Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mange muligheder: Sydbank skaber meningsfulde uddannelsesforløb for unge

Af Nathalia Hentze Nielsen

At der er forskel på unge mennesker i dag og unge for bare 20 år siden, kan der ikke være nogen tvivl om.

Hvor det engang var normalt at blive på samme arbejdsplads i mange år, sætter nutidens unge mange flere krav til deres arbejdsplads, og de er ikke bange for at hoppe mellem jobs.

De ønsker et arbejde, der giver mening, et stærkt socialt fællesskab og ikke mindst muligheder for at kunne efteruddanne sig.

Én arbejdsgiver, der har omstillet sig til den nye virkelighed og som aktivt forsøger at skabe de bedst mulige rammer for de unge, er Sydbank.

Her prioriterer de at tage de unge under deres vinger fra starten af deres uddannelse, så studiejob, praktik og trainee-forløb bliver sammenhængende.

“Når vi laver praktikaftaler, starter de unge i studiejob først. Det er en kæmpe fordel for dem, men også for os, fordi de skaber nogle sociale bånd fra starten.

Vi sørger for, at de kommer til forskellige uddannelsesforløb, så de kan udvikle sig fagligt og personligt, og de får også en mentor, så de aldrig føler sig alene i forløbet,” fortæller Lars Rishøj Ledet, der er privatdirektør hos Sydbank.

I trygge hænder

En grundsten i rekrutteringen af praktikanter og trainees er Sydbanks workshopdag, hvor en udvalgt gruppe unge får mulighed for at tale med alle fra bankens HR-ansvarlig til tidligere trainees og afdelingsdirektøren for at danne sig et overblik over mulighederne.

Det er ud fra denne workshop, at banken udvælger deres nye praktikanter og trainees, og MigogAalborg møder fire af disse unge talenter i Sydbank lokaler på Østre Havnepromenade.

Spurgt ind til, hvorfor de valgte at takke ja til Sydbank, er alle hurtige til at påpege det positive indtryk de fik til workshopdagen.

“Sydbank havde fire stande, hvor vi kunne snuse til de forskellige afdelinger, løse bankrelaterede opgaver og blandt andet få lavet en personlighedstest. Jeg fik prøvet af, hvordan jeg agerer i forskellige situationer.

Efterfølgende følte jeg meget tryg ved, at de havde set, hvem jeg var, og hvad jeg kunne byde ind med,” fortæller Matilde Puumala Isaksen, der er praktikant i Privat-afdelingen og studerende på UCN’s finansbachelor.

Anne Ravnholt Møller, trainee i Privat-afdelingen, nikker og tilføjer:

“De har virkelig brugt nogle resurser på at udvælge folk, som de fremadrettet gerne vil beholde. Min følelse var, at de virkelig gerne ville os,” siger hun.

Nu er alle fire godt inde i hver deres forløb, og de er enige om, at det har gjort en kæmpe forskel for dem at have været studiemedarbejdere først.

“Andre steder bliver du først tilbudt et studiejob, når din praktik er færdig, men hos Sydbank har vi fået lov til at starte studiejobbet med det samme,” uddyber Lasse Skak Hansen, der er praktikant i Erhverv-afdelingen og i gang med en Finansbachelor på UCN.

Nels Stoklund Nielsen, der er studiemedarbejder i Erhverv, har haft stor glæde ved at få en fod inden for døren inden, han starter sit traineeforløb den 1. februar.

Han forklarer, at han har kunne bygge relationer til sine kollegaer med det samme, og at han hurtigt har følt sig som en del af arbejdspladsen.

“Jeg føler, at alle har taget rigtigt godt imod mig. Der er ingen, jeg er bange for at spørge om hjælp fra, og ingen er for fine til at hjælpe uanset, om det er i Erhverv, Privat eller Private Banking.

Og rent social holder vi også nogle rigtig fede fredagsbarer, hvor alle afdelingerne er velkomne, og vi kan blive rystet sammen.”

Mange karrieremuligheder

Her cirkler vi tilbage til, hvordan unge i dag ikke nødvendigvis bliver på samme karrierespor hele livet.

Adspurgt om, hvordan de ser deres fremtid om 10 år, kan hverken Matilde, Nels, Anne eller Lasse med sikkerhed sige, hvor de præcist ser sig selv.

“Da jeg startede i praktik, ville jeg gerne prøve Erhverv af, fordi jeg ikke vidste helt, hvad det indebar. Nu er jeg bekræftet i, at det er meget spændende, og jeg godt kan se mig selv i faget.

Men bare fordi jeg er uddannet erhvervsrådgiver, betyder det ikke, at jeg skal lave det resten af livet,” svarer Nels og bliver suppleret af Anne, der gerne vil fortsætte med at videreuddanne sig.

“Mit mål lige nu er at blive enormt dygtig til at rådgive privatkunder, men jeg er meget åben for, at ting kan ændre sig. Jeg ved også, at Sydbank støtter os i det,” siger hun.

Lasse og Matilde vægter også muligheden for at prøve forskellige ting meget højt, og derfor har Sydbank været det perfekte match for alle fire.

Hos Sydbank prioriterer de, at deres praktikanter kommer igennem alle tre af bankens afdelinger i løbet af deres forløb: Privat, Erhverv og Private Banking.

“Vi taler meget tidligt i deres forløb om deres drømme. Vi er Danmarks tredje største bank, så der er mange muligheder her uanset, hvad man drømmer om,” understreger Lars.

En relationsskabende bank

At Sydbank gør alt for, at deres medarbejdere skal være så glade som muligt, er en del af deres DNA.

Glade medarbejdere betyder nemlig glade kunder, som Lars siger, og det udgør også fundamentet af deres grundfortælling, hvor de lægger vægt på at bygge relationer mellem mennesker.

“Hvad kan vi gøre for dig?” er det slogan, du ser på Sydbanks hjemmeside og i reklamer for banken, og det er en tankegang, som de unge får ind fra starten af deres forløb.

“Alle banker kan jo i princippet det samme, men det er rådgiverne, der holder på kunderne og giver dem værdi. Hos Sydbank kan jeg mærke, at der er en ordentlighed og en oprigtig interesse i kunderne,” siger Lasse.

Nels indskyder, at han ofte har oplevet, at der kommer kunder ind som har været i banken i over 20 år, og hvor der opstår en vennestemning.

“Alt behøver ikke være business hele tiden. Der er også plads til at small talke, og det er sådan noget, der skaber relationer”, siger han afslutningsvis.

Kunne du tænke dig at høre mere om Sydbanks praktik- og traineeforløb, kan du læse meget mere på Sydbanks hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også