Svenssons blog: Folk skælder ud på de danske sygehuse – her er min oplevelse

Skrevet af: Daniel Svensson
Daniel Svensson roser personalet på Aalborg sygehus
Daniel Svensson roser personalet på Aalborg sygehus

Efter 19 dages indlæggelse på sengeafsnit 7 vest i Aalborg blev jeg udskrevet i fredags. Jeg kan ikke takke de søde, kompetente og skønne sygeplejesker på afdelingen nok. Jeg har følt mig i så sikre hænder.

Jeg er stadig ret energiforladt, men nu begynder forberedelserne til stråling plus fjernelse af kateter.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Hver gang der kommer patienthistorier frem i de danske medier om sundhedsvæsenet og de danske sygehuse, så er det de negative historier.

Og med al muligt respekt for at mange også har haft en dårlig oplevelse i systemet. Men det alt alt for sjældent, at man hører om den positive oplevelse. Det er oftest, at når man er tilfreds med sin behandling, at man måske ikke har behovet for at skrive om sin oplevelse.

Jeg har fuld forståelse for, hvis man sidder og er ked af det over en dårlig oplevelse, at man så mere har brug for at råbe folk op i systemet.

Jeg er også patient i det danske sundhedsvæsen. Jeg joker nogle gange med, at det er mit fuldtidsjob. For smilet er jeg simpelthen nødt til at bevare. Jeg bliver nogle gange spurgt, hvordan jeg kan have så meget overskud, at dele det hele på sociale medier.

For mig er der tre ting i det. For det første er det selvterapi. Jeg får sat nogle ord på, hvordan jeg har det. Livet er måske noget lort lige nu, men jeg har det okay. Jeg kan godt have tabt alt mit hår på grund af kemobehandlingen og have hård mave i fem dage og hæmorider. Men det er okay. Jeg lever i nuet og nyder at være til.

Den næste ting. Kan jeg bare hjælpe et eneste andet menneske i samme situation til at få lyst til at åbne op og fortælle om sit eget forløb. Hvis jeg bare kan inspirere et andet menneske til at turde at vise, at man er på sit værste punkt i livet. For det hjælper at åbne op. At være sårbar. Dele sine erfaringer og ikke bare gemme sig helt væk.

Det sidste er, at jeg bare er sådan som person. Da jeg var rask, var jeg lige så åben. Jeg er typen, der snakker konstant.

Jeg føler selv, at jeg er en person, som kommer godt ud af det med de fleste. Når jeg så nu er ramt af kræft for anden gang, så kan jeg ikke se, hvorfor jeg skulle ændre personlighed.

Jeg er stadig den samme Daniel. Nu bare med en lidt mere alvorlig kamp end den på håndboldbanen.

Min aktuelle status i kræftforløbet er, at jeg for fjorten dage siden begyndte med den måske hårdeste af kemokurene men forhåbentligt også den sidste. Man kan ikke længere spore kræften med de metoder, der er.

Når jeg er igennem det, der hedder en PET/CT scanning. Så den sidste kemobehandling har været for at sikre, at det er fuldstændig væk. Den her behandling prøvede jeg ikke første gang i Tyskland. Den er så hård, at jeg simpelthen for at kroppen kan håndtere det, får sprøjtet nogle af mine egne stamceller tilbage i kroppen igen.

Den slags behandlinger bliver der kun lavet 40 om året i Aalborg, og på landsplan er tallet omkring de 200. Når jeg får stamceller transplanteret ind igen skal jeg i isolation, og der går op mod tre uger, før kroppen kommer sig igen.

Men det der er lidt vigtigt for mig at fortælle med den her første blog, er hvor fantastisk jeg har oplevet det danske sundhedsvæsen, og det personale der hver dag går en ekstra mil for deres patienter.

Det har været en meget speciel oplevelse denne gang i modsætning til første gang, jeg var igennem kræftforløbet, som var i Tyskland, hvor jeg spillede for TUS Lübecke.

Min kæreste Julie er i gang med en phd-afhandling med fokus på en screening-metode for prostatakræft. Der samarbejder hun rigtig meget med scanningsafdelingen på Aalborg Sygehus, og det er det samme personale, som jeg også har været til scanning ved.

Så det har været en meget speciel situation for hende at gå fra at være en kollega til en pårørende. Men jeg synes, at hun har håndteret situationen virkelig flot.

Svensson med sin skønne Aalborg-kæreste Julie
Svensson med sin skønne Aalborg-kæreste Julie

Den allerstørste forskel på de to forløb i Tyskland og Danmark for mig har været informationsniveauet. I Tyskland er det langt mere ordnung muss sein. ”Sådan her kommer det til at foregå, og så er det bare sådan”. Her i Danmark har jeg hele vejen igennem haft en superdialog med min hæmatolog (specialist i kræft).

Hun har været fantastisk hele vejen igennem. Vi har fundet en måde, vi kommunikerer bedst på. Jeg vil gerne, at have, at der ikke er no bullshit. De skal ikke bruge en sugar code på mig. Altså hvor man pakker dårlige nyheder ind i noget sødt. Jeg vil have tingene at vide. For så kan jeg langt bedre forholde mig til det.

Det er lidt paradoksalt, at jeg har været så glad og tilfreds for forløbet med Aalborg Sygehus. I begyndelsen var jeg måske en smule irriteret på dem, fordi de lavede en biopsi (vævsprøve for at finde den præcise type kræft) fire gange.

Jeg blev åbnet to gange i halsen, de stak mig en gang i brystet og en gang i siden hvor de var nødt til at skubbe ribbene til side.

Det var irriterende. Ventetiden var ulidelig. Hvad fejlede jeg? Hvorfor kunne ikke bare komme med et svar? Men det kan vise sig at være livsvigtigt, at de var så grundige. Der kan godt være en mistanke om en fejldiagnose i Tyskland, så de tog ekstra meget væv ud af mig. Den omhyggelighed og ihærdighed, jeg er blevet mødt med, er outstanding.

Da jeg fik konstateret cancer for anden gang, røg jeg ind i det der hedder kræftpakke forløb. Når det er et tilbagefald, så rykker de ekstra hurtigt. Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig negligeret. Der har ikke været en plet at sætte på min behandling og mit møde med Sygehus-Danmark i en alvorlig kontekst.

Og det er sådan det skal være. Der skal være plads til både de positive og negative historier. Man skal huske, hvor mange dygtige mennesker der hver dag knokler for at gøre din patientoplevelse så god som mulig, og det har jeg heldigvis mærket en hel del til.

Jeg håber, I vil blive ved med følge min blog fremadrettet her.

Jeg håber I vil støtte op omkring det her nye medie migogaalborg, som blandt andet er stiftet af en af mine gode kammerater, Thomas Enevoldsen.

Daniel Svensson

Professionel håndboldspiller i Skjern.

Daniel Svensson blogger
Daniel Svensson har en stor kærlighed til Aalborg.
Foto: Skjern Håndbold

Daniel vandt Årets Mediepris 2015 for at være den mest åbne sportspersonlighed i Danmark.

Oprindeligt fra Nørrebro, men har elsket Aalborg, siden han flyttede til byen i 2005.

Svensson kæmper mod kræften for anden gang i livet, og vi ønsker, at Aalborg støtter op om hans fight tilbage til håndboldbanen.

Daniel Svensson stopper karrieren: Bliver chef for Coolshops nye børnefond

Skrevet af: Daniel Svensson
Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop (venstre) og Daniel Svensson skal nu arbejde sammen
Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop (venstre) og Daniel Svensson skal nu arbejde sammen

Til sommer er det slut med professionel håndbold for den nuværende Skjern Håndbold-spiller Daniel Svensson.

En lidt trist nyhed hvis det ikke var, fordi den følges op af en rigtig god en af slagsen. For den populære håndboldspiller, der har besejret en kræftsygdom hele to gange, har allerede fået et nyt job.

Og det er et af de jobs, der kun har til formål at hjælpe andre mennesker.

For Daniel Svensson skal stå i spidsen for den nye børnefond CoolUnite stiftet af den store nordjyske virksomhed, Coolshop.

Daniel Svensson har selv været ramt af kræft to gange, og ved derfor alt for godt, hvordan de børn, som fonden støtter, har det.

Hjælper børn i nød

Det er dog ikke udelukkende kræftramte børn, som CoolUnite skal hjælpe, da fonden også etableres for at støtte de mange danske skyggebørn, børn i nød og i det hele taget børn, der mangler en ekstra håndsrækning i livet.

Daniel Svensson skal sideløbende med fondsarbejdet arbejde med velgørenhedsløbet Cool Car Race, som Coolshop også står bag.

Coolshop i Aalborg
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen

Sidste år donerede Cool Car Race godt 800.000 kroner til kræftramte børn via en national indsamlingsorganisation, men ifølge Jacob Risgaard, marketingdirektør og medstifter af Coolshop, er det alt for lille en del af pengene, der ender hos børnene.

“Det er i min optik et kæmpe problem, at de danske fonde og landsindsamlinger bruger så store summer på administration, markedsføring og lobbyarbejde. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Derfor ansætter vi, muligvis som den første virksomhed herhjemme, en velgørenhedschef, der aflønnes direkte af Coolshop, således at vores fond isoleret set ikke får nogen tunge lønomkostninger og administration. Dermed kan vi fokusere på at indsamle penge til børn i nød, så de får så meget ud af pengene som muligt,” siger Jacob Risgaard.

Svensson skal planlægge sports event og koncerter 

Det bliver ikke bare de indsamlede midler fra Cool Car Race, der går videre til CoolUnite. Alle indtægterne fra Jacob Risgaard mange foredrag hvert år går ubeskåret videre til CoolUnite. Desuden er det planen, at Daniel Svensson skal planlægge all star sportsevents, koncerter, m.v.

RadiCover

Daniel Svensson, der også er blogger på migogaalborg.dk, glæder sig til at starte med de nye udfordringer.

“CoolUnite får formentlig landets laveste administrationsomkostninger, og det er klart, at jeg vil bruge mit eget navn til at promovere det arbejde, vi gør for børnene.

Min baggrund og det faktum, at jeg de næste fem år skal kontrolleres for kræft, gør, at jeg selv har sygdom tæt inde på livet.

Det øger min motivation for at samle så mange penge ind til de børn, der har brug for det, og vi er allerede i fuld gang med planlægningen af Cool Car Race, der løber af stablen i maj i år.

Her håber vi selvfølgelig, at vi for første gang kan lade mere end en million kroner gå videre til fonden,” siger Svensson, der får den fornemme titel Chief of Charity, Coolshop.

Daniel Svensson skal sideløbende med jobbet på Coolshop og CoolUnite arbejde som ekspertkommentator på TV 2 Sporten. En rolle han allerede i dag besidder og får stor ros for.

Her er Aalborgs nye spisesteder i 2017 – og dem vi glæder os til

Café Lindholm med Madfar i spidsen laver superlækkert mad, der skal prøves

 

Svenssons blog: Det bliver kæmpe stort i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Daniel Svensson

Det bliver en helt speciel weekend, som vi går ind i.

Aalborg og Gigantium er værter for dette års Final Four. For dem der måske ikke kender håndbold så godt, så er det pokalturneringen, der nu er nået til semifinaler og finaler.

De afvikles i samme weekend, og i år er Aalborg altså værter.

For mig bliver det lidt en speciel situation. Jeg har jo boet i Aalborg siden 2005 med et par års afstikker til Tyskland, og elsker jo byen. Men nu står jeg pludselig på udebane i min egen by, fordi jeg repræsenterer Skjern Håndbold.

At vi så lige skal møde Aalborg i den første kamp i semifinalen er selvfølgelig noget, der giver ekstra nerve. Aalborg har et sindssygt godt hold, som jeg glæder mig til at spille imod, og det bliver uden tvivl en rigtig herrefight.

..var lidt i ruden igår | imorgen og resten af weekenden hedder det kvægtorvet & kommentering + powerclean & interval i FW

Et billede slået op af Daniel Svensson (@dsvensson25) den

Jeg har jo spillet i klubben for fem år siden og har stadig rigtig mange relationer i den klub. Aalborg er virkelig stærke i denne sæson.

Med spillere som Sander Sagosen, Martin Larsen og Simon Hald er de et hold, der virkelig er svære at slå. Hvis vi skal vinde, så skal vi gøre alt rigtigt i den kamp.

Vild kamp i Gigantium

Jeg glæder mig også til at spille en så vild kamp i Gigantium, hvor jeg ved, at der kommer rigtig mange mennesker. Efter man har fået tilført de her nye tribuner, så gør det håndboldoplevelsen ekstra fed, både for dem som kigger på, men specielt også for os, som løber inde på banen.Det er en kæmpe skam, hvis der ikke bliver fyldt til allersidste plads. Så hermed min opfordring til, at folk kommer ud og hepper på lørdag. I må da gerne heppe på mig og Skjern, så er I søde.

Bor på Scandic Hotel

Det vil være ret vildt at slå Aalborg i Gigantium. Gør vi det, så skal der jo spilles finale om søndagen. Vi er indlogeret på Scandic Hotel lige over for Gigantium, og det kunne være megafedt at gå i seng lørdag aften velvidende, at man skal spille en stor finale dagen efter.

øjeblikket hvor det opdages at kop, polo og lænestol matcher.. doh!

Et billede slået op af Daniel Svensson (@dsvensson25) den

Skulle vi som for to år siden endnu engang stå med pokalen og titlen, så kan jeg love for, at der bliver festet til langt ud på natten. Selv på en søndag!

Håber at se så mange i Gigantium i weekenden. Må det bedste hold vinde.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Svenssons blog: Vi bruger den hele tiden – men kan mobilen skade os?

Skrevet af: Daniel Svensson

Lad mig slå fast med det samme. Det her er ingen skræmmekampagne, jeg er ude i.

Jeg ønsker ikke at fortælle dig, som læser denne blog eller andre, hvordan man skal leve sit liv, og hvad der er bedst for en.

Men jeg vil rigtig gerne være med til at oplyse om et emne, som der efter min mening bliver sat alt for lidt fokus på.

Lidt ironisk når det handler om den ejendel, som vi mennesker i en moderne digital tidsalder nok bruger allermest.

Jeg taler selvfølgelig om mobilen.

Det vender jeg lige tilbage til.

Først lidt forhistorie. Efter jeg er kommet videre fra kræftforløb nummer to og har fået kæmpet mig tilbage til håndboldbanen for Skjern Håndbold, så har jeg også haft kræfter til at engagere mig i ting uden for banen.

Jeg har været sindssygt glad for, at TV 2 Sport har ønsket at bruge mig som ekspertkommentator, og så har jeg også sagt ja til at være brand-ambassadør for RadiCover.

Og hvad er nu det for noget? Jeg kom i kontakt med en spændende fyr fra Nibe, som hedder Enrico Kaarsberg.

Han har startet virksomheden RadiCover i Aalborg, som i bund og grund har en mission om at udvikle produkter, der kan beskytte mod mobilstrålingen fra vores mange trådløse produkter og skabe sikkerhed og tryghed for dem, der bruger dem.

Vi kan alt muligt i denne verden, men vi kender stadig ikke rigtig langtids-effekterne af mobilstråling.

Jeg begyndte sådan først for alvor mit mobilbrug i slutningen af teenage-årene, da mobilerne begyndte at blive let tilgængelige.

Så vi kender endnu ikke effekten af eksponerings-graden af den generation af børn, der har haft eksempelvis IPads fra, de var små.

Svensson

Ikke desto mindre er der lavet forskning, som påviser, at mobilstråling øger risiko for kræft i bl.a. hjerne og hjerte – bare 30 minutter dagligt øger risikoen med op til 400%.

Det er alligevel lidt skræmmende, for vi sidder jo alle sammen konstant med mobilen enten i hånden eller op til øret.

Og om natten sover de fleste med den på natbordet. Det vil sige, at din hjerne og krop udsættes for mobilstråling i mellem 7-8 timer, hvor du er i en inaktiv position.


Især smartphones er slemme, fordi de synkroniserer data med din cloud  og søger efter mobilsignal og data fra fx Facebook, mail, Instagram, og m.m. fra de nærmeste fire master cirka hvert tyvende sekund.

Med RadiCover kan man blandt andet købe en slags sovepose til mobilen, der reducerer, at du eksponeres for mobilstråling med op til 85%.

RadiCover har også lavet nogle fede cover-løsninger, til når du taler i mobilen eller har den i lommen, som reducerer op til 86% den mobilstråling, som ellers vil sendes direkte ind i hovedet eller kroppen på dig.

Jeg har ønsket at støtte op omkring RadiCover, fordi det har en kæmpe samfundsmæssig relevans, og fordi RadiCover arbejder seriøst med problemet ud fra, at stifteren Enrico Kaarsberg selv har oplevet alvorlige bivirkninger fra mobilstråling.

Det her er ikke et sponsoreret indlæg, det er lidt et hjertebarn for mig.

Det handler om dyrebare liv, og det handler om noget af det, vi bruger allermest tid sammen med i hverdagen, nemlig vores mobil og andre trådløse produkter.

Jeg skal ikke være den, der dømmer folk, der ikke bruger RadiCover. Men jeg vil være med til at skubbe på, at folk tager stilling til det. Oplyse omkring det her.

Det vigtigste for mig i den her proces er, at folk lige stopper op og tænker over det, og så tager stilling til, om de ønsker at hente mere viden omkring emnet og måske i sidste ende vælger at beskytte sig selv. Og ikke mindst børnene.

De vokser op med IPads og deres forældres telefoner fra de helt unge år, og det er faktuelt, at børn optager 60 procent mere stråling end voksne og er specielt udsatte.

Det er også kommet nært ind i mit liv. En af mine gode venner har fået konstateret flere svulster i hjernen, og lægerne siger, at det er overvejende sandsynligt, at det kommer af for stor eksponering af mobilstråling.

Hvis I har lyst til at læse mere og vide mere om RadiCover, så kan I klikke jer ind på det her link. Det kunne jo være en ide til en julegave.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg