Er det Aalborgs bedste burger?: Tabu åbner deres nye burger- og vinbar i morgen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af juni kunne vi dele den mundvandsdryppende nyhed om, at Restaurant Tabu åbner en Pop Up burger- og vinbar i Aalborg henover sommeren.

I morgen er tiden så endelig kommet, hvor Miv og co. kan byde de første gæster velkommen, og det gør de med et brag.

Fra klokken 12.00 er der nemlig gratis burgermenuer til de første 50 personer (naturligvis kun én menu pr. mand).

Det bliver de nuværende UBAT-lokaler, som skal danne ramme om det lækre initiativ, og her kan man sidde helt uformelt og nyde gourmetburger, fritter og drikkevarer.

MigogAalborg fik helt eksklusivt lov til at få en forpremiere på deres burgere i dag, og lad os slå fast med det samme:

Det er uden tvivl blandt de bedste burgere, vi har smagt i Aalborg.

Nyd burger og vin indenfor, udenfor eller to go

Tabu har fået tilladelse til at lave ekstra udendørs siddepladser ud mod Vesterå, hvor der kan sidde op til 40 personer.

I den hyggelige gårdhave mellem Tabu og UBAT har man lavet en hyggelig og indbydende SACK IT-lounge, hvor man kan sidde og nyde både burger, vin og den danske sommer.

Konceptet i den nye burger- og vinbar bliver helt simpelt og ligetil. Du kan ikke bestille bord eller burger på forhånd, men du slår dig blot ned, hvor du har lyst – eller tager burgeren med på farten.

Alle burgermenuer serveres med fritter (og ramsløgsmayo) og koster 150 kr. Du kan vælge mellem tre forskellige burgere: Grillet oksekød med røget BBQ, Sprød Kylling eller Veggie “bøf” med røget BBQ.

Alle burgere serveres i en briochebolle med økosalat, nye løg og hjemmelavet burgermayo.

“Vi kan godt finde på at variere det grønne i burgeren alt efter sæsonen, og hvad vi lige får ind af lækre, danske grøntsager,” fortæller indehaver af Tabu, Michael Miv Pedersen, til MigogAalborg.

“Oksekødsburgeren er lavet på dry age beef, kyllingeburgeren er lavet af sous vide kyllingelår dyppet i en hemmelig batter, mens vegetar”bøffen” består af quinoa, chiafrø, kartofler og kikærter.”

Sommerbar med vin ad libitum og 1 liters Mojito-bowl

En god burger kræver selvfølgelig lidt godt at drikke, og du kommer ikke til at gå tørstig fra Tabu’s nyeste koncept, for de laver nemlig også en sommerbar.

Du kan eksempelvis vælge 1 times fri vin til en skarp pris på 150 kr. Der vil altid være 8-10 forskellige vine af vælge imellem – lige fra hvidvin, rosévin og rødvin.

Du kan også købe en flaske vin efter eget valg, som iøvrigt også sælges to go.

På drinksfronten kan du vælge mellem alt Gin & Tonic (6 cl) til 100 kr, en farligt god Strawberry Daiquiri til 100 kr eller gå all in med en Mojito Summerbowl på 1 liter (!) til 200 kr.

Det er også muligt at gå helt klassisk og købe en iskold Hancock fadøl til 55 kr. Skal du køre hjem, kan du nyde hjemmelavet hyldeblomstsaft til 35 kr. eller sodavand til 35 kr.

Mangler du lidt til den søde tand, kan du købe den danske sommerdessert over dem alle i form af Jordbær med fløde til 75 kr. – naturligvis med lokale jordbær fra Steensgård i Hjørring.

Du kan besøge sommerens burger- og vinbar fra 2. juli – 10. august, torsdag-lørdag fra kl. 12.00 – 00.00. Når dagens sidste burger er solgt, er man velkommen til at nyde godt af sommerbaren.