TABU går et niveau op: Får større lokaler og udvider med gourmetfrokost

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael Miv Pedersen
Michael Miv Pedersen

TABU opnåede tidligere på året som den første Aalborg-restaurant at blive optaget i den prestigefyldte Michelin-guide.

Der fulgte ganske vist ingen Michelin-stjerne med, men alene tilstedeværelsen i bogen har ændret kundestrømmen gevaldigt for TABU.

Restauranten i Vesterå er formentlig også stadig Aalborgs bedste bud på den første Michelin-stjerne, når og hvis den kommer.

Det skader nok heller ikke chancerne, at TABU allerede fra næste uge går et niveau op.

Der er nemlig en større nyhed på trapperne.

Fra 29. oktober smelter TABU og søster-restauranten UBAT Vegie nemlig sammen, sådan så man nu kan gå imellem de to restauranter.

Samtidig tager TABU-konceptet mere over, så man får en større helhedsoplevelse, når man gæster TABU eller UBAT.

UBAT-lokalerne bruges nu også til TABU-oplevelsen

Der kommer et orangeri i gården

Her bliver der mulighed for, at man starter en aften på den populære gourmetrestaurant med bobler og snacks i UBAT-lokalerne, og derfra kan gå videre ind på TABU.

Er man et større selskab der vil spise på TABU bliver der nu også større kapacitet, da man kan have Private Dining område i UBAT-lokalerne.

Her slutter nyhederne ikke.

Der bygges et slags orangeri i gården mellem de to restauranter, som også skal inddrages på alle mulige måder til både TABU, og dem der har elsket vegetar- og veganerdelen på UBAT.

Sidst men ikke mindst så åbner TABU også som noget helt nyt op for frokost på et topniveau i Aalborg.

Stadig gode oplevelser til vegetar- og veganergæster

UBAT Veggie åbnede i januar som Aalborgs første ægte vegetar-restaurant, og det var noget, som folk havde ventet længe på.

Men man behøver ikke at frygte, at den del er slut nu, selv om der kommer ændringer, fortæller indehaver af TABU og Ubat Michael Miv Pedersen til MigogAalborg.

“Vi vil hellere give vores vegetar- og veganske gæster en større oplevelse. Så man kan stadig få UBAT-oplevelsen, men det bliver med TABU-konceptet med mange serveringer – bare uden kød.

Vi er det seneste år blevet så dygtige i køkkenet, at vi mestrer begge dele, og derfor giver det bedre mening for os, at vi lægger det sammen,” forklarer Michael Miv Pedersen over en kaffe på UBAT.

Mestrer komfort-oplevelsen i Aalborg

Så uanset om man er til TABU eller vegetarkøkkenet hos UBAT så bliver det fremover således, at tirsdag til torsdag aften koster menuen kr. 850,-  inkl. snacks, vand, 5 retter, vin eller saftmenu.

Fredag og lørdag gås som vanligt hele vejen – den store tur rundt i Nordjylland med udvidet snacks, champagne, stor menu, vand og vin eller saftmenu til kr. 1.250,-

Som noget nyt tilbyder Restaurant TABU og UBAT Veggie nu også den store helaftensmenu tirsdag til torsdag – Gæsten skal blot beslutte sig for, om menuen er Restaurant TABU’s Nordjyske præcisionskøkken eller UBAT Veggie’s ditto veganske eller vegetariske menu.

“Vi mestrer den her komfort-oplevelse, og det synes vi, at man skal opleve, uanset om det er TABU eller UBAT, man er ude efter.

Det eneste er, at ønskes en vegansk eller vegetarisk smagsoplevelse, så skal der gives besked til restauranten minimum 24 timer før ankomst,” forklarer Michael Miv. 

“Vi har igennem længere tid ikke haft kapacitet nok til større selskaber, fordi TABU er en intim restaurant, så nu får vi langt flere muligheder, og vores gæster kommer også til at nyde godt af udvidelsen,” lyder det.

Stor nyhed med frokoståbning

Det er også en af de større nyheder, at TABU åbner op til frokost, hvor menuen starter fra 500 kr.

Det store spørgsmål er så, om Aalborg er klar til det prisniveau på en frokost, der måske ses flere steder i København og Århus men knap så mange steder i Nordjylland?

“Ja, det mener jeg faktisk, at Aalborg er moden nok til.

Man må ikke blive ved med at undervurdere, hvordan Aalborg hele tiden rykker sig.

Vi får rigtig mange forespørgsler på forretnings-frokoster, og så har vi også haft mange krydstogtsgæster, som er gået forgæves.

De kommer jo ofte her i dagstimerne og har læst om os i internationale guides.

Nu kan de så også få muligheden for at spise en frokost her,” forklarer den kendte nordjyske kok.

“Vi kommer så til at tage et udpluk af det bedste fra aftenmenuen fra de retter, som mætter godt, og så afvikler vi det på en time, da det selvfølgelig er de færreste, som har flere timer til en frokost,” fortsætter han.

Frokost adskiller TABU og UBAT Veggie mere

På frokost-delen vil TABU og UBAT Veggie dog være mere adskilt.

Tirsdag til lørdag er UBAT Veggie åben til frokost, hvor det er muligt at købe grønne retter til kr. 135,- samt spændende frokostmenuer.

Omtalen i Michelin-guiden har i den grad ændret kundestrømmen på TABU, forklarer Michael Miv Pedersen.

“Alene det at komme i Guiden har givet os mange nye gæster fra udlandet og København.

Tidligere var det primært fra Aalborg og resten af Nordjylland, men det er tydeligt, at der er mange bookinger fra de andre steder nu.

Vi har det sådan, at vi ikke laver mad for at komme i Michelin-guiden, men vi laver mad for vores gæster.

Det er klart, at skulle vi have forhåbninger om at få en Michelin-stjerne en dag, så er vi nødt til at rykke os på nogle parametre, og hele komfort-delen bliver langt bedre, når vi får mere plads til TABU-konceptet og et orangeri.

Alle de gæster der tidligere har besøgt os de seneste tre år, vil pludselig også få en helt ny oplevelse på TABU, og det glæder vi os til,” slutter TABU-indehaveren, der har fået Aalborg-virksomheden Mani Pine til at designe nye borde og custom made møbler til restauranten.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her

Splinternyt plejecenter står klar: Anneshave skal aflaste borgere i sygdomsperioder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Har man kørt ad Anneberg inden for de seneste par år, har man måske bemærket et stort byggeprojekt tage form.

Nærmere bestemt på Annebergvej 173, hvor Ældre- og Handicapforvaltningen og Dansk Boligbyg har været i gang med opførelsen af et helt nyt plejecenter med 48 nybyggede boliger.

Plejecenteret skal i fremtiden fungere som et aflastningstilbud for de borgere, der i en tidsbegrænset periode har ekstra behov for pleje og omsorg.

Dette kan eksempelvis være i forbindelse med pludselig opstået sygdom eller funktionstab, efter en indlæggelse på sygehuset, hvor borgeren endnu ikke er i stand til at klare sig i eget hjem.

I de tilfælde kan et ophold i en midlertidig bolig forebygge unødig indlæggelse og genindlæggelse på sygehuset og rehabilitere borgeren til selv at klare sin hverdag igen.

Boligerne står også til rådighed for dem, der i dagligdagen passes i hjemmet af deres ægtefælle, men som i en periode får behov for hjælp til den daglige omsorg.

Topmoderne faciliteter

Sygdomshistorikken kan være bred, men fælles er, at de nu får mulighed for at flytte ind i de topmoderne og nybyggede faciliteter centralt i Aalborg.

“Anneshave står færdigt, og alle de medarbejdere der hver dag arbejder for kvalitet og nærhed for borgerne havde inviteret deres familier til Åbent Hus.

Det blev en dag der oversteg mine forventninger, og jeg er meget taknemmelig for hvert et besøg og hver en kommentar i forhold til huset og dets indretning.

Et hav af mennesker har deltaget i processen og alle skal have TAK!

Nu ser jeg frem mod mandag morgen hvor vi byder de første borgere og deres pårørende velkommen,” siger Henriette Lerche, der er leder i Anneshave.

Skal erstatte Riishøjcenteret

Projektet er døbt Anneshave og henviser til placeringen på Annebergvej samt de omkringliggende kolonihaveområder.

Anneshave skal erstatte Riishøjcenteret, der er placeret på Riishøjvej tæt ved Eternitten.

Riishøjcenteret har rådet over 40 pladser, men disse skal nu erstattes og gradvist lukkes ned i forbindelse med ibrugtagningen af Anneshave.

“Med henblik på at sikre en succesfuld flytning fra Riishøjcentret til Anneshave, hvor patientsikkerheden er i top, vil antallet af midlertidige pladser i november måned være reduceret.

Aalborg Kommune vil dog i videst mulige omfang tilstræbe, at det ikke får indflydelse på den daglige drift af de midlertidige pladser,” siger Carsten Lindgaard Johansen, plejeboligchef fra Aalborg Kommune.

Hittegodsauktion hitter: Køb en billig cykel på næste lørdag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kunne du godt bruge en ny, billig cykel?

Så er der rig mulighed for at gøre et kup, når Nordjysk Auktion på lørdag d. 23. november holder hittegodsauktion på cykler for Nordjyllands Politi.

Hittegods er genstande, som er tabt eller efterladt af en person og derefter fundet af en anden person. Eller tyvekoster fra indbrud, som politiet ikke har kunne finde ejeren til.

Før eller siden skal hittegodset sendes videre til en ny ejermand, og det sker altså næste lørdag.

Byd allerede nu

Auktionen starter klokken 11.00 på lørdag, men allerede klokken 9.00 er der mulighed for at gennemse varerne.

Det er faktisk således, at man allerede nu kan gå ind i kataloget og se cyklerne og faktisk lægge et digitalt bud.

Flere af cyklerne i kataloget ser ud til at være i god stand og flere har en startpris på eksempelvis 75 kr.

Du kan se rulle igennem kataloget og se om der skulle være en ny cykel eller måske en ekstracykel i garagen til familien.

Der er pt 238 cykler på auktion.

Auktionen foregår hos Nordjysk Auktion på Skjernvej i Aalborg Øst under ledelse af auktionarius Peter Holm-Rasmussen.

Tjek kataloget for lørdagens auktion ud her