TABU går et niveau op: Får større lokaler og udvider med gourmetfrokost

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael Miv Pedersen
Michael Miv Pedersen

TABU opnåede tidligere på året som den første Aalborg-restaurant at blive optaget i den prestigefyldte Michelin-guide.

Der fulgte ganske vist ingen Michelin-stjerne med, men alene tilstedeværelsen i bogen har ændret kundestrømmen gevaldigt for TABU.

Restauranten i Vesterå er formentlig også stadig Aalborgs bedste bud på den første Michelin-stjerne, når og hvis den kommer.

Det skader nok heller ikke chancerne, at TABU allerede fra næste uge går et niveau op.

Der er nemlig en større nyhed på trapperne.

Fra 29. oktober smelter TABU og søster-restauranten UBAT Vegie nemlig sammen, sådan så man nu kan gå imellem de to restauranter.

Samtidig tager TABU-konceptet mere over, så man får en større helhedsoplevelse, når man gæster TABU eller UBAT.

UBAT-lokalerne bruges nu også til TABU-oplevelsen

Der kommer et orangeri i gården

Her bliver der mulighed for, at man starter en aften på den populære gourmetrestaurant med bobler og snacks i UBAT-lokalerne, og derfra kan gå videre ind på TABU.

Er man et større selskab der vil spise på TABU bliver der nu også større kapacitet, da man kan have Private Dining område i UBAT-lokalerne.

Her slutter nyhederne ikke.

Der bygges et slags orangeri i gården mellem de to restauranter, som også skal inddrages på alle mulige måder til både TABU, og dem der har elsket vegetar- og veganerdelen på UBAT.

Sidst men ikke mindst så åbner TABU også som noget helt nyt op for frokost på et topniveau i Aalborg.

Stadig gode oplevelser til vegetar- og veganergæster

UBAT Veggie åbnede i januar som Aalborgs første ægte vegetar-restaurant, og det var noget, som folk havde ventet længe på.

Men man behøver ikke at frygte, at den del er slut nu, selv om der kommer ændringer, fortæller indehaver af TABU og Ubat Michael Miv Pedersen til MigogAalborg.

“Vi vil hellere give vores vegetar- og veganske gæster en større oplevelse. Så man kan stadig få UBAT-oplevelsen, men det bliver med TABU-konceptet med mange serveringer – bare uden kød.

Vi er det seneste år blevet så dygtige i køkkenet, at vi mestrer begge dele, og derfor giver det bedre mening for os, at vi lægger det sammen,” forklarer Michael Miv Pedersen over en kaffe på UBAT.

Mestrer komfort-oplevelsen i Aalborg

Så uanset om man er til TABU eller vegetarkøkkenet hos UBAT så bliver det fremover således, at tirsdag til torsdag aften koster menuen kr. 850,-  inkl. snacks, vand, 5 retter, vin eller saftmenu.

Fredag og lørdag gås som vanligt hele vejen – den store tur rundt i Nordjylland med udvidet snacks, champagne, stor menu, vand og vin eller saftmenu til kr. 1.250,-

Som noget nyt tilbyder Restaurant TABU og UBAT Veggie nu også den store helaftensmenu tirsdag til torsdag – Gæsten skal blot beslutte sig for, om menuen er Restaurant TABU’s Nordjyske præcisionskøkken eller UBAT Veggie’s ditto veganske eller vegetariske menu.

“Vi mestrer den her komfort-oplevelse, og det synes vi, at man skal opleve, uanset om det er TABU eller UBAT, man er ude efter.

Det eneste er, at ønskes en vegansk eller vegetarisk smagsoplevelse, så skal der gives besked til restauranten minimum 24 timer før ankomst,” forklarer Michael Miv. 

“Vi har igennem længere tid ikke haft kapacitet nok til større selskaber, fordi TABU er en intim restaurant, så nu får vi langt flere muligheder, og vores gæster kommer også til at nyde godt af udvidelsen,” lyder det.

Stor nyhed med frokoståbning

Det er også en af de større nyheder, at TABU åbner op til frokost, hvor menuen starter fra 500 kr.

Det store spørgsmål er så, om Aalborg er klar til det prisniveau på en frokost, der måske ses flere steder i København og Århus men knap så mange steder i Nordjylland?

“Ja, det mener jeg faktisk, at Aalborg er moden nok til.

Man må ikke blive ved med at undervurdere, hvordan Aalborg hele tiden rykker sig.

Vi får rigtig mange forespørgsler på forretnings-frokoster, og så har vi også haft mange krydstogtsgæster, som er gået forgæves.

De kommer jo ofte her i dagstimerne og har læst om os i internationale guides.

Nu kan de så også få muligheden for at spise en frokost her,” forklarer den kendte nordjyske kok.

“Vi kommer så til at tage et udpluk af det bedste fra aftenmenuen fra de retter, som mætter godt, og så afvikler vi det på en time, da det selvfølgelig er de færreste, som har flere timer til en frokost,” fortsætter han.

Frokost adskiller TABU og UBAT Veggie mere

På frokost-delen vil TABU og UBAT Veggie dog være mere adskilt.

Tirsdag til lørdag er UBAT Veggie åben til frokost, hvor det er muligt at købe grønne retter til kr. 135,- samt spændende frokostmenuer.

Omtalen i Michelin-guiden har i den grad ændret kundestrømmen på TABU, forklarer Michael Miv Pedersen.

“Alene det at komme i Guiden har givet os mange nye gæster fra udlandet og København.

Tidligere var det primært fra Aalborg og resten af Nordjylland, men det er tydeligt, at der er mange bookinger fra de andre steder nu.

Vi har det sådan, at vi ikke laver mad for at komme i Michelin-guiden, men vi laver mad for vores gæster.

Det er klart, at skulle vi have forhåbninger om at få en Michelin-stjerne en dag, så er vi nødt til at rykke os på nogle parametre, og hele komfort-delen bliver langt bedre, når vi får mere plads til TABU-konceptet og et orangeri.

Alle de gæster der tidligere har besøgt os de seneste tre år, vil pludselig også få en helt ny oplevelse på TABU, og det glæder vi os til,” slutter TABU-indehaveren, der har fået Aalborg-virksomheden Mani Pine til at designe nye borde og custom made møbler til restauranten.

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”