Svenssons blog: Bornholm venter – Jes Dorph får snakket et øre af

Skrevet af: Daniel Svensson
Daniel Svenssons hud skal beskyttes mod solen efter det hårde forløb.
Daniel Svenssons hud skal beskyttes mod solen efter det hårde forløb.

Når jeg smider noget ud på de sociale medier. Facebook, Instagram og Twitter så har jeg ofte nogle forskellige hashtags på. Dem vil jeg gerne uddybe lidt.

#fuckcancer. Ja, det siger vel sig selv. Det rykker fuldstændig gulvtæppet væk under en af at få konstateret kræft. Og så endda to gange. Når man har været rask i over to år, så er der omkring 4 procents chance for, at man bliver ramt igen.

Alle tanker om at blive ramt igen, havde jeg hældt ud. Jeg var 100 procent erklæret rask. Der er kun omkring tre procent, som bliver ramt af tilbagefald på lymfekræft og efter at have været rask i to år.

Den første følelse er, at livet er uretfærdigt, og jeg kunne slet ikke fatte, hvad jeg havde gjort for at fortjene det her.

Når du har et tilbagefald, så er det klart, at det er et hak mere alvorligt end første gang. Det er forfærdeligt at sidde med tankerne, om jeg kommer til at opleve min næste fødselsdag.

På det tidspunkt vidste vi heller ikke, om behandlingen ville virke, så selvfølgelig gik jeg også med tankerne om døden. Det har været sundt for mig at tænke det igennem, og jeg har en tro på, at det gør mig stærkere som person, at stå imod de ting jeg har mødt på min vej.

Men for mit vedkommende har det været vigtigt, at hurtigt mønstre en modstand. Det er hårdt for kroppen. Det er hårdt for psyken. Men jeg har forsøgt at forblive positiv og været hurtig til at omstille mig til den nye udfordring. Hvad jeg skulle gøre. Hvad der skulle ske.

Selv om jeg har forsøgt, er det umuligt, at være positiv hele dagen igennem. Der har også været dage, hvor jeg har brudt sammen og ikke ville det her. Det er også okay. Det skal der være plads til. Så er der ikke andet for, end at man må samle handskerne op igen.

Som I kunne læse i min første blog, så kan man ikke længere spore kræften med de metoder, der er. Så det er der, jeg vælger at holde fokus på nu.

#dererkundage Det var en manager for et hold i Spanien, der også havde været igennem et kræftforløb. Hans holdning var, at når man er igennem sådan noget, så spiller alle dagene en rolle. Alle dage betyder noget, om man ligger og kaster op, sover konstant eller får udslæt af kemoen. Eller en solskinsdag hvor energien er i top, og man kan nyde en god is.

Men alle dagene tæller lige meget. Jeg ser det som en militæroperation, hvor dagene rives ud af kalenderen, indtil man har nået målet. Og målet er selvfølgelig at blive rask igen. Så jeg tager bare en dag af gangen.

Men der er selvfølgelig også nogle ting, man stadig godt kan glæde sig til midt i kampen mod kræft.

En af de ting, jeg samler kræfter til, og som jeg er rigtig beæret over at skulle deltage i, er en begivenhed på Bornholm 18. juni. Det er i forbindelse med det store Folkemøde på Bornholm, hvor alle landets største politikere deltager.

Her er jeg igennem Kræftens Bekæmpelse og den fantastiske støtteforening Ung Kræft blevet spurgt, om jeg vil stille op til en slags interview-session med tv-værten Jes Dorph Petersen. Den tidligere politichef Per Larsen, som også har kæmpet mod kræft flere gange, er også med i panelet, hvor Jes Dorph interviewer os.

Så den tidligere Champions League-vært kan godt forvente at få snakket øret af den dag. Jeg snakker jo bare løs. Det er den person, jeg altid har været, og det ændrer sig ikke, selv om jeg er igennem det her.

Her kommer vi også til hashtag #ungkræft og #duerikkealene. I det hele taget er Ung Kræft virkelig en værdifuld forening for yngre mennesker, som pludselig skal tage stilling til så alvorlige ting.

Sidste år holdt jeg et foredrag i Rebild på landsmødet for Ung Kræft, hvor jeg fortalte om det at få kræft første gang. Være professionelt trænet og bruge den mentalitet til at komme tilbage på håndboldbanen.

Jeg har også været med til at lave en aktuel kampagne for dem, hvor der er blevet taget billeder af ti unge mennesker for ligesom at vise, hvordan kræften ser ud på ti forskellige personer. Den hedder “Jeg er i live” og lanceres i forbindelse med Folkemødet. Smugkig her

Det bliver forhåbentligt en spændende oplevelse at komme til Bornholm, som vrimler med prominente navne i de dage. Mit mål med at stille op er selvfølgelig, at der er nogen derude, som kan bruge det, de hører fra mig i deres egen situation.

Jeg har bevidst altid sagt til folk, at der ikke er nogen tabuer hos mig omkring kræft. Man kan spørge mig om alt. For det meste er jeg bare hudløst ærlig omkring mit kræftforløb.

Jeg har også oplevet flere, der har henvendt sig til mig på nettet. Jeg har fået en del gode bekendtskaber på den måde. Mange har åbnet sig op til mig. Det har også været hårdt for mig at være sårbar på andres vegne.

Når man selv står i en lige så sårbar position, og så samtidig skal være der for andre mennesker.

Det er virkelig kommet under huden på mig, hvor skidt mange af disse mennesker har det. Men jeg er også den type, at jeg godt kan lide at lytte, snakke og være medmenneskelig.

Jeg har den holdning, at folk omkring mig helst skal have det godt, og det går jeg til længder for at sørge for.

Har jeg så overskuddet til at gennemføre en rejse til Bornholm og efterfølgende sidde foran så mange mennesker? Jeg håber det. Det er et valg, der gør, at jeg må vælge andre ting fra for at sørge for, at jeg er frisk nok til det.

Det har været en strategi fra begyndelsen. Jeg vil ikke lade mig diktere af min sygdom. Kræften bestemmer i forvejen så meget over mit liv lige nu, men den skal ikke 100 procent bestemme, hvad jeg skal og ikke skal. Det er mit liv, og det kan kræften ikke ændre på.

Daniel Svensson

Professionel håndboldspiller i Skjern.

Daniel vandt Årets Mediepris 2015 for at være den mest åbne sportspersonlighed i Danmark. 

Daniel Svensson blogger
Daniel Svensson har en stor kærlighed til Aalborg.
Foto: Skjern Håndbold

Oprindeligt fra Nørrebro, men har elsket Aalborg, siden han flyttede til byen i 2005.

Svensson kæmper mod kræften for anden gang i livet, og vi ønsker, at Aalborg støtter op om hans fight tilbage til håndboldbanen.

 

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Daniel Svensson stopper karrieren: Bliver chef for Coolshops nye børnefond

Skrevet af: Daniel Svensson
Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop (venstre) og Daniel Svensson skal nu arbejde sammen
Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop (venstre) og Daniel Svensson skal nu arbejde sammen

Til sommer er det slut med professionel håndbold for den nuværende Skjern Håndbold-spiller Daniel Svensson.

En lidt trist nyhed hvis det ikke var, fordi den følges op af en rigtig god en af slagsen. For den populære håndboldspiller, der har besejret en kræftsygdom hele to gange, har allerede fået et nyt job.

Og det er et af de jobs, der kun har til formål at hjælpe andre mennesker.

For Daniel Svensson skal stå i spidsen for den nye børnefond CoolUnite stiftet af den store nordjyske virksomhed, Coolshop.

Daniel Svensson har selv været ramt af kræft to gange, og ved derfor alt for godt, hvordan de børn, som fonden støtter, har det.

Hjælper børn i nød

Det er dog ikke udelukkende kræftramte børn, som CoolUnite skal hjælpe, da fonden også etableres for at støtte de mange danske skyggebørn, børn i nød og i det hele taget børn, der mangler en ekstra håndsrækning i livet.

Daniel Svensson skal sideløbende med fondsarbejdet arbejde med velgørenhedsløbet Cool Car Race, som Coolshop også står bag.

Coolshop i Aalborg
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen

Sidste år donerede Cool Car Race godt 800.000 kroner til kræftramte børn via en national indsamlingsorganisation, men ifølge Jacob Risgaard, marketingdirektør og medstifter af Coolshop, er det alt for lille en del af pengene, der ender hos børnene.

“Det er i min optik et kæmpe problem, at de danske fonde og landsindsamlinger bruger så store summer på administration, markedsføring og lobbyarbejde. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Derfor ansætter vi, muligvis som den første virksomhed herhjemme, en velgørenhedschef, der aflønnes direkte af Coolshop, således at vores fond isoleret set ikke får nogen tunge lønomkostninger og administration. Dermed kan vi fokusere på at indsamle penge til børn i nød, så de får så meget ud af pengene som muligt,” siger Jacob Risgaard.

Svensson skal planlægge sports event og koncerter 

Det bliver ikke bare de indsamlede midler fra Cool Car Race, der går videre til CoolUnite. Alle indtægterne fra Jacob Risgaard mange foredrag hvert år går ubeskåret videre til CoolUnite. Desuden er det planen, at Daniel Svensson skal planlægge all star sportsevents, koncerter, m.v.

RadiCover

Daniel Svensson, der også er blogger på migogaalborg.dk, glæder sig til at starte med de nye udfordringer.

“CoolUnite får formentlig landets laveste administrationsomkostninger, og det er klart, at jeg vil bruge mit eget navn til at promovere det arbejde, vi gør for børnene.

Min baggrund og det faktum, at jeg de næste fem år skal kontrolleres for kræft, gør, at jeg selv har sygdom tæt inde på livet.

Det øger min motivation for at samle så mange penge ind til de børn, der har brug for det, og vi er allerede i fuld gang med planlægningen af Cool Car Race, der løber af stablen i maj i år.

Her håber vi selvfølgelig, at vi for første gang kan lade mere end en million kroner gå videre til fonden,” siger Svensson, der får den fornemme titel Chief of Charity, Coolshop.

Daniel Svensson skal sideløbende med jobbet på Coolshop og CoolUnite arbejde som ekspertkommentator på TV 2 Sporten. En rolle han allerede i dag besidder og får stor ros for.

Her er Aalborgs nye spisesteder i 2017 – og dem vi glæder os til

Café Lindholm med Madfar i spidsen laver superlækkert mad, der skal prøves

 

Svenssons blog: Det bliver kæmpe stort i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Daniel Svensson

Det bliver en helt speciel weekend, som vi går ind i.

Aalborg og Gigantium er værter for dette års Final Four. For dem der måske ikke kender håndbold så godt, så er det pokalturneringen, der nu er nået til semifinaler og finaler.

De afvikles i samme weekend, og i år er Aalborg altså værter.

For mig bliver det lidt en speciel situation. Jeg har jo boet i Aalborg siden 2005 med et par års afstikker til Tyskland, og elsker jo byen. Men nu står jeg pludselig på udebane i min egen by, fordi jeg repræsenterer Skjern Håndbold.

At vi så lige skal møde Aalborg i den første kamp i semifinalen er selvfølgelig noget, der giver ekstra nerve. Aalborg har et sindssygt godt hold, som jeg glæder mig til at spille imod, og det bliver uden tvivl en rigtig herrefight.

..var lidt i ruden igår | imorgen og resten af weekenden hedder det kvægtorvet & kommentering + powerclean & interval i FW

Et billede slået op af Daniel Svensson (@dsvensson25) den

Jeg har jo spillet i klubben for fem år siden og har stadig rigtig mange relationer i den klub. Aalborg er virkelig stærke i denne sæson.

Med spillere som Sander Sagosen, Martin Larsen og Simon Hald er de et hold, der virkelig er svære at slå. Hvis vi skal vinde, så skal vi gøre alt rigtigt i den kamp.

Vild kamp i Gigantium

Jeg glæder mig også til at spille en så vild kamp i Gigantium, hvor jeg ved, at der kommer rigtig mange mennesker. Efter man har fået tilført de her nye tribuner, så gør det håndboldoplevelsen ekstra fed, både for dem som kigger på, men specielt også for os, som løber inde på banen.Det er en kæmpe skam, hvis der ikke bliver fyldt til allersidste plads. Så hermed min opfordring til, at folk kommer ud og hepper på lørdag. I må da gerne heppe på mig og Skjern, så er I søde.

Bor på Scandic Hotel

Det vil være ret vildt at slå Aalborg i Gigantium. Gør vi det, så skal der jo spilles finale om søndagen. Vi er indlogeret på Scandic Hotel lige over for Gigantium, og det kunne være megafedt at gå i seng lørdag aften velvidende, at man skal spille en stor finale dagen efter.

øjeblikket hvor det opdages at kop, polo og lænestol matcher.. doh!

Et billede slået op af Daniel Svensson (@dsvensson25) den

Skulle vi som for to år siden endnu engang stå med pokalen og titlen, så kan jeg love for, at der bliver festet til langt ud på natten. Selv på en søndag!

Håber at se så mange i Gigantium i weekenden. Må det bedste hold vinde.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg

Svenssons blog: Vi bruger den hele tiden – men kan mobilen skade os?

Skrevet af: Daniel Svensson

Lad mig slå fast med det samme. Det her er ingen skræmmekampagne, jeg er ude i.

Jeg ønsker ikke at fortælle dig, som læser denne blog eller andre, hvordan man skal leve sit liv, og hvad der er bedst for en.

Men jeg vil rigtig gerne være med til at oplyse om et emne, som der efter min mening bliver sat alt for lidt fokus på.

Lidt ironisk når det handler om den ejendel, som vi mennesker i en moderne digital tidsalder nok bruger allermest.

Jeg taler selvfølgelig om mobilen.

Det vender jeg lige tilbage til.

Først lidt forhistorie. Efter jeg er kommet videre fra kræftforløb nummer to og har fået kæmpet mig tilbage til håndboldbanen for Skjern Håndbold, så har jeg også haft kræfter til at engagere mig i ting uden for banen.

Jeg har været sindssygt glad for, at TV 2 Sport har ønsket at bruge mig som ekspertkommentator, og så har jeg også sagt ja til at være brand-ambassadør for RadiCover.

Og hvad er nu det for noget? Jeg kom i kontakt med en spændende fyr fra Nibe, som hedder Enrico Kaarsberg.

Han har startet virksomheden RadiCover i Aalborg, som i bund og grund har en mission om at udvikle produkter, der kan beskytte mod mobilstrålingen fra vores mange trådløse produkter og skabe sikkerhed og tryghed for dem, der bruger dem.

Vi kan alt muligt i denne verden, men vi kender stadig ikke rigtig langtids-effekterne af mobilstråling.

Jeg begyndte sådan først for alvor mit mobilbrug i slutningen af teenage-årene, da mobilerne begyndte at blive let tilgængelige.

Så vi kender endnu ikke effekten af eksponerings-graden af den generation af børn, der har haft eksempelvis IPads fra, de var små.

Svensson

Ikke desto mindre er der lavet forskning, som påviser, at mobilstråling øger risiko for kræft i bl.a. hjerne og hjerte – bare 30 minutter dagligt øger risikoen med op til 400%.

Det er alligevel lidt skræmmende, for vi sidder jo alle sammen konstant med mobilen enten i hånden eller op til øret.

Og om natten sover de fleste med den på natbordet. Det vil sige, at din hjerne og krop udsættes for mobilstråling i mellem 7-8 timer, hvor du er i en inaktiv position.


Især smartphones er slemme, fordi de synkroniserer data med din cloud  og søger efter mobilsignal og data fra fx Facebook, mail, Instagram, og m.m. fra de nærmeste fire master cirka hvert tyvende sekund.

Med RadiCover kan man blandt andet købe en slags sovepose til mobilen, der reducerer, at du eksponeres for mobilstråling med op til 85%.

RadiCover har også lavet nogle fede cover-løsninger, til når du taler i mobilen eller har den i lommen, som reducerer op til 86% den mobilstråling, som ellers vil sendes direkte ind i hovedet eller kroppen på dig.

Jeg har ønsket at støtte op omkring RadiCover, fordi det har en kæmpe samfundsmæssig relevans, og fordi RadiCover arbejder seriøst med problemet ud fra, at stifteren Enrico Kaarsberg selv har oplevet alvorlige bivirkninger fra mobilstråling.

Det her er ikke et sponsoreret indlæg, det er lidt et hjertebarn for mig.

Det handler om dyrebare liv, og det handler om noget af det, vi bruger allermest tid sammen med i hverdagen, nemlig vores mobil og andre trådløse produkter.

Jeg skal ikke være den, der dømmer folk, der ikke bruger RadiCover. Men jeg vil være med til at skubbe på, at folk tager stilling til det. Oplyse omkring det her.

Det vigtigste for mig i den her proces er, at folk lige stopper op og tænker over det, og så tager stilling til, om de ønsker at hente mere viden omkring emnet og måske i sidste ende vælger at beskytte sig selv. Og ikke mindst børnene.

De vokser op med IPads og deres forældres telefoner fra de helt unge år, og det er faktuelt, at børn optager 60 procent mere stråling end voksne og er specielt udsatte.

Det er også kommet nært ind i mit liv. En af mine gode venner har fået konstateret flere svulster i hjernen, og lægerne siger, at det er overvejende sandsynligt, at det kommer af for stor eksponering af mobilstråling.

Hvis I har lyst til at læse mere og vide mere om RadiCover, så kan I klikke jer ind på det her link. Det kunne jo være en ide til en julegave.

Daniel Svenssons seneste blogindlæg