Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun i begrænset periode: Prøv en helt særlig frokostoplevelse på Tabu

Af Stine Kjølby Christensen

Årets første Eat Out er officielt skudt i gang, og siden mandag har hundredevis af sultne aalborgensere begivet sig ud på byens bedste spisesteder, der har stået klar med åbne arme og outstanding menuer til en helt særlig pris.

Eat Out er MigogAalborgs egen restaurantfestival, der nu kører på fjerde år. Du kan se alle steder, der er med her.

Denne gang har Tabu også meldt sig ind i kampen med en vaskeægte Eat Out-nyhed i form af et skarpt frokosttilbud.

I dagstimerne tryller de dygtige kokke således med hjemmebagt rugbrød og pålæg, der kan gøre selv den mest kræsne madanmelder begejstret.

I dag gjorde vi selv brug af tilbuddet om 2 håndmadder og 1 dessert for den nette sum af 249 kr.

Kun i begrænset periode: Prøv en helt særlig frokostoplevelse på Tabu

Uovertruffent håndværk i hyggelige rammer

Umiddelbart ligger ordet “håndmadder” ikke tungt i maven, men menuen – hvor du selv vælger hvilke to, du vil have – lød alligevel tillokkende.

For at nævne et par få: Håndpillede rejer, røget laks med rygeost, kamsteg med syltet rødkål, oksetatar med rødbede, peberrod, løg og æggeblomme …

Vi valgte selv at gå med sidstnævnte samt én med fiskefilet med rørt remoulade, pocheret æg med trøffel, karse og spinat samt den uundgåelige med håndpillede rejer på grillet brød.

Kun i begrænset periode: Prøv en helt særlig frokostoplevelse på Tabu

Bestillingen blev sendt afsted til køkkenet, mens vi nød de smukke omgivelser i Vesterå.

Her prydes væggene med stemningsfulde plakater fra Lønstrup, der fik én til at drømme sig afsted til sommerstranden – mens regnede silede ned udenfor vinduerne.

Maden ankom hurtigt til bordet, og her blev alle vores negative tanker om “håndmadder” gjort til skamme. Der var nemlig no chance, at vi ville kunne holde sådan en overdådig mad i hånden.

Ikke nok med, at madderne var pyntet alt-andet-end-tilfældigt smukt, så smagte de også formidabelt.

Kun i begrænset periode: Prøv en helt særlig frokostoplevelse på Tabu

Smagen af sommer i Lønstrup

Man går selvfølgelig aldrig af vejen for hverken rejer, rødspætte eller tatar, men rugbrødet med pocheret æg gjorde det også forbløffende godt.

Her på redaktionen er vi voldsomt begejstrede for tatar, og vi kunne derfor ikke lade være med at bestille den geniale spise.

Kun i begrænset periode: Prøv en helt særlig frokostoplevelse på Tabu

Denne frokostversion er af den klassiske danske version, hvor kødet serveres helt “rent”, mens det har fået selskab af den obligatoriske æggeblomme, friskrevet peberrod, syltede løg, kapersbær og rødbede.

Det smagte konstant af en bid mere, men pludselig var tallerkenen tom … Men så var det jo godt, at vi også havde bestilt den legendariske rejemad med friske, håndpillede rejer serveret på grillet brød og med frisklavet mayo og frisk citron.

Så bliver det altså ikke meget bedre, og man fik – igen – lyst til at drømme sig væk til Lønstrup, den friske vestenhavsvind og masser af sol.

Nu hvor vi var kommet i sommerstemning, blev det da ikke “bedre”, da desserten ankom til bordet: Bagt ananas i mørk rom med vaniljeis og crumble. 

Kun i begrænset periode: Prøv en helt særlig frokostoplevelse på Tabu

Den let-syrlige frugt gik perfekt i spænd med den kraftige rom-smag og den uimodståelige is med et helt hav af vaniljekorn.

Tilbuddet om to håndmadder samt dessert til 249 kr. gælder i denne og næste uge. Book bord her

Der er stadig få pladser tilbage på enkelte af de 9 deltagende restauranter i Aalborg Eat. Få hele overblikket her.