Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tabu er allerede nummer 35 i Danmark: Det er næsten for billigt

Af Michael Qureshi
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september

Opdateret onsdag 9. november klokken 10.23

Vi er blevet gjort opmærksomme på, at Tabu er placeret som nummer 35 i Danmark og ikke Norden, som vi beklageligvis kom til at skrive. Det er dog i den grad stadig en imponerende præstation skal det lige siges!

I sidste uge udkom den anerkendte restaurantguide White Guide Guide med deres topliste over Nordens bedste restauranter.

Den nye guide inkluderer de 325 bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Grønland og på Færøerne og Island.

Derudover indeholder guiden et afsnit med de 60 bedste restauranter i de baltiske lande Estland, Letland og Litauen.

Det er værd at bemærke, at den nyåbnede Aalborg-restaurant Tabu allerede er tildelt en placering som nummer 35 i Danmark

I Nordjylland er det kun overgået af Vendia Gourmet som nummer 21 og Ruths Gourmet som nummer 29.

Der er ingen tvivl om, at den tidligere Danmarksmester og tv-kok Michael Miv Pedersen har stablet en toprestaurant op i Aalborg. Ambitionerne er på længere sigt en Michelin-stjerne, og der er lagt rigtig godt ud.

Der har været storrosende anmeldelser i Børsen, White Guide, Gastro, Nordjyske og hos vores egen Gastromand på migogaalborg.dk

Tabu

Faktisk nævner anmelderne samstemmende, at maden næsten er for billig i forhold til niveauet og kvaliteten. 750 kr. for 10 serveringer med vin til. I weekenden 1250 kr. for vinmenuen med 12 serveringer.

I forhold til København og Aarhus er det billigt, hvis man sammenligner med toprestauranter i de to danske storbyer.

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Michael Miv glæder sig over de rosende anmeldelser og siger om billig-prædikatet;

“Vi har selvfølgelig lagt prisniveauet i forhold til Aalborg. Men jeg kan stadig godt støde på, at vi er sat lidt i en bås om, at vi er i den dyre kategori. Der må jeg bare sige, at du kan ikke gå på en bedre bøfrestaurant og få en hovedret og glas vin for under 400 kr.

Hos os får du trods alt en helaftensoplevelse med mange serveringer og vin til, hvor man også kender niveauet på råvarerne. Det får du for nogle hundrede kroner ekstra. Så jeg vil da give anmelderne ret i, at det i hvert fald ikke er for dyrt,” siger Miv til migogaalborg.dk

Tabu

Han er glad for de første måneder med Tabu, der slog dørene op i Vesterå 1. september. Det gamle Tabu bukkede under for manglende gæster, men Mivs koncept har fået en god start.

“De her mange fine anmeldelser og ikke mindst starten på det hele har givet mig den der bekræftelse på, at vi har set rigtigt, og at Aalborg sagtens kan bære flere restauranter på det her niveau. Selvfølgelig har vi også stille dage. Men Aalborg er heller ikke København eller Aarhus for den sags skyld. Vi har fået en pæn modtagelse på projektet, og vi har da også tænkt, om vi skulle åbne en dag mere om ugen,” forklarer Miv.



Lige nu har Tabu kun åbent onsdag-lørdag, og resten af tiden bruger Miv på CanBlau.

Omkring placeringen af Tabu som Nordens nummer 35 siger han;

“White Guide sad der allerede på dag to. Der håber jeg lidt, at de kommer igen om et halvt eller helt år. For selvfølgelig rykker vi niveauet hele tiden. Mit mål var at være i Top 30 inden for et år. Det er delvist nået nu, og jeg er stolt, når man tænker på, hvor mange år Vendia og Ruths Gourmet eksempelvis har eksisteret. Vi er også klar over, at hvis vi en dag vil i Top 10, så skal vi øge serveringerne og gøre noget endnu mere ekstraordinært. Men det må komme hen af vejen,” siger Miv.

Del artikel

Andre læser også