Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Surprise-gæst i Aalborgs midtby: Statsministeren kom pludselig på besøg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

I dag slog statsminister Mette Frederiksen vejen forbi Aalborg til et overraskelsesbesøg – sit første besøg i byen siden hun blev statsminister i juni.

Det må siges at have været nogle travle uger udenrigspolitisk med Trump-Grønland-affæren, men statsministeren fandt alligevel tid til at kigge forbi sin gamle hjemstad til en rundvisning i det nye bykvarter på Spritten.

Turen skete i selskab med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og stadsarkitekt Peder Baltzer, som gav Mette Frederiksen den fulde introduktion til projektet samt dets udvikling.

Den gamle spritfabrik i Aalborg er det største sammenhængende fredede industrianlæg i Danmark og er i gang med at omdannes til et nyt byrum, beboelse og artcenter.

Det ambitiøse projekt forventes for alvor, at sætte Aalborg på verdenskortet, såvel som at vække lokal stolthed, og det er en udvikling som den nordjyske statsminister selv betjener som “vild.”

Surprise-gæst i Aalborgs midtby: Statsministeren kom pludselig på besøg

Stadig den bedste snaps

Forvandlingen af den ikoniske spritfabrik er næste trin i Aalborgs modernisering, og stadsarkitekt Peder Baltzer gav statsministeren en rundtur i den forladte bygning.

Her var der både mulighed for at beundre de gamle klinker med det ikoniske, røde logo samt mindes, hvordan det var at vokse op i fabrikkens skygge.

“Dengang jeg var barn, der lugtede man tydeligt spritfabrikken, og nu har man planer om boliger, restauranter, hoteller og kunst og kultur,” fortalte statsministeren blandt murbrokkerne.

Hun fandt også tid til at stille arkitekten de vigtige spørgsmål:

“Kan man stadig få snaps?”

Og ja, det kan man, lød svaret, når snaps-museet står færdigt sammen med resten af områdets byggerier.

“Det er stadig den bedste snaps,” tilføjede statsministeren.

Surprise-gæst i Aalborgs midtby: Statsministeren kom pludselig på besøg

Surprise-gæst i Aalborgs midtby: Statsministeren kom pludselig på besøg

Populær nordjysk statsminister

Inden den nyligt valgte statsminister nåede Spritten i Vestbyen, var hun på en halvanden kilometer lang gåtur gennem centrum, hvor hun blev varmt modtaget af aalborgenserne.

Hun blev mødt med alt fra smil og vink til tilråb som “du gør et godt stykke arbejde” og “Love you, Mette!”

Der blev også tid til anekdoter undervejs, og på hjørnet af Badehusvej og Borgergade påpegede Mette Frederiksen, at den nu lukkede bar West-End, var hendes favoritbar.

Da vi spurgte ind til, hvordan hun ellers oplever, at byen har ændret sig, fremhævede hun særligt udviklingen af Havnefronten.

“Der hvor jeg virkelig kan se en forskel er på hele Havnefronten.

Da jeg var barn i Aalborg, skete der ikke noget hernede, og man gik i det hele taget ikke ud i byen.

På den måde er det jo blevet en helt anden by, men det er stadigvæk en by, hvor folk er afslappede, og man føler sig velkommen,” udtalte Mette Frederiksen til MigogAalborg.

Del artikel

Andre læser også