ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Første skridt: Nu starter udviklingen af grunden ved Sygehus Nord og Gåsepigen

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech
Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Første skridt i udviklingen af Sygehus Nord-grunden til et nyt bæredygtigt bykvarter er en bred borgerinddragelse, hvor aalborgenserne inviteres til at deltage både fysisk og digitalt.

Der afholdes derfor et Åbent Hus-arrangement for alle interesserede, hvor det er muligt at høre mere om planerne for området, komme med input og deltage i navne- og fotokonkurrence m.v.

Byens borgere opfordres desuden til at give deres mening til kende på den digitale idé-tavle, der kan tilgås fra hjemmesiden www.nordud.com.

Her er der mulighed for at dele ideer og synspunkter om, hvordan der kan skabes et attraktivt bykvarter, hvor vi vil bo, arbejde og opholde os i fritiden.

Åbent Hus-arrangementet afholdes torsdag den 4. november kl. 16.30-18.30 i auditoriet på Sygehus Nord, Reberbansgade 15. Arrangementet er gratis med tilmelding via www.nordud.com

Efter gennemførelsen af en bred borgerinddragelse vil de modtagne indlæg indgå som en del af programgrundlaget for den efterfølgende visionskonkurrence.

Visionskonkurrencen

Nordud A/S gennemfører en visionskonkurrence om udviklingen af området ved Sygehus Nord og Gåsepigen.

Aalborg Kommune bidrager med relevante oplysninger om de planlægningsmæssige rammer og kommunens visioner for området. Konkurrencen starter i december 2021 og løber hen over foråret 2022.

I konkurrencen skal 3 tværfagligt sammensatte arkitektteams konkurrere om at udarbejde en plan for områdets udvikling og omdannelse.

Vi forventer at kunne offentliggøre de deltagende teams’ forslag på et borgermøde i maj 2022, hvor der vil være mulighed for at se og høre om forslagene. Efterfølgende skal der på baggrund af de bedste forslag udarbejdes en udviklingsplan for området, hvorefter lokalplanlægning kan påbegyndes.

Visionskonkurrencen er aktuel pga. udflytningen af sygehusfunktionerne fra Sygehus Nord til det nye supersygehus i Aalborg Øst i 2022-23 og Aalborg Kommunes planer om, at Gåsepigen skal indgå i en helhedsplan for området.

Læs mere om processen for den kommende visionskonkurrence og mulighederne for at involvere sig på www.nordud.com eller www.aalborg.dk/sygehusnord.

Del artikel

Andre læser også