Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kongerne af karneval: Her er Suspekts flotte ord til Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Begejstringen var til at tage og føle på, da Aalborg Karneval annoncerede, at selveste Suspekt skulle kåres til årets karnevalskonger.

Efter at have haft en absolut fest med mange tusindvis af karnevalister fra Nørresundby, over Limfjordsbroen og gennem Vestebro er de Helligtrekonger officielt blevet kronede.

Det blev de på scenen til Sceneparaden i Kildeparken – til kæmpe jubel fra publikum.

Til en kroning følger selvfølgelig en lovprisning, og den havde Suspekt-drengene klar til deres forgudende publikum.

Kongerne af karneval: Her er Suspekts flotte ord til Aalborg
Kongerne af karneval: Her er Suspekts flotte ord til Aalborg

Den fulde tale fra Suspekt til Aalborg

Det er sgu med ret stor stolthed i stemmen at vi kan sige, at vi er blevet kåret til kongerne af nordens største karneval – Karneval i Aalborg. Og dermed skal køre med paraden 25 maj og modtage nøglen til byen ikke mindst. Av! Nøglen til byen! Smag lige på den. 

Der er ingen tvivl om, at vi har en stor kærlighed til Aalleren/Dobbelt A/Nordens Paris eller hvad vi nu kalder den. 

Det er svært ikke at have, på den måde modtagelserne af os som personer og vores koncerter har været, lige siden første gang vi optrådte på Tusindfryd tilbage i starten af 2000. Oh yes! We go way back!

Og selv før det, startede vi med klub rock i Aalborghallen, som små ungdoms onanister der kastede med pornoblade købt for en 5er i en af de små snuskede brugtbladsforhandlere i Vesterbrogade. 

Dengang man røg hash på chillum og drak krone øl på flaske og sov på gulvet på en skole et sted uden for Nørresundby.

Vi nulrede marsbarer og kastede dem under toiletdøre og legede, det var lorte. Vi mødte Ras Money (Raske penge), Dj Møller, m.fl. senere Johnny Hefty og Niarn, Illdesposted og drengene fra Essense.

Vi har holdt vores julekoncerter på Skråen 3 dage i streg og spillede et utal af gange på Studenterhuset. Sidstnævnte måtte vi endda engang sende en kasse meget gode rødvin for overhovedet at kunne komme igen. Det undskylder vi stadig for! 

Alt dette kan vist meget kort summeres ned til at vi virkelig elsker byen i nord, og vi føler,  at vi har så meget historie sammen, at det på en eller anden måde er en kæmpe kulmination med netop dette karneval.

En dag hvor vi bare får lov til at feste! Til gengæld lover vi så at komme med et brag af en koncert når vi vender tilbage sidst på sommeren og spiller skovrock. På Amfiscenen. Ligesom i 2019. Bare større og bedre og nu som konger af karnevallet.

Wauw! Tak!

Del artikel

Andre læser også