Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den kan selv snakke: Svensk sensation optræder med ekstrem sexdukke i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arvida Byström. Pressebillede: Kunsten.
Arvida Byström. Pressebillede: Kunsten.

Hvert år afholder Kunsten deres populære Summer Lounge, og de formår altid at skabe en masse interesse over spændende og grænsesøgende kunstnere.

I år er bestemt ikke anderledes.

Den svenske kunstner Arvida Byström er blevet noget af en sensation i sit hjemland Sverige, og nu kommer hun til Aalborg, hvor hun den 19. juli opfører en performance, hun kalder for A Cybernetic Doll’s House.

Her kan du møde Byström i samtale på scenen med sin sexdukke Harmony, hvor de med langt, lyserødt hår og iklædt matchende undertøj og makeup udvisker grænserne mellem hinanden.

Det skriver Kunsten i en pressemeddelelse.

Den kan selv snakke: Svensk sensation optræder med ekstrem sexdukke i Aalborg
Arvida Byström. Pressebillede: Kunsten.

Stil spørgsmål til sexdukken

Dukken er et perfektionistisk og kunstigt spejlbillede af Byström, og hun har selv kaldt Harmony for ’halvt sandhed, halvt fiktion’.

Harmony er langt mere end blot en passiv dukke. Den har indbygget AI – altså kunstig intelligens – så den kan tale, lære nye ting og besvare spørgsmål.

Om Arvida Byström

  • Arvida Byström (født 1991 i Stockholm, Sverige) er en multikunstner, fotograf og model, der med sit lyserøde univers og eksperimenterende kropskunst har skabt stor international opmærksomhed.
  • Har base i Stockholm, London og Los Angeles.
  • Bruger fotografi, performance og installationskunst til at udforske grænserne og lighederne mellem menneske og teknologi.
  • Har medvirket i udstillinger som for eksempel ’Weltgeist’ på Galerie Kandlhofer i Wien (2023), ’I Am Not A Robot: On the Borders of the Singularity’ på Ludwig Museum of Contemporary Art i Budapest (2022), ’Women and Change’ på Arken i Ishøj (2022), ’Nude. From a female-identifying perspective’ (2022) på Fotografiska New York.
  • Har haft soloudstillinger på Fotografiska i Stockholm (2018) og Gallery Steinsland Berliner i Stockholm (2018 og 2021).
  • Har udgivet bogen ‘Pics or It Didn’t Happen: Images Banned From Instagram’ med kunstneren Molly Soda.

Og netop spørgsmålene fra publikum er en del af A Cybernetic Doll’s House. Så hvad vil du spørge Harmony om?

Arvida Byström optrådte senest med Harmony i London på Victoria & Albert Museum, der er et af Storbritanniens mest anerkendte museer.

Om Kunsten Summer Lounge

Hver onsdag hele sommeren kan man opleve musik, talks og kunst på nye måder på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Det er til Kunsten Summer Lounge, der hver uge byder på livemusik, dj, talks, pop-up-events, kunst-performances, mad fra Brasserie Kunsten og kølige drinks under åben himmel.

Årets program er mangfoldigt og fyldt med store navne – og med Svend Brinkmann, Emma Holten og Adnan Al-Adhami som værter.

Del artikel

Andre læser også