Svinkløv Badehotel laver Pop-up restaurant på Utzon Center

Skrevet af: Michael Qureshi
Svinkløv Badehotels forpagtere Kenneth og Louise Toft-Hansen
Foto: Torben Hjulmand
Svinkløv Badehotels forpagtere Kenneth og Louise Toft-Hansen Foto: Torben Hjulmand

Ikoniske Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden efter en voldsom brand i efteråret.

Nu er Badehotellet under genopbygning, men vi får alligevel en smag på Svinkløv Badehotel hele sommeren i Aalborg.

Det sker, når arkitektfirmaet Praksis, som skal tegne det nye Svinkløv Badehotel, viser arbejdstegninger fra processen sammen med en række eksempler på arkitekternes øvrige værker.

Desuden skaber Kenneth Toft-Hansen, der betragtes som en af Danmarks bedste kokke, en helt særlig menu, som kan købes på udvalgte aftener. Altså en form for pop-up restaurant inde i Aalborg.

Hele sommeren vil Restaurant Jørn, der ligger i Utzon Center, servere retter, som er inspireret af Svinkløv Badehotel. Det hele åbner den 16. juni kl. 17:00.

I september 2016 brændte Svinkløv Badehotel, og Ejnar Packness’ arkitektur, midt i det nordjyske klitlandskab, forsvandt. Alle var enige om, at Svinkløv Badehotel skal genopføres – og arkitekterne er fundet.

Det skal tegnes og gentænkes af den fynske tegnestue Praksis. Arbejdet sker med afsæt i Packness’ oprindelige arkitektur og de tanker Fonden bag Svinkløv Badehotel, i samarbejde med Lise Emborg og det nye forpagterpar, har for mødet mellem arkitektur, natur, mad og mennesker.

Foto: Torben Hjulmand

Kreativ direktør ved Utzon Center Lasse Andersson glæder sig til hele projektet. På madfronten bliver det et spændende projekt.

“Jeg glæder mig helt vildt til at byde Kenneth Toft-Hansen og hans tanker for en gastronomi indenfor på Utzon Center og skabe et smagsunivers, der går i dialog med vores egen restaurant JØRN og køkkenchef Tina Jacobsens køkken.

Vi skaber et univers på Utzon med fortællingen om Svinkløv både i mad og arkitektur, udstilling og gastronomi, det er værd at smage og opleve,” siger Lasse Andersson.

Når Kenneth Toft-Hansen skaber en menu, tager han altid udgangspunkt i stedet. Dette vil også være tilfældet ved den menu, som publikum kan få på fem særlige aftenener på Utzon Center.

”Både Louise og jeg mente, at det var oplagt, at publikum fik mulighed for, at Svinkløv skulle på tallerkenen under udstillingen. Men det kommer ikke kun til at handle om, hvad der er på tallerkenen – men også hvad der omgiver gæsterne. siger køkkenchef Kenneth Toft-Hansen.

Forpagterparret Louise og Kenneth Toft-Hansen lægger stor vægt på værtsskabet.

”Jeg kommer ikke til at gemme mig ude i køkkenet. Vi kommer til at anrette ved bordene og være i dialog med gæsterne. Det er nærmest en religion for mig at have en tæt kontakt og signalere et tydeligt værtskab over for gæsterne” siger køkkenchef Kenneth Toft-Hansen.

Utzon i Aalborg
Kreativ direktør på Utzon Center Lasse Andersson

Foruden på åbningsdagen den 16. juni serverer Kenneth Toft-Hansen den eksklusive menu på Utzon Center den 8. og 9. juli, samt den 4. og 5. august.

Ud over de fem aftenener, som har et stærkt begrænset antal billetter, vil Restaurant Jørns køkkenchef Tina Jacobsen hele sommeren sætte Svinkløv på menukortet.

Derfor kan restaurantens gæster opleve den berømte Svinkløvlagkage og andre klassikere fra Svinkløv Badehotel i helt nye versioner.

WeDoBurgers har åbnet flagship-store i Borgergade: Så flot er den blevet

 

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15

Stegt flæsk ad libitum: Nu kan du prøve lækkert onsdags-koncept på Egholm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Stegt flæsk med persillesovs.

Sætningen kan nok få tænderne til at løbe i vand hos de fleste danskere. Læg så dertil en overdådig isbar med flødeis fra Vebbestrup, som betegnes som en af landets bedste.

De to herligheder bliver ført sammen i én smuk og syndig symfoni hver onsdag på Restaurant Kronborg på Egholm fra 1. maj og frem til 25. september.

“Det var en stor succes sidste år, så det vil vi naturligvis ikke snyde gæsterne for i år.  Rekorden sidste år var 54 skiver flæsk til én enkelt gæst,” fortæller restauratør på Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Lokale råvarer til en skarp pris

Konceptet på den hyggelige restaurant på Aalborgs lille ø-perle hedder “onsdagsflæsk med isbar”, som kort sagt går ud på, at man kan nyde både stegt flæsk og is fra Vebbestrup ad libitum for en skarp pris på 148 kr. for voksne (Børn under 12 år koster 98 kr., mens børn under 3 år spiser til 48 kr.)

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og man kan blandt andet glæde sig til hjemmelavet persillesauce på økologisk jerseymælk fra Bøgebæk.

“Mælken er så frisk som den kan blive. Den har ikke været omkring noget mejeri, men bliver leveret direkte til os.

Køerne spiser frisk græs, så jo længere hen på sommeren vi kommer, jo mere gul bliver mælken – og dermed bliver smagen også bedre og bedre,” siger Kasper.

Sovsen bliver akkompagneret af smørvendte kartofler fra Lille Østergaard i Brønderslev, og (måske) verdens bedste syltede rødbeder, som ligesom alle andre komponenter er lavet fra bunden.

“På sådan en onsdag, kan der nemt ryge 18 kg. rødbeder, så de er virkelig populære,” forklarer Kasper.

Verdens bedste is?

De kloge siger, at der altid er plads til is, og det bliver af den fineste slags.

“Efter min mening er Vebbestrup Flødeis den bedste i verden, og vi har hele otte forskellige slags i vores isbar,” siger Kasper.

Restaurant Kronborg har fået installeret en helt ny markisse, som overdækker terrassen. Dermed har man plads til hele 160 spisende gæster.

“Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse. Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Hele Danmarks nationalret serveres hver onsdag fra 17.30-21.00, og du kan finde mere info om bordbestilling lige her.

Hvad: Onsdagsflæsk med Vebbestrup isbar
Hvor: Restaurant Kronborg på Egholm
Hvornår: Hver onsdag fra kl. 17.30-21.00