Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

220 kvm. bageri og kaffebar: I morgen genåbner Surdejsbageren

Af Emil Kjær Jørgensen

Bagere er kendt for at stå tidligt op, men hvis du har skullet følge med Surdejsbagerens første tid i Aalborg, har du nærmest været nødt til at springe nattesøvnen over.

I midten af december 2019 åbnede Surdejsbageren et mindre bageri under Aktuel på Budolfi Plads på omkring 55 kvm, for senere at få mere end dobbelt så meget plads, da man rykkede i egne lokaler på Budolfi Plads i sommeren 2020.

Nu er butikken (igen) hævet til mere end dobbelt størrelse.

I morgen, tirsdag d. 9. marts kl. 07.30, genåbner Surdejsbageren, men denne gang på hele 220 kvm (+ 150 kvm. udenfor)

Lokaliteten er dog den samme, for man har “blot” væltet væggen ind til nabolokalerne på Budolfi Plads.

Alt det vi kender og elsker – plus lidt ekstra

MigogAalborg har lov til at få et smugkig indenfor i de nye, flotte lokaler, hvor duften af friskbagt brød allerede er ved overtage lugten af nymalede vægge og nye møbler.

Bag Surdejsbageren står Henrik Bruse Skougaard og hans drøm med de nye lokaler er at skabe et sted, hvor unge som gamle mødes til en sludder, studiearbejde eller måske bare for at købe et læs kanelsnegle med hjem.

Der er da også rig mulighed for det hele i det nye domicil.

“Det hele kan vel beskrives lidt som Surdejsbageren på steroider,” siger Henrik med et stort grin.

“… altså det skal forstås på den måde, at alt jo næsten er som det plejer – bare med et større udvalg og stadig til nordjyske priser.

Men vi vil stadig have et enkelt og lækkert udvalg, hvor fokus er på de gode råvarer og det gode håndværk.”

Bestil dit brød nemt og hurtigt i lugen

Det nye bageri og kaffebar er både for folk, der har travlt og for dem, der har mere tid eller lyst til at slå sig ned i længere tid (naturligvis først når corona er ovre).

I næste uge bliver der sat en luge op ud mod Budolfi Plads, så man hurtigt og nemt kan bestille en kaffe, en frisksmurt bolle, eller hvad man nu lige har lyst til.

Selve lokalerne er indrettet, så det første man møder er det lækre udvalg af brød og kager (både tørkager og konditorkager) og naturligvis den monstrøse og topmoderne kaffemaskine – for hvad er kage overhovedet uden kaffe?

Plads til studerende i caféen

De ekstra kvadratmeter er udnyttet, så man nu har plads til hele fire store Skagerak-bænke, og så et et seperat “bar-område”, hvor der er hele 10 siddepladser – her er det meningen, at studerende kan sidde og arbejde eller shoppende nordjyder blot kan få et hvil fra storbyens puls.

Herfra kan man sidde og betragte de dygtige bagere og konditorer, for der er frit udsyn til bageriet.

Derudover er der nu også blevet plads til et stort kundetoilet og ikke mindst et større udvalg af bageudstyr og mel.

Åbningen fejres med … NUTELLA!

Sådan en åbning skal naturligvis fejres, og Henrik lover, at der er fyldt godt op med både brød, kager og espressobønner.

“Og nå ja, så har vi også lavet både Nutellasnegle, Nutellaboller og Nutella-cheesecake,” siger Henrik med et lumsk smil.

Men hvad så nu? Er Surdejsbageren nu på udkig efter lokaler på 400 kvadratmeter?

“Vi har store planer, så meget kan jeg sige. Mon ikke vi snart går i luften med noget nyt,” afslutter han.

Du finder Surdejsbageren på Budolfi Plads 16-18.