover er der tre øvrige steder i Nordjylland.

Vind et rejsegavekort på 20.000 kr.

Førstepræmien i DM i Hotdogspisning-finalen er et rejsegavekort på 20.000 kroner, men der er også flotte præmier til de lokale vindere, hvor der er et weekendophold på spil – samt lodtrækningspræmier om flotte gavekort blandt alle, der forsøger at kvalificere sig.

Reglerne er ganske simple – spis så mange hotdogs som muligt på 15 minutter.

De ti bedste på landsplan kommer i finalen, der afholdes den 31. maj i Aalborg til en kæmpe event på Gl. Torv.

Adgang til konkurrencen – og i første omgang et kvarter i hotdog-himlen – koster 100 kroner, og som altid går alle pengene ubeskåret til et velgørende projekt.

Rekorden er på 42 hotdogs på et kvarter

I år er det Fonden Børnenes Kontor i Aalborg, der kan nyde godt af en økonomisk saltvandsindsprøjtning.

“Vi vil gøre DM i Hotdogspisning til en relevant og sjov begivenhed for alle.

Der kan synes langt fra din lokale pølsevogn til podiet i Aalborg, men det gør måske heller ikke så meget, om du bliver danmarksmester – bare du kan spise flere hotdogs end din bedste ven, din bedrevidende mester, din kollega, din gamle far, eller hvem du nu drømmer om at slå.

For vi har alle i hvert fald én, som vi under INGEN omstændigheder vil tabe til – og så kan man jo se, om man samtidig kan sikre sig en plads blandt de 10 storspisende finalister, og hvem ved, måske slå den nuværende rekord på hele 42 hotdogs,” siger Rikke Jeppesen fra arrangøren Steff Houlberg.

Der er dog en lille udfordring ved Maxi Grill. For det er her, at den regerende seksdobbelte Danmarksmester Ruben Mikkelsen plejer at kvalificere sig til finalen.

Den velvoksne ædekonge er selvfølgelig lokal og repræsenterer Aalborg på fornemmeste vis.

Så I Del 1 af vores Tour de Grillbar med legenden Okker? Set knap 70.000 gange

Her er de steder i Nordjylland, hvor du kan vinde lokale præmier eller endda kvalificere dig til DM finalen 1. juni

Adresserne på stederne kan du finde her

Aalborg
Maxi Grill, Hadsundvej 96

Klarup
Klarup Grill, Klarupvej 52

Arden
Madværkstedet, Østergade 7

Sæby
Big Burger, Sophus Falcks Vej 1 H

Frederikshavn
Frederikshavner Grillen, Abildsgårdvej 16

Brovst
Den Fodkolde, Østergade 64

Festen er slut: Kendt kunstners bar lukker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var med vilde kunstværker på væggene og stærke budskaber på væggene, at den kendte kunstner Kristian Von Hornsleth åbnede sit bar koncept Hornsleth Bar i Aalborg.

I november 2017 åbnede man dørene til Hornsleth Bar i Jomfru Ane Gaden, og provo-kunstnerens bar blev fint modtaget som et anderledes sted i byens berømte diskoteks-gade.

Men nu er festen slut. I tirsdags lukkede og slukkede Hornsleth Bar for eventyret i Aalborg.

“Det er med tårerne trillende ned ad kinderne, at vi desværre må meddele, at i morgen bliver vores sidste åbningsdag,” skrev Hornsleth Bar forleden på deres Facebook-side.

REKOM har lukket flere steder

Det er den store danske bar- og natklubskoncern REKOM, der står for driften af Hornsleth Bar i Aalborg. De ejer hovedparten af stederne i Gaden, men i ugens løb opstod der en interessant debat i TV 2 Nord.

Meldingen er, at for høje huslejer i Gaden kvæler stederne.

REKOM har på det seneste lukket steder som High Voltage, Viggo’s og nu gælder det så Hornsleth Bar. Det skal dog også siges, at REKOM har flere succesfulde steder i Gaden.

Tegner et dystert mønster i Gaden

Men tidligere på ugen kunne vi også fortælle, at natklubben Club C er under konkurs. Dermed tegner der sig et dystert mønster i Gaden.

“De forretningsdrivende i Jomfru Ane Gade bliver kvalt af de høje huslejer, fordi der ikke er penge til at foretage investeringer,” siger Allan Lynge, advokat for REKOM, til TV 2 Nord.

Han forklarer desuden til tv-stationen, at det koster penge at forlade stederne i utide som tilfældet nu er med High Voltage, Viggo’s og senest Hornsleth Bar.

Gadens ukronede konge Torben Jensen, ejer af hovedparten af bygningerne, afviser dog kritikken over for TV 2 Nord.

Hornsleth Bar kører videre i både København og Århus, men det er altså et farvel til eventyret i Aalborg.

Så skal der stemmes: Guf & Kugler i finalen om Danmarks bedste ishus

Skrevet af: Michael Qureshi
Guf og Kugler har størrelser til enhver smag.
Guf og Kugler har størrelser til enhver smag.

De er forsvarende mestre med triumf efter gyserafstemning i 2018.

Nu er Guf & Kugler igen med i opløbet om at blive kåret til Danmarks bedste ishus. Sidste år var det Guf & Kugler i Nibe, som vandt afstemningen, hvor over 57.000 stemte på opdagdanmark.

Til forskel fra sidste år så er det Guf & Kugler i Slotsgade i Aalborgs midtby, som har den nordjyske førertrøje på.

Men der er i den grad brug for Nordjyllands stemmer. For lige nu er det Isvaflen i Ribe, som rimelig suverænt ligger 1’er i afstemningen.

Den første del af afstemningen gik på at finde de regionale vindere, som så røg videre i et finale-felt.

Nordjylland har tre ishuse med i finalen

Nordjylland har tre ishuse med i finalen, og ikke overraskende så har Guf & Kugler to vinderchancer.

For både deres Aalborg- og Nibe butik er med i finalen. Sidste nordjyske finale-deltager er Ishjørnet i Skagen.

“Efter nogle virkelig spændende regionale afstemninger har vi fundet årets 10 finalister.

Fra 12. april kl. 8.00 til 23. april kl. 12.00 kan du afgive én stemme på det ishus, du mener skal være Danmarks Bedste Ishus 2019,” skriver Opdagdanmark i en pressemeddelelse.

34 cm lang vaffel

Ingen tvivl om at de to søstre bag Guf & Kugler har skabt et helt fantastisk brand og ikke mindst lækre is med en masse forskellige tilkøbsprodukter.

Forleden kunne vi her på MigogAalborg fortælle om Guf & Kuglers seneste kreation Scepter som er en 34 cm lang vaffel med 10 valgfrie kugler, en flodbølge af softice, guf, drys og en vaffel på toppen.

Sandsynligvis for at undgå snyd med online-afstemning er det i denne omgang udelukkende sms’er der tæller som stemmer.

Du kan hjælpe Guf & Kugler med at vinde titlen som Danmarks bedste ishus 2019 ved at stemme lige her