Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sundhedsstyrelsen med ny melding: Skærper anbefalinger om mundbind

Af Stine Kjølby Christensen

Sundhedsstyrelsen har skærpet retningslinjerne for brugen af værnemidler på sundheds- og ældreområdet og visse dele af socialområdet.

Øget brug af masker og mundbind skal forebygge smitte i situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand.

Lige nu stiger smittespredningen i hele landet, og vi ser også flere smittede på plejehjem og sygehuse.

I øjeblikket har flere sygehuse måttet sende en del medarbejdere hjem på grund af udbrud på afdelingen, og også på plejehjem er der set udbrud. For at forebygge yderligere smittespredning og udbrud anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at der på sundheds- og ældreområdet, samt visse dele af socialområdet bliver brugt ansigtsværnemidler i øget omfang.

Anbefalingen gælder for situationer med tæt kontakt, også situationer hvor der ikke er konstateret smitte eller er mistanke om smitte med ny coronavirus.

”Vi anbefaler nu som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer fx på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand.

Det betyder ikke, at alle skal bære maske hele tiden, men i de situationer, hvor man skal helt tæt på hinanden, kan det give en ekstra beskyttelse og forhindre eventuel smittespredning,” fortæller vicedirektør Helene Probst, og kommer derfor med en opfordring til alle borgere:

”Hvis du skal til lægen eller på sygehuset og skal undersøges, så tage et mundbind med”.

Læs mere om de nye anbefalinger her.

Del artikel

Andre læser også