Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sveder du meget om natten? Så bør du vælge et lagen i bambus

Af Annoncør

Sommeren er for alvor ved at rulle ind over Danmark, og for de fleste betyder det varme nætter.

Hvis du er én af dem, der har det med at svede meget om natten, når sommerens varme sætter ind, så er der faktisk råd at hente. Du kan nemlig udskifte dit almindelige lagen med et, der er lavet af bambus.

Giver en bedre nattesøvn

Bambus har enormt mange gode egenskaber, og derfor er der også masser af gode grunde til at skifte dine gamle lagner ud med nye af bambus. 

For det første, så er bambus et utroligt blødt materiale. Mange ville faktisk beskrive lagner af bambus som værende lige så bløde som silke, men uden at  det klæber til kroppen.

Bambus er desuden et meget absorberende materiale, og derfor bliver fugt fra kroppen hurtigt absorberet og kommer dermed væk fra kroppen. Så hvis du altså sveder meget om natten, så vil et bambus lagen let kunne løse problemet, så du i stedet bare kan sove trygt og godt.

Fugten fra bambuslagner afgives desuden tre til fire gange hurtigere end fra materialer som bomuld, og dette er også en af grundene til, at bambuslagner er oplagt til dig, der sveder meget om natten.

Et lagen til alle årstider

Selvom det ofte er om sommeren, at de fleste har det med at svede om natten, så er lagner af bambus faktisk gode i alle årstider. For de svedabsorberende og fugtafgivende egenskaber i materialet er med til at få lagnet til at føles temperaturregulerende.

Når det er køligt, så vil lagnet altså holde godt på varmen, mens det vil føles ganske behageligt, når det er varmt.

Med andre ord er lagner af bambus altså det oplagte valg, hvis du blot ønsker et sengebetræk, der vil understøtte din komfort og sikre en god nattesøvn uden for mange forstyrrelser på grund af forkerte eller ubehagelige temperaturer.

Heldigvis er det nemt at vaske

Med de mange fordele, som følger med et lagen af bambus, så skulle man næsten tro, at der også var en række ulemper. Men det er bare ikke tilfældet.

Det eneste, der er værd at holde for øje, er, at sengebetræk i 100 procent bambus kun må vaskes på 30 til 40 grader. Til gengæld tørrer lagnet hurtigt i luften, og det behøver derfor ikke at blive tørretumblet.