Sundt og nemt Take Away: Fitness-eksperter lancerer nyt madkoncept i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.
Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.

Af Stine Kjølby Christensen

Som faste læsere på ”migogaalborg.dk” ved, så bugner byen efterhånden af gode take-away-steder.

Man skulle ikke umiddelbart tro, at aalborggenserne gik og manglede endnu et nyt koncept inden for take-away.

Men da vi besøgte ”Crossfit by the Mill” og hørte om deres nye madkoncept, så fik indehaverne Christine Jensen og Minelle Bachau os på andre tanker.

Det er fire år siden, at Christine og Minelle åbnede dørene til ”Crossfit by the Mill”.

Idéen bag centeret er at skabe en ideelt træningsmiljø, hvor alle er velkomne, og faciliteterne er i top. Her skal hverken køn, alder eller fysisk tilstand være en hindring.

Og det er også lige her i centeret, at de har fået idéen og inspirationen til, hvordan de kunne udvide deres virksomhed – og samtidigt optimere træningsoplevelsen for deres kunder.

”Folk der kommer her, har meget travlt til hverdag. De fleste kommer susende lige fra arbejde, skal videre hen og hente børn og har generelt en helt masse, de skal nå.

Her var det, at vi fik idéen til at udvikle et madkoncept, der skal gøre det nemmere for folk at få dagens varme måltid – på en nem og sund måde.” fortæller Minelle til migogaalborg.dk.

Dermed er ”Crossfit by the Mill” – i samarbejde med Linn Abildstrup og cateringfirmaet ”Simon’s” – snart klar til at lancere deres helt nye form for take-away. Konceptet får navnet ”The Mill Box”.

I en travl hverdag med mange gøremål kan man nemt lade sig friste af de hurtige (og måske mere usunde) løsninger, når aftensmåltidet skal på bordet.

Selvfølgelig findes der også mange sunde og lækre alternativer i Aalborg, men hvor skal man gå hen, når man egentlig bare har lyst til en ganske almindelig hverdagsret – men ikke selv har tiden til at stå og kokkerere det?Her er dét, at ”The Mill Box” kommer på banen. Her får man netop et genkendeligt og veltilberedt hverdagsmåltid, uden hverken at skulle gå på kompromis med smag eller næring.

Sund mad Crossfit
Ingredienserne og råvarerne i “The Mill Box” er bæredygtige og nøje udvalgte.

Kostvejlederen Linn sørger for, at næringsværdierne er fornuftigt fordelt, så alle kroppe kan spise sig mætte med god samvittighed.

Kokken Simon Bak sørger for, at måltidet er friskt, smagfuldt og spækket med gode råvarer – der endda er bæredygtige og overvejende økologiske.

Christine og Minelle sørger for, at måltidet hver dag nemt kan afhentes i centeret, hvor et køleskab er blevet opsat til formålet. Alt som kunderne skal gøre, er at opvarme maden derhjemme.

Men bare fordi at boksene skal afhentes i crossfit-centeret, betyder det bestemt ikke, at måltidet udelukkende er tiltænkt crossfittere eller medlemmer.

Med en kundekartotek på over 650 medlemmer hos ”Crossfit By the Mill” kunne man jo umiddelbart tænke, at målgruppen var i hus. Men som med alt andet i centeret, så er mottoet klart:

Alle er velkomne!

”Alle, der har lyst, kan bestille. Det eneste krav er, at det skal afhentes her. Vi skal jo starte en sted, men hvis det en dag bliver noget stort, så bliver der måske også sat flere afhentningsposter op andre steder i byen.

Vi tager det, som det kommer og ser, hvordan det udvikler sig.” fortæller Minelle.

Det foreløbige koncept for ”The Mill Box” er, at den skal bestilles online senest klokken 14.00 dagen før og afhentes på dagen mellem klokken 15.00 og 21.00.

Hver dag kan man vælge én varm ret og op til seks forskellige salater som side-orders.
Priserne ligger fra 50 kr. til 75 kr.

”The Mill Box” kan bestilles fra d. 1. marts, men allerede i morgen lørdag 11. februar fejres lanceringen med en festlig reception i centeret fra 12.00-14.00.

Her vil der være rød løber, balloner, hoppeborge og – naturligvis – smagsprøver på deres nye, lækre koncept!

Læs mere om receptionen og konceptet lige her.

Læste du?

270 mio. kr. til nyt bus-koncept i Aalborg: Nu kommer det til at glide lettere

Bus i Aalborg
Sådan ser +BUSSEN ud i den franske by Metz, og bliver samme model i Aalborg

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.