Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina

Af Nathalia Hentze Nielsen
Ilma Sanchez Mogensen i selskab med Sven-Ole Thorsen (th) og Torben Falk Byrgesen (tv).
Ilma Sanchez Mogensen i selskab med Sven-Ole Thorsen (th) og Torben Falk Byrgesen (tv).

I Vestbyen ligger det charmerende lille latinamerikanske risteri La Casa Latina, som vi før har beskrevet som indbegrebet af sydlig gæstfrihed, overdådige smagsoplevelser og eventyr.

Denne sommer kan vi tilføje, at der er blevet drysset lidt Hollywood-guldstøv over Ilma Sanchez Mogensens butik med besøg fra en ganske særlig gæst.

Sven-Ole Thorsen slog vejen forbi Aalborg og La Casa Latina, og har du set bare en håndfuld af de store amerikanske blockbustere fra 80erne, 90erne og starten af 00erne, ved du med garanti, hvem vi har at gøre med.

Mangler du alligevel en hurtig ledetråd, kan vi fortælle, at han er manden bag den legendariske linje fra Gladiator: “We who are about to die, salute you!”(øjeblikkelige kuldegysninger, hvis du spørger os).

Skuespilleren/stuntmanden/stærkmanden/bodybuilderen/forfatteren – det er blevet til en hel del titler i løbet af hans gloværdige karriere – bor til dagligt i Californien, men bruger sommerhalvåret i sit hjemland, og som ambassadør for La Casa Latina, er kaffe- og cigar-universet i Aalborg altid et sikkert stop på vejen.

MigogAalborg møder ham en lun sommerdag til en snak om sin lange karriere, selvbiografien Stærk Mand i Hollywood og ikke mindst forbindelsen til La Casa Latina.

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven-Ole Thorsen bruger sommerhalvåret i Danmark og besøger altid La Casa Latina for at købe kaffe, rom og cigarer.
Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
La Casa Latinas hylder bugner med alt, hvad man kan ønske sig af Latinamerikanske specialiteter; fra kaffe til rom, chokolade og cigarer.

Disciplin er min bedste ven

Hver en kvadratmeter af det lille butikslokale på Kastetvej 35 er stuvende fyldt med eksotiske varer og spændende memorabilia fra steder som Venezuela, Cuba, Costa Rica, Guatemala og Mexico, og når man sidder overfor Sven-Ole Thorsen, er det et under, at der er plads til den stærke mand.

Karrieren som stærkmand er måske lagt på hylden, men fysikken er stadig bemærkelsesværdig med 125 kg fordelt på 193 centimeter, og da kroppen i høj grad er, hvad har formet Sven-Ole Thorsens karriere, er det også et naturligt sted at starte.

“Jeg fandt vægttræning ret tidligt. Jeg havde en fætter, der løftede på Frederiksberg, og han tog mig med.

Dengang vejede jeg kun 83 kg og dyrkede badminton og håndbold, hvor man jo er afhængig af sine holdkammerater, men med vægttræning fandt jeg ud af, at man kan klare det selv.

Jeg kan huske første gang, jeg var der. Der var en masse store fyre, der rendte rundt og viste muskler, og da jeg skulle gå derfra igen, måtte jeg bæres ned af trapperne, så øm var jeg.

Jeg lå faktisk en hel uge i et badekar med isterninger,” mindes han og smågriner.

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven-Ole og Arnold, hvor de var dommere ved Miss Olympia i Philadelphia Pensylvania USA 1980 (Fotokredit RubioRex)

At gå fra 83 kg til at vinde titlen som Verdens Stærkeste Mand med en kampvægt på over 140 kg, som Sven-Ole Thorsen gjorde i 1984, er imponerende nok i sig selv, men derefter at kunne overkomme 15 års forbrug af anabolske steroider og genopfinde sig selv i “mulighedernes land” … se dét kræver karakter af en anden støbning.

Spørger man ind til denne rejse fra de dårlige vaner og mørke perioder til et liv levet på hans egne præmisser i det solrige Californien, er der ét ord, som går igen.

Disciplin.

“Alt det jeg har opnået her i livet er på grund af min store selvdisciplin.

Jeg plejer at sige, at disciplin er din bedste, eneste og sande ven her i livet, og det var det, der hjalp mig til at rejse mig igen efter hvert nederlag,” fortæller han ærligt.

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven-Ole og Arnold som henholdsvis Thorgrim og Conan i filmen Conan the Barbarian fra 1981 (Fotokredit Albert Busek)

Stærk mand i Hollywood

Disciplin bliver man nødt til at have i en filmbranche, der er notorisk svær at få en fod indenfor.

Det er selvfølgelig selveste Hollywood, vi refererer til, og når først snakken falder på Sven-Ole Thorsens 30 år i film-mekkaet over dem alle, tændes et lys i den stærke actionskuespillers øjne.

“Da jeg skrev min bog Stærk Mand i Hollywood, fandt jeg ud af, at jeg har været i over 160 film og serier, men jeg har aldrig opfattet det som arbejde – selv, når man mødte ind klokken tre om morgenen,” siger han og tager en slurk af kaffekoppen.

De over 160 titler inkluderer kultfilmene Conan the Barbarian, The Running Man, Predator og Gladiator, hvor han har spillet overfor bl.a. Russell Crowe og sin gode ven Arnold Schwarzenegger.

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven-Ole og Arnold i en pause under “Predator” filmoptagelserne i Mexico 1987 (Fotokredit RubioRex)

“Arnold introducerede mig til John Milius (instruktøren bag Conan the Barbarian), og han var så imponeret over det store brød, jeg var, at han bad mig om et godt vikingenavn.

Med min danske humor siger jeg ‘Thor-grim’ og et halvt år senere, ryger jeg til Spanien, hvor jeg skal spille rollen,” fortæller Sven-Ole Thorsen.

Anekdoter omkring Hollywood er noget han har i hobevis, og havde vi mere spalteplads ville hver og en af de mange historier komme med. Den ene fortælling er nærmest vildere end den anden, og der er et par, der ville få selv den mest garvede aalborgenser til at rødme.

De mange fantastiske oplevelser er et resultat af disciplin og benhårdt arbejde, ja, men han fremhæver også sin egenskab til at turde at tage chancer.

“Jeg havde ingen agent i Hollywood og lavede altid mit eget arbejde, så jeg måtte ud og søge rollerne.

Engang kørte jeg på California Route 1 og så et skilt med Baywatch. Jeg stoppede jeepen foran David Hasselhof, introducerede mig selv som skuespiller og stuntmand og spurgte ‘hvorfor har jeg egentligt aldrig arbejdet på Baywatch’? Efter det lavede jeg fem afsnit med Hasselhof.”

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
David Hasselhoff nyder en Cigar i en pause under optagelserne af “Baywatch Nights” i Los Angeles 1996 (Fotokredit
Max Svenningsen)
Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven-Ole som den ældre, pensionerede Gladiator Tigris. Filmen blev optaget på Malta i 1999 og fik premiere i 2000. Den har netop rundet sit 20 års jubilæum (Fotokredit RubioRex)

Gør hvad du har lyst til

Undervejs i interviewet bliver det både til en kaffepause og rom-pause, hvor vi får serveret Ilma Sanchez Mogensens unikke Sanchez Kaffe og en krydret rom fra Mellemamerika, og vi gøres selskab af en stamkunde, der har vundet et møde med Sven-Ole Thorsen.

Under denne pause drejer samtalen sig hurtigt fra karriere til hobby.

“Jeg er cigar-aficionado og har i mange år været i cigarklub med Arnold. Når jeg er i Danmark, er det her, jeg køber mine cubanske cigarer og også min kaffe og spiritus.

Det er sådan et hyggeligt sted,” forklarer han og peger på kafferisteren. “I gamle dage gik man jo til købmanden for at få malet kaffe, men i dag er det mest store upersonlige butikker.

Jeg kan godt savne den personlige service, og det synes jeg, at man får hos Ilma.”

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven-Ole Thorsen i selskab med Torben Falk Byrgesen, som var vinderen af La Casa Latinas konkurrence.
Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Et lille udpluk af La Casa Latinas bæredygtige og økologiske Sanchez kaffe.

Interviewet lakker mod enden og i selskab med en mand, der har oplevet så meget, bliver man næsten nødt til at omfavne klicheerne og stille det mest stereotype spørgsmål, der findes i journalisthåndbogen.

Hvilket råd vil han give til unge mennesker?

“Gør hvad du har lyst til,” svarer han med alvor bag ordene.

“Der er ikke noget værre end at møde ældre mennesker, der fortryder alle de ting, de ikke har gjort. Der er meget mere i den store verden end Danmark, og du kan først rigtigt værdsætte, hvor du kommer fra, når du har set den store verden.”

Et drys af Hollywood: Legendariske Sven-Ole Thorsen besøger La Casa Latina
Sven i Hadsten Bio, hvor man fejrede Gladiator jubilæet ved at screene filmen. Sven var inviteret til at signere sin bog og stillfotos fra filmen, som er klassificeret som en “Epic film” (Fotokredit RubioRex )

Efter en kort pause tilføjer han:

“Og husk at du kun har en krop, og den skal du leve med resten af livet, så det er med at passe på den.”

Beriget med vise ord fra en af de danskere, der har formået at sætte sig eget præg på Hollywood, – samt en promille, der er noget højere end for en time siden – træder vi ud af La Casa Latina og bevæger os igen ind mod byen.

Del artikel

Andre læser også