ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaffe og surdej: Surdejsbageren åbner ny butik i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Der er vind i sejlene, når man hedder Henrik Bruse – i hvert fald hvis man tager et kig på hans efterhånden store surdejs-imperium.

Trods sine få år i byen har han allerede skiftet og udvidet sin lokation et par gange, og senest åbnede Surdejsbageren også i Skagen med Henrik bag rattet.

Nu er der dog igen nyt fra den driftige bager. I medio juni åbner han nemlig endnu en butik, hvor surdejskonceptet får lov at blomstre.

Denne gang under navnet “Kaffe & Surdej”.

Kaffe og surdej: Surdejsbageren åbner ny butik i Aalborg

Det kan du købe i butikken

Butikken placeres ganske tæt ved bageriet på Budolfi Plads, og faktisk lige overfor de lokaler, hvor det hele startede tilbage i 2019. Seneste beboer i lokalerne var butikken Le Renard.

Det nye koncept kommer dog på mange måder til at adskille sig fra det “Surdejsbageren”, vi kender.

Modsat bageriet, hvor der er fokus på lækre kager og brød, vil det nye sted i stedet gå mere i dybden med alt det bagvedliggende inden for surdejsverdenen.

“I den nye butik kommer vi for eksempel til at sælge en masse slags bageudstyr og mel, så man selv kan gå i gang derhjemme.

Derudover vil i – i forlængelse heraf – tilbyde vores populære kurser, som vi nu alt for sjældent har plads til oppe i bageriet,” forklarer Henrik.

Kaffe og surdej: Surdejsbageren åbner ny butik i Aalborg

Henrik er nemlig ikke den slags forretningsmand, der holder kortetene tæt og sine opskrifter hemmelige.

Tværtimod drømmer han om at formidle endnu mere af sin viden om surdej til andre, så de selv kan opleve glæden ved at bage det helt perfekte surdej.

“Hvis man booker et surdejskursus hos os nu, så skal det jo altid ligge uden for vores normale åbningstid, og det begrænser os i forhold til efterspørgslen.

Sådan bliver det ikke i det nye sted, hvor vi kan være meget mere fleksible – og med plads til mange flere,” forklarer han.

En helt særlig kop kaffe

Drømmen om et nyt sted kom efter én af Henriks mange inspirationsture til København, hvor små niche-butikker har stor succes.

Udover kurser og bageudstyr, vil der også være mulighed for at købe en helt særlig kop kaffe – og måske sidde foran butikken, nyde solskinnet og ikke mindst udsigten til Budolfi Kirke.

“Vi får som nogen af de første i Danmark Tone Touch 03-maskinen, som mange kalder en game changer inden for kaffe- og te-brygning,” fortæller Henrik.

Det helt særlige ved maskinen er, at man – gennem en iPad – kan skræddersy brygningen af varme drikke ned til det mindste detalje.

“Det er nørderi på højeste niveau, og det kan virkelig smages. Derudover har vi mulighed for at lave mange forskellige typer kaffe og te, lige efter kundernes smag,” siger Henrik.

Lige nu er Henrik & Co. i fuld gang med at forvandle de nedslidte lokaler til endnu et lille hjørne af surdejshimlen.

Butikken forventes at åbne medio juni. 

Del artikel

Andre læser også