Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Surdejslækkerier og håndlavede kager: Her åbner mikrobageri i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Som de fleste andre kulinariske tiltag startede det hele i København – men nu har de såkaldte mikrobagerier spredt sig som en steppebrand over hele landet.

I byer som Århus, Viborg, Kolding og Lønstrup popper der små bagerier frem, hvor fokus er på den højeste kvalitet og et begrænset udvalg af udsøgt bagværk; ofte bagt med surdej.

I midten af april kan vi glæde os til, at William Kærup åbner mikrobageriet BreadByKaerup, der kommer til at have til huse på Kastetvej 15, hvor der tidligere har været en genbrugsbutik.

Kastetvej 15 er udlejet af Nordicals Aalborg, og lokalerne er lige nu i gang med at få den helt makeover af alt lige gulve, lofter, inventar og helt nye panorama-vinduer med udsigt over den travle vej.

Surdejslækkerier og håndlavede kager: Her åbner mikrobageri i Aalborg

Intimt og hyggeligt bageri – med fokus på den højeste kvalitet

Hvis navnet BreadByKaerup lyder bekendt, er det nok ikke så mærkeligt.

William Kærup er surdejsentusiasten bag navnet, og han har, med stor succes, lavet surdejskurser til nordjyderne under corona.

Derudover har han haft et særdeles populært samarbejde med La Bottega, hvor man hver lørdag har haft mulighed for at købe nybagt morgenbrød fra klokken 7-12. Det samarbejde fortsætter også i fremtiden – måske med andre åbningstider.

“Jeg har gået og drømt om at have mit eget bageri længe, og nu skal det være.

Siden starten af 2021 har jeg ledt efter lokaler, og nu har jeg endelig fundet det helt perfekte sted,” fortæller William til MigogAalborg.

Ikke et klassisk bageri

Ligesom de andre populære mikrobagerier rundt i landet, vil der i det nye bageri være fokus på et begrænset udvalg af den højeste kvalitet – ofte med surdej som den helt store hovedrolle.

“Det bliver ikke et klassisk bageri, hvor der er 20 forskellige kager og 10 forskellige brød,” forklarer William.

“Jeg vil i stedet have 2-3 forskellige brød, boller og så måske 5-6 forskellige kager, som kan være alt fra tærter, croissanter, eclairs osv.

Alt bliver lavet i hånden, så udvalget bliver naturligvis begrænset, og når der ikke er mere brød, ja, så er der ikke mere.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af BreadByKaerup (@breadbykaerup)

Rå stil og plads til studiearbejdet

Bageriet bliver på 54 kvadratmeter, og alt bliver indrettet lige efter Williams præferencer.

“Hele facaden er blevet revet ned, og så er der blevet sat de her flotte panorama-vinduer op. Derudover bliver indretning meget rå med træmøbler, der er brændt og lakeret og så med rustne stålplader på væggene.”

Når coronasituationen tillader det, bliver det muligt for cirka 10 personer at sidde i bageriet, og der bliver også pladser ud mod gaden, så man kan følge med i livet på Kastetvej.

“Jeg får også trukket strøm til siddepladserne, så man er mere end velkommen til at sidde og studere, mens man nyder lidt brød eller kage,” siger William.

Kø på flere hundrede meter?

BreadByKaerup kommer til at have åbent onsdag-lørdag og søndag i ulige uger. De helt præcise åbningstider er ikke på plads endnu, men det kan være du skal stå tidligt op for at få en bid brød.

“Simpel Surdej Studio i Viborg er blevet helt vildt populære, og fredag og lørdag er der ofte kø på 30-40 meter, når de åbner,” siger WIlliam.

Wiliam overtager lokalerne 15. april, og hvis alt går vel satser han på at åbne 21. april.

“Jeg skal lige have ovn, røremaskine osv. sat ordentligt til, og hvis vi møder uforudsete udfordringer, rykker jeg måske åbningen til 28. april,” forklarer han.

Hvad: BreadByKaerup åbner
Hvor: Kastetvej 15, 9000 Aalborg
Hvornår: 21. april (formentlig)

Du kan følge med på BreadByKaerup’s Facebookside for den præcise åbningsdato.