Svenssons blog: Vi bruger den hele tiden – men kan mobilen skade os?

Skrevet af: Daniel Svensson

Lad mig slå fast med det samme. Det her er ingen skræmmekampagne, jeg er ude i.

Jeg ønsker ikke at fortælle dig, som læser denne blog eller andre, hvordan man skal leve sit liv, og hvad der er bedst for en.

Men jeg vil rigtig gerne være med til at oplyse om et emne, som der efter min mening bliver sat alt for lidt fokus på.

Lidt ironisk når det handler om den ejendel, som vi mennesker i en moderne digital tidsalder nok bruger allermest.

Jeg taler selvfølgelig om mobilen.

Det vender jeg lige tilbage til.

Først lidt forhistorie. Efter jeg er kommet videre fra kræftforløb nummer to og har fået kæmpet mig tilbage til håndboldbanen for Skjern Håndbold, så har jeg også haft kræfter til at engagere mig i ting uden for banen.

Jeg har været sindssygt glad for, at TV 2 Sport har ønsket at bruge mig som ekspertkommentator, og så har jeg også sagt ja til at være brand-ambassadør for RadiCover.

Og hvad er nu det for noget? Jeg kom i kontakt med en spændende fyr fra Nibe, som hedder Enrico Kaarsberg.

Han har startet virksomheden RadiCover i Aalborg, som i bund og grund har en mission om at udvikle produkter, der kan beskytte mod mobilstrålingen fra vores mange trådløse produkter og skabe sikkerhed og tryghed for dem, der bruger dem.

Vi kan alt muligt i denne verden, men vi kender stadig ikke rigtig langtids-effekterne af mobilstråling.

Jeg begyndte sådan først for alvor mit mobilbrug i slutningen af teenage-årene, da mobilerne begyndte at blive let tilgængelige.

Så vi kender endnu ikke effekten af eksponerings-graden af den generation af børn, der har haft eksempelvis IPads fra, de var små.

Svensson

Ikke desto mindre er der lavet forskning, som påviser, at mobilstråling øger risiko for kræft i bl.a. hjerne og hjerte – bare 30 minutter dagligt øger risikoen med op til 400%.

Det er alligevel lidt skræmmende, for vi sidder jo alle sammen konstant med mobilen enten i hånden eller op til øret.

Og om natten sover de fleste med den på natbordet. Det vil sige, at din hjerne og krop udsættes for mobilstråling i mellem 7-8 timer, hvor du er i en inaktiv position.


Især smartphones er slemme, fordi de synkroniserer data med din cloud  og søger efter mobilsignal og data fra fx Facebook, mail, Instagram, og m.m. fra de nærmeste fire master cirka hvert tyvende sekund.

Med RadiCover kan man blandt andet købe en slags sovepose til mobilen, der reducerer, at du eksponeres for mobilstråling med op til 85%.

RadiCover har også lavet nogle fede cover-løsninger, til når du taler i mobilen eller har den i lommen, som reducerer op til 86% den mobilstråling, som ellers vil sendes direkte ind i hovedet eller kroppen på dig.

Jeg har ønsket at støtte op omkring RadiCover, fordi det har en kæmpe samfundsmæssig relevans, og fordi RadiCover arbejder seriøst med problemet ud fra, at stifteren Enrico Kaarsberg selv har oplevet alvorlige bivirkninger fra mobilstråling.

Det her er ikke et sponsoreret indlæg, det er lidt et hjertebarn for mig.

Det handler om dyrebare liv, og det handler om noget af det, vi bruger allermest tid sammen med i hverdagen, nemlig vores mobil og andre trådløse produkter.

Jeg skal ikke være den, der dømmer folk, der ikke bruger RadiCover. Men jeg vil være med til at skubbe på, at folk tager stilling til det. Oplyse omkring det her.

Det vigtigste for mig i den her proces er, at folk lige stopper op og tænker over det, og så tager stilling til, om de ønsker at hente mere viden omkring emnet og måske i sidste ende vælger at beskytte sig selv. Og ikke mindst børnene.

De vokser op med IPads og deres forældres telefoner fra de helt unge år, og det er faktuelt, at børn optager 60 procent mere stråling end voksne og er specielt udsatte.

Det er også kommet nært ind i mit liv. En af mine gode venner har fået konstateret flere svulster i hjernen, og lægerne siger, at det er overvejende sandsynligt, at det kommer af for stor eksponering af mobilstråling.

Hvis I har lyst til at læse mere og vide mere om RadiCover, så kan I klikke jer ind på det her link. Det kunne jo være en ide til en julegave.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Daniel Svensson stopper karrieren: Bliver chef for Coolshops nye børnefond

Skrevet af: Daniel Svensson
Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop (venstre) og Daniel Svensson skal nu arbejde sammen
Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop (venstre) og Daniel Svensson skal nu arbejde sammen

Til sommer er det slut med professionel håndbold for den nuværende Skjern Håndbold-spiller Daniel Svensson.

En lidt trist nyhed hvis det ikke var, fordi den følges op af en rigtig god en af slagsen. For den populære håndboldspiller, der har besejret en kræftsygdom hele to gange, har allerede fået et nyt job.

Og det er et af de jobs, der kun har til formål at hjælpe andre mennesker.

For Daniel Svensson skal stå i spidsen for den nye børnefond CoolUnite stiftet af den store nordjyske virksomhed, Coolshop.

Daniel Svensson har selv været ramt af kræft to gange, og ved derfor alt for godt, hvordan de børn, som fonden støtter, har det.

Hjælper børn i nød

Det er dog ikke udelukkende kræftramte børn, som CoolUnite skal hjælpe, da fonden også etableres for at støtte de mange danske skyggebørn, børn i nød og i det hele taget børn, der mangler en ekstra håndsrækning i livet.

Daniel Svensson skal sideløbende med fondsarbejdet arbejde med velgørenhedsløbet Cool Car Race, som Coolshop også står bag.

Coolshop i Aalborg
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen

Sidste år donerede Cool Car Race godt 800.000 kroner til kræftramte børn via en national indsamlingsorganisation, men ifølge Jacob Risgaard, marketingdirektør og medstifter af Coolshop, er det alt for lille en del af pengene, der ender hos børnene.

“Det er i min optik et kæmpe problem, at de danske fonde og landsindsamlinger bruger så store summer på administration, markedsføring og lobbyarbejde. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Derfor ansætter vi, muligvis som den første virksomhed herhjemme, en velgørenhedschef, der aflønnes direkte af Coolshop, således at vores fond isoleret set ikke får nogen tunge lønomkostninger og administration. Dermed kan vi fokusere på at indsamle penge til børn i nød, så de får så meget ud af pengene som muligt,” siger Jacob Risgaard.

Svensson skal planlægge sports event og koncerter 

Det bliver ikke bare de indsamlede midler fra Cool Car Race, der går videre til CoolUnite. Alle indtægterne fra Jacob Risgaard mange foredrag hvert år går ubeskåret videre til CoolUnite. Desuden er det planen, at Daniel Svensson skal planlægge all star sportsevents, koncerter, m.v.

RadiCover

Daniel Svensson, der også er blogger på migogaalborg.dk, glæder sig til at starte med de nye udfordringer.

“CoolUnite får formentlig landets laveste administrationsomkostninger, og det er klart, at jeg vil bruge mit eget navn til at promovere det arbejde, vi gør for børnene.

Min baggrund og det faktum, at jeg de næste fem år skal kontrolleres for kræft, gør, at jeg selv har sygdom tæt inde på livet.

Det øger min motivation for at samle så mange penge ind til de børn, der har brug for det, og vi er allerede i fuld gang med planlægningen af Cool Car Race, der løber af stablen i maj i år.

Her håber vi selvfølgelig, at vi for første gang kan lade mere end en million kroner gå videre til fonden,” siger Svensson, der får den fornemme titel Chief of Charity, Coolshop.

Daniel Svensson skal sideløbende med jobbet på Coolshop og CoolUnite arbejde som ekspertkommentator på TV 2 Sporten. En rolle han allerede i dag besidder og får stor ros for.

Her er Aalborgs nye spisesteder i 2017 – og dem vi glæder os til

Café Lindholm med Madfar i spidsen laver superlækkert mad, der skal prøves

 

Svenssons blog: Det bliver kæmpe stort i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Daniel Svensson

Det bliver en helt speciel weekend, som vi går ind i.

Aalborg og Gigantium er værter for dette års Final Four. For dem der måske ikke kender håndbold så godt, så er det pokalturneringen, der nu er nået til semifinaler og finaler.

De afvikles i samme weekend, og i år er Aalborg altså værter.

For mig bliver det lidt en speciel situation. Jeg har jo boet i Aalborg siden 2005 med et par års afstikker til Tyskland, og elsker jo byen. Men nu står jeg pludselig på udebane i min egen by, fordi jeg repræsenterer Skjern Håndbold.

At vi så lige skal møde Aalborg i den første kamp i semifinalen er selvfølgelig noget, der giver ekstra nerve. Aalborg har et sindssygt godt hold, som jeg glæder mig til at spille imod, og det bliver uden tvivl en rigtig herrefight.

..var lidt i ruden igår | imorgen og resten af weekenden hedder det kvægtorvet & kommentering + powerclean & interval i FW

Et billede slået op af Daniel Svensson (@dsvensson25) den

Jeg har jo spillet i klubben for fem år siden og har stadig rigtig mange relationer i den klub. Aalborg er virkelig stærke i denne sæson.

Med spillere som Sander Sagosen, Martin Larsen og Simon Hald er de et hold, der virkelig er svære at slå. Hvis vi skal vinde, så skal vi gøre alt rigtigt i den kamp.

Vild kamp i Gigantium

Jeg glæder mig også til at spille en så vild kamp i Gigantium, hvor jeg ved, at der kommer rigtig mange mennesker. Efter man har fået tilført de her nye tribuner, så gør det håndboldoplevelsen ekstra fed, både for dem som kigger på, men specielt også for os, som løber inde på banen.Det er en kæmpe skam, hvis der ikke bliver fyldt til allersidste plads. Så hermed min opfordring til, at folk kommer ud og hepper på lørdag. I må da gerne heppe på mig og Skjern, så er I søde.

Bor på Scandic Hotel

Det vil være ret vildt at slå Aalborg i Gigantium. Gør vi det, så skal der jo spilles finale om søndagen. Vi er indlogeret på Scandic Hotel lige over for Gigantium, og det kunne være megafedt at gå i seng lørdag aften velvidende, at man skal spille en stor finale dagen efter.

øjeblikket hvor det opdages at kop, polo og lænestol matcher.. doh!

Et billede slået op af Daniel Svensson (@dsvensson25) den

Skulle vi som for to år siden endnu engang stå med pokalen og titlen, så kan jeg love for, at der bliver festet til langt ud på natten. Selv på en søndag!

Håber at se så mange i Gigantium i weekenden. Må det bedste hold vinde.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Svensson blogger: Comeback i aften – sådan har jeg det i kroppen lige nu

Skrevet af: Daniel Svensson
Daniel Svensson her i selskab med Thomas Enevoldsen er klar til comeback til tophåndbold
Daniel Svensson her i selskab med Thomas Enevoldsen er klar til comeback til tophåndbold

Det føles lidt uvirkeligt. Det er i aften, at jeg for første gang er med i truppen til en kamp, siden jeg fik konstateret kræft for anden gang.

Jeg har brugt mange timer i foråret på at forestille mig, at det ville ske. At jeg ville komme tilbage på håndboldbanen igen. Når det var hårdt, og det hele gjorde ondt både fysisk og mentalt, så tænkte jeg på den dag, jeg igen skulle spille håndbold på topniveau.

Jeg har troet på et comeback her i september hele vejen igen. Mine læger har været mere tvivlende, men jeg har vidst fra første gang med kræft, hvor hårdt det var. Men også hvad jeg kunne kapere med min krop.

Jeg kan sagtens mærke, at min krop ikke er 100 procent, og der er stadig et stykke vej endnu. Men jeg synes, at mit niveau er der, hvor jeg kan hjælpe mit hold, om det så er nogle få minutter af gangen.

Det bliver maksimalt 10 sammenhængende minutter, jeg kan holde til. Det der virkelig stadig mangler, er kondien. Jeg kæmper rigtig hårdt for at få mine lunger op i gear endnu. Det tager nok lidt længere tid, end jeg havde regnet med. Men jeg er motiveret, og det at få comeback er blot et delmål for mig.

Det er det nye år, jeg sigter imod, hvor jeg helst skal være i god form og virkelig være en profil igen. Hvor jeg kan få en afgørende betydning for holdet. Nu tager jeg lidt bare alle de minutter, jeg kan få her i efteråret.

Vi møder Ribe Esbjerg HH i Dokken i aften, og jeg er rigtig spændt og nervøs. Jeg er nervøs på den gode måde, som nogle af de europæiske semifinaler og DM-finaler jeg har prøvet at være med til at spille.

Den her kamp har for mig en lige så stor betydning, fordi det er en bjergtop, jeg har knoklet så hårdt for at nå, og nu er den lige ved mine fingerspidser.

Og det er en rigtig rar følelse. Det er dejligt at se noget video og forberede sig på en modstander igen. Mange af de ting man nok tager for givet som professionel sportsudøver, men hvor jeg nu er ret taknemmelig for, at jeg igen kan få lov til, og ikke mindst at jeg igen er en del af et hold.

Hav en dejlig weekend derude!

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Svenssons blog: Sådan er det at være “håndboldspilleren” Daniel igen

Skrevet af: Daniel Svensson
Svensson nyder det sociale samvær igen i Skjern. Her med holdkammerat Bjarke Christensen
Svensson nyder det sociale samvær igen i Skjern. Her med holdkammerat Bjarke Christensen

Hold nu kæft hvor er det dejligt at være tilbage igen. At være Daniel Svensson. Håndboldspilleren. At fokusere på andre ting end kræften.

Det kan godt være, at det er noget af det hårdeste, jeg har prøvet rent fysisk i mit liv at komme tilbage og træne på det her niveau. Men det fjerner slet ikke den lykke af at være tilbage i omklædningsrummet og med i det sociale med gode venner og holdkammerater.

Vi er tre spillere, der kører sammen hver dag til træning fra Aalborg. Vi har altid haft en god rytme i det. Men det er klart, at nu hvor det er så hårdt for mig, så overnatter jeg også nogle gange i en lejlighed i Skjern, for ikke at være fuldstændig smadret.

Vi kører normalt klokken 7 om morgenen for at være sikker på at nå træningsstart 9.45.

Jeg kan mærke, at kroppen rykker sig en smule hver eneste dag. Jeg kan løbe en lille smule længere. Jeg kan tage nogle flere kilo i styrketræningen. Det er røvhårdt. Jeg er fuldstændig smadret. Jeg presser mig selv helt ekstremt.

Daniel i Aalborg
Svenssons kræftforløb for anden gang i livet har også trukket overskrifter i Tyskland, hvor han tidligere har spillet

Vi træner ofte med pulsmålere, og jeg ligger hele tiden på mellem 90-95 procent af min max-puls. Min arbejdsmængde er større end alle de andres. Helt naturligt fordi min krop har været svag af kræftforløbet.

Det er ikke en let ting. Det gør ondt. Jeg vil ikke anbefale andre at gøre det efter en kræftsygdom. Jeg skal også være påpasselig, og derfor har jeg også en god dialog løbende med min læge.

Jeg var forleden inde til tjek med blodprøve, og alle mine tal ser heldigvis gode ud. Det handler ikke bare om at komme ud og smadre sin krop igennem for at blive stærkere.

Der er mange overvejelser bag, og jeg skal også hele tiden passe på ikke at rende ind i overbelastnings-skader, for så bliver jeg sat tilbage i træningen. Jeg synes virkelig, at fysioterapeuterne i Skjern har været gode til at planlægge min træningsmængde.

Svensson i Aalborg
Svensson på spinning-cyklen sammen med holdkammerater i Skjern

Jeg forsøger at finde den rette balance hele tiden, og nogle gange presser jeg også mig selv ud over grænsen. Andre gange kan jeg holde den til kanten.

Det har også været sindssygt lækkert at træne håndbold igen. Jeg har været med for at få boldfølingen tilbage, og jeg fornemmer da, at jeg ikke helt har mistet sit niveau. Men det er klart, at konditionelt er jeg langt væk, og når jeg så bliver træt, så taber jeg kasketten og træffer nogle dumme beslutninger.

I sidste blog åbnede jeg op for et comeback for Skjern i ligaen allerede, når sæsonen indledes i september.

Det er stadig mit mål, men jeg synes også, at det er vigtigt at understrege, at det kortsigtede mål er at komme tilbage og være med i nogle korte perioder af kampene. Hvor jeg måske kan komme ind og være med i forsvaret og så ud igen.

Det er utopi at tro på, at jeg kan være med i en halvleg eller 60 minutter på det niveau. Så jeg kigger lige så meget fremad mod senere på året, hvor jeg gerne skulle være fit og klar på at få større indflydelse i kampene.

Men igen. Jeg gaber ikke over mere end jeg kan overskue. Og lige nu nyder jeg egentlig bare hvert eneste kast med håndbolden, og at min træthed skyldes, at jeg har trænet og ikke sygdom.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Svensson blogger: Min vej tilbage til banen – her vil jeg være spilleklar igen

Skrevet af: Daniel Svensson
Daniel Svensson sammen med tidligere politichef Per Larsen og tv-værten Jes Dorph Petersen til Folkemøde på Bornholm
Foto: Rune Wegge
Daniel Svensson sammen med tidligere politichef Per Larsen og tv-værten Jes Dorph Petersen til Folkemøde på Bornholm Foto: Rune Wegge

Jeg har lige spillet et par runder golf. I regnvejr. Og jeg elskede det. Elskede hver en dråbe. Det at være i live og nyde nuet. Gøre de ting jeg elsker.

Jeg er et sted nu, hvor jeg kan se lyset for enden af tunnelen. Status er, at jeg er startet med stråling. Det skal jeg igennem 15 gange. Den sidste gang er omkring den 18 eller 19. juli.

Som tingene ser ud nu, er der heldigvis ikke mere kræft at spore i min krop. Strålingen er egentlig mere forbyggende for at sikre, at det aldrig kommer tilbage.

Jeg er ikke på hospitalet mere end 20 minutter i forbindelse med en strålebehandling. Det der tager længst tid er at få positioneret mig helt korrekt, så de stråler det samme sted hver gang.

Svensson i Aalborg
Svensson her under strålebehandling, hvor han skal ligge fuldstændig stille
Svensson i Aalborg
Mange maskiner i gang, mens Svensson bliver strålebehandlet

Det tapper mig lidt for kræfter men slet ikke i samme grad som kemobehandlingen.

Den højdosis kemobehandling, jeg var igennem i starten af juni, var vanvittig hård. Jeg har aldrig prøvet at være så langt nede i energi. Jeg har aldrig mærket min krop så svag. Men det var selvfølgelig det hele værd, nu hvor det tyder på, at resultaterne har været som ønsket.

Igen skal der lyde en kæmpe tak til det fantastiske personale, der har arbejdet med mig.

Jeg arbejder meget med min krop. Jeg går ture, jeg lunter, jeg spiller golf. Jeg bygger kroppen op langsomt men ikke for hurtigt. Lige nu har jeg problemer med at lunte i tre minutter. Så er jeg helt smadret. Så er jeg nede og gå, og så forsøger jeg igen.

Jeg forbereder mig mentalt på, at jeg efter strålebehandlingen skal presse min krop hver eneste gang. Jeg skal smadre hver eneste muskelgruppe. Det er kun sådan, kroppen bliver stærkere.

Det er også en af de ting, jeg har talt med andre tidligere kræftpatienter omkring. Mange er måske lidt for forsigtige, når de skal genoptræne kroppen efter en længere behandling.

Det er selvfølgelig forståeligt nok. Men kroppen har faktisk behov for at blive tæsket igennem og udfordret. Hvis man kan løbe 400 meter den ene gang, så skal målet være 500 meter næste gang. Om man så er så udmattet, at man falder af løbebåndet eller kaster op. Det er kun sådan, at kroppen bliver stærkere.

Det er ikke det fedeste at være rutineret i kræft, men nu har jeg haft det to gange, og jeg er trods alt bedre forberedt nu.

Jeg er egentlig så småt begyndt at tænke på håndbold igen. Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at vente, til jeg er helt færdig med behandlingen.

Sidst tog jeg behandlingsforløbet isoleret, og først derefter fokuserede jeg på håndbolden. Nu har jeg faktisk tænkt min form ind. Har bevaret en del af min muskelstyrke, og jeg satser ikke på, at vejen tilbage til håndboldbanen er så lang som sidst.

Der var jeg færdig 7. juli og spillede min første kamp igen 3. oktober. Jeg har faktisk indgået et lille væddemål med min fantastiske læge (man er vel konkurrencemenneske). Hun siger, at hun ikke tror, at jeg spiller håndbold igen før december eller januar.

Vil I vide, hvad mit mål er? Jeg siger, at jeg er med, når første kamp spilles i slutningen af september. Det er jeg fuldstændig stålsat på at nå. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg kommer til at nå det mål.

Jeg har fra dag et af den her sygdom haft en fantastisk dialog med Skjern. De har været støttende, men de har også meldt ud, at de regner med mig fra den kommende sæson. Og de skal nok få mig toptændt tilbage som aldrig før.

Flere har spurgt mig, om jeg tror, at modstanderne vil tage hensyn til mig i kampens hede. Jeg vil sige det sådan her. Der er ingen særlige hensyn til mig. Jeg håber på nogle varme ord fra folk før kampene, men når vi er i gang, så skal der bare smadres igennem. Så er vi fjender, og jeg kan ikke vente med at komme ud og give den gas.

Daniel Svensson blogger
Daniel Svensson har en stor kærlighed til Aalborg.
Foto: Skjern Håndbold

Jeg forventer også at starte med holdet til træning, når jeg er helt færdig med behandlingerne. I begyndelsen vil det nok kun være på løb og lidt kastetræning for at få følelsen tilbage i hænderne. Så tager jeg det lidt step by step og bygger mig selv op til at være kampklar igen.

Det er dejligt at være på det her sted i forløbet nu, og i den forbindelse vil jeg også gerne huske at takke alle de mange, der har sendt en hilsen til mig på den ene eller anden måde. Hver en tanke har varmet så enormt. Det skal I vide.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg