Superligaens tophold er i byen: Vejgaard klar til deres største kamp

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Lars Bo Nielsen
Foto: Lars Bo Nielsen

Hvis man i Aalborg vil se de bedste fodboldhold i Danmark, skal man normalt på Aalborg Portland Park.

Men onsdag eftermiddag kan man på Soffy Road i Vejgaard opleve Superligaens nummer et, når de lokale helte fra Vejgaard Boldklub tager imod FC Nordsjælland i Pokalturneringen.

Det er en realistisk, men spændt cheftræner vi har taget en snak med, inden det går løs klokken 16.15 onsdag.

”Vi er jo tæt på at være chancesløse, men den lille promille af en chance – den skal vi jagte! Det er også charmen ved pokalfodbold, og der er da sket større overraskelser i fodboldverdenen” fortæller Christian Flindt Bjerg, som har overtaget jobbet som cheftræner inden denne sæson.

Overraskede alle med oprykning

Vejgaard Boldklub overraskede alt og alle, da de i forrige sæson rykkede op i 2. division, hvor de da også havde det svært. I denne sæson er de så igen at finde i Danmarksserien, hvor de ligger på en delt 1. plads.

“Den gode opstart har givet os masser af selvtillid, og humøret i truppen er rigtig højt. Så vi går selvfølgelig efter den lille chance, der er.” siger Christian Flindt Bjerg.

En glad cheftræner efter seneste pokalsejr over FC Sydvest 05 Tønder.
Foto: Lars Bo Nielsen

Store kontraster

Spillerne i Vejgaard Boldklub er rene amatører, og de skal selv betale alt fra årligt kontingent til nye fodboldstøvler.

”FC Nordsjælland er allerede ankommet tirsdag, overnatter og forbereder sig til kampen. Budgettet for det døgn er nok højere end hele vores årsbudget” fortæller Christian Flindt Bjerg.

Til sammenligning møder Vejgaards spillere først ind klokken 14 i dag.

”Vores spillere har jo arbejde eller studie ved siden af, så det hele skal tilpasses, selv om de fleste vist har fået lov at få en enkelt fridag til den her specielle kamp.”

Kæmpe kamp for klubben

Cheftræneren har i ugen op til kampen mærket, hvor meget den her kamp betyder for hele klubben:

”Det summer af liv og forventningsglæde herude. Det er en kamp, som alle i klubben ser frem til. Efter træningen i mandags bankede 18 mand på min dør for at sige, de var klar til at spille. De brænder virkelig for det.” siger Christian Flindt Bjerg.

Kammeratskab og sammenhold er vigtigt i Vejgaard Boldklub.
Foto: Lars Bo Nielsen

Og han mener, at Vejgaard Boldklub er noget helt specielt.

”Det kammeratskab og sammenhold vi har er helt unikt. Når folk først kommer til klubben, så bliver de her ofte. Vi har måske ikke de bedste individuelle spillere, men kollektivet er måske et af de stærkeste i Danmarksserien.”

En anderledes stadionoplevelse

Christian Flindt Bjerg har selv stået i to norske pokalfinaler i sin tid som spiller, og han har endda afgjort den ene med sejrsmålet.

”Pokalturneringer er bare noget helt specielt. Chancen for at gå videre er minimal, men jeg er sikker på, spillerne er klar til at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne og vise, hvad det er vi står for.”

Fodbold bliver spillet i smukke omgivelser på Soffy Road
Foto: Lars Bo Nielsen

Det hele går løs klokken 16.15 onsdag på Soffy Road i Vejgaard. Klubben anbefaler man køber billetter i forsalg, som kan ske lige her. Det koster 75 kr. for voksne og 25 kr. for børn under 15 år.

Og cheftræneren kan kun anbefale, at man møder op i eftermiddag:

”Det hele bliver 10 gange sjovere, hvis der er fyldt. Det er en unik mulighed for at se et klassehold i nogle anderledes rammer, end man er vant til. Soffy Road har sin helt egen charme, solen skinner næsten altid, og så er grillpølserne nogle af Danmarks bedste!” slutter Christian Flindt Bjerg.

Skulle Vejgaard Boldklub skabe sensationen og gå videre, venter der et nordjysk lokalopgør mod Hobro IK.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00