Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fraflytning af Sygehus Syd: Borgmester drømmer om udvidelse af Aalborg Zoo

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Nu er der (forhåbentlig) ikke længe til, at det nye Supersygehus står færdigt i Aalborg Øst. Ifølge planen skal byggeriet være bragt sikkert i hus og være klar til aflevering i slutningen af 2021.

Det nye byggeri skal gøre det muligt af samle de funktioner, som de nuværende sygehuse i øjeblikket dækker over hver især.

Sygehus Nord i Reberbansgade er allerede blevet udbudt til salg, og det er på længere sigt også meningen med Sygehus Syd på Hobrovej. Indtil videre fortsætter brugen af Sygehus Syd dog med ambulante funktioner i Medicinerhuset og Onkologibygningen.

Mens området i midtbyen sandsynligvis skal bruges til nye boliger, så er det stadig usikkert, hvad der skal med Sygehus Syd-grunden.

Hvis man spørger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, er der dog en ret oplagt mulighed. Det forklarer han på Facebook efter et interview med Nordjyske.

“Regionen skal inden for en kortere årrække fraflytte Sygehus Syd.

Jeg synes, at det var oplagt, at vi i forbindelse med omdannelse af hele området fik tænkt igennem, om en udvidelse af Aalborg Zoo ind i en del af sygehusområdet, kunne være god løsning, når området skal udvikles i fremtiden.” skriver han.

Brug for mere plads

Aalborg Zoo har ved flere lejligheder givet udtryk for, at deres lokation i midtbyen ikke gør det nemt at udvide og udvikle sig i takt med tiden og de øgede krav til plads. Det kunne arealerne på den anden side af vejen dog blive løsningen på.

“Aalborg Zoo er i konstant mangel på plads, fordi øgede krav til dyrevelfærd stiller højere krav til de dyrenes anlæg, og at Zoo derfor bliver nødt til at sige farvel til flere og flere dyr, hvis ikke de får mulighed for at udvide,” skriver Thomas Kastrup-Larsen og slutter:

“Jeg synes, at det er en diskussion værd, og det er nu, den skal tages, hvor regionen og byrådet til at tage stilling til, hvad der skal ske med hele det store sygehus syd område i fremtiden.”

Hvad synes du, at grunden skal bruges til? Del gerne din mening i opslaget på Facebook.