Surprise-gæst i Aalborgs midtby: Statsministeren kom pludselig på besøg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I dag slog statsminister Mette Frederiksen vejen forbi Aalborg til et overraskelsesbesøg – sit første besøg i byen siden hun blev statsminister i juni.

Det må siges at have været nogle travle uger udenrigspolitisk med Trump-Grønland-affæren, men statsministeren fandt alligevel tid til at kigge forbi sin gamle hjemstad til en rundvisning i det nye bykvarter på Spritten.

Turen skete i selskab med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og stadsarkitekt Peder Baltzer, som gav Mette Frederiksen den fulde introduktion til projektet samt dets udvikling.

Den gamle spritfabrik i Aalborg er det største sammenhængende fredede industrianlæg i Danmark og er i gang med at omdannes til et nyt byrum, beboelse og artcenter.

Det ambitiøse projekt forventes for alvor, at sætte Aalborg på verdenskortet, såvel som at vække lokal stolthed, og det er en udvikling som den nordjyske statsminister selv betjener som “vild.”

Stadig den bedste snaps

Forvandlingen af den ikoniske spritfabrik er næste trin i Aalborgs modernisering, og stadsarkitekt Peder Baltzer gav statsministeren en rundtur i den forladte bygning.

Her var der både mulighed for at beundre de gamle klinker med det ikoniske, røde logo samt mindes, hvordan det var at vokse op i fabrikkens skygge.

“Dengang jeg var barn, der lugtede man tydeligt spritfabrikken, og nu har man planer om boliger, restauranter, hoteller og kunst og kultur,” fortalte statsministeren blandt murbrokkerne.

Hun fandt også tid til at stille arkitekten de vigtige spørgsmål:

“Kan man stadig få snaps?”

Og ja, det kan man, lød svaret, når snaps-museet står færdigt sammen med resten af områdets byggerier.

“Det er stadig den bedste snaps,” tilføjede statsministeren.

Populær nordjysk statsminister

Inden den nyligt valgte statsminister nåede Spritten i Vestbyen, var hun på en halvanden kilometer lang gåtur gennem centrum, hvor hun blev varmt modtaget af aalborgenserne.

Hun blev mødt med alt fra smil og vink til tilråb som “du gør et godt stykke arbejde” og “Love you, Mette!”

Der blev også tid til anekdoter undervejs, og på hjørnet af Badehusvej og Borgergade påpegede Mette Frederiksen, at den nu lukkede bar West-End, var hendes favoritbar.

Da vi spurgte ind til, hvordan hun ellers oplever, at byen har ændret sig, fremhævede hun særligt udviklingen af Havnefronten.

“Der hvor jeg virkelig kan se en forskel er på hele Havnefronten.

Da jeg var barn i Aalborg, skete der ikke noget hernede, og man gik i det hele taget ikke ud i byen.

På den måde er det jo blevet en helt anden by, men det er stadigvæk en by, hvor folk er afslappede, og man føler sig velkommen,” udtalte Mette Frederiksen til MigogAalborg.

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”