Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Svinkløv Badehotel laver Pop-up restaurant på Utzon Center

Af Michael Qureshi
Svinkløv Badehotels forpagtere Kenneth og Louise Toft-Hansen
Foto: Torben Hjulmand
Svinkløv Badehotels forpagtere Kenneth og Louise Toft-Hansen Foto: Torben Hjulmand

Ikoniske Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden efter en voldsom brand i efteråret.

Nu er Badehotellet under genopbygning, men vi får alligevel en smag på Svinkløv Badehotel hele sommeren i Aalborg.

Det sker, når arkitektfirmaet Praksis, som skal tegne det nye Svinkløv Badehotel, viser arbejdstegninger fra processen sammen med en række eksempler på arkitekternes øvrige værker.

Desuden skaber Kenneth Toft-Hansen, der betragtes som en af Danmarks bedste kokke, en helt særlig menu, som kan købes på udvalgte aftener. Altså en form for pop-up restaurant inde i Aalborg.

Hele sommeren vil Restaurant Jørn, der ligger i Utzon Center, servere retter, som er inspireret af Svinkløv Badehotel. Det hele åbner den 16. juni kl. 17:00.

I september 2016 brændte Svinkløv Badehotel, og Ejnar Packness’ arkitektur, midt i det nordjyske klitlandskab, forsvandt. Alle var enige om, at Svinkløv Badehotel skal genopføres – og arkitekterne er fundet.

Det skal tegnes og gentænkes af den fynske tegnestue Praksis. Arbejdet sker med afsæt i Packness’ oprindelige arkitektur og de tanker Fonden bag Svinkløv Badehotel, i samarbejde med Lise Emborg og det nye forpagterpar, har for mødet mellem arkitektur, natur, mad og mennesker.

Svinkløv Badehotel laver Pop-up restaurant på Utzon Center
Foto: Torben Hjulmand

Kreativ direktør ved Utzon Center Lasse Andersson glæder sig til hele projektet. På madfronten bliver det et spændende projekt.

“Jeg glæder mig helt vildt til at byde Kenneth Toft-Hansen og hans tanker for en gastronomi indenfor på Utzon Center og skabe et smagsunivers, der går i dialog med vores egen restaurant JØRN og køkkenchef Tina Jacobsens køkken.

Vi skaber et univers på Utzon med fortællingen om Svinkløv både i mad og arkitektur, udstilling og gastronomi, det er værd at smage og opleve,” siger Lasse Andersson.

Når Kenneth Toft-Hansen skaber en menu, tager han altid udgangspunkt i stedet. Dette vil også være tilfældet ved den menu, som publikum kan få på fem særlige aftenener på Utzon Center.

”Både Louise og jeg mente, at det var oplagt, at publikum fik mulighed for, at Svinkløv skulle på tallerkenen under udstillingen. Men det kommer ikke kun til at handle om, hvad der er på tallerkenen – men også hvad der omgiver gæsterne. siger køkkenchef Kenneth Toft-Hansen.

Forpagterparret Louise og Kenneth Toft-Hansen lægger stor vægt på værtsskabet.

”Jeg kommer ikke til at gemme mig ude i køkkenet. Vi kommer til at anrette ved bordene og være i dialog med gæsterne. Det er nærmest en religion for mig at have en tæt kontakt og signalere et tydeligt værtskab over for gæsterne” siger køkkenchef Kenneth Toft-Hansen.

Utzon i Aalborg
Kreativ direktør på Utzon Center Lasse Andersson

Foruden på åbningsdagen den 16. juni serverer Kenneth Toft-Hansen den eksklusive menu på Utzon Center den 8. og 9. juli, samt den 4. og 5. august.

Ud over de fem aftenener, som har et stærkt begrænset antal billetter, vil Restaurant Jørns køkkenchef Tina Jacobsen hele sommeren sætte Svinkløv på menukortet.

Derfor kan restaurantens gæster opleve den berømte Svinkløvlagkage og andre klassikere fra Svinkløv Badehotel i helt nye versioner.

WeDoBurgers har åbnet flagship-store i Borgergade: Så flot er den blevet

Svinkløv Badehotel laver Pop-up restaurant på Utzon Center

 

Del artikel

Andre læser også