Sunde tal fra detailhandlen: Butikkerne vokser og tjener mere i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der har været mange forudsigelser og dommedagsprofetier for den fysiske butik, nu hvor flere og flere mennesker får øjnene op for handel over internettet. Men i Aalborg har butikkerne både vokset i vækst og størrelse siden 2008.

For selvom antallet af detailhandelsbutikker i Aalborg Kommune er faldet fra 980 til 910 i perioden fra 2008-2017, oplever detailhandlen fortsat vækst med en samlet omsætning på knap 13 milliarder. Det skriver BusinessAalborg i dag i en pressemeddelelse.

De positive budskaber stammer fra en analyse fra Institut for Center-Planlægning (ICP) og Aalborg Kommune.

Analysen viser også, at omsætningen inden for dagligvarer er steget med 18 procent, mens omsætningen i udsalgsvarer er steget med 14 procent i perioden.

Butikkerne i Aalborg slår landsgennemsnittet

Stigningerne i omsætningen er højere end landsgennemsnittet, og det er en udvikling der glæder Tonny Thorup, som er erhvervschef i BusinessAalborg:

”Det glæder mig, at butikkerne i Aalborg til trods for stærk konkurrence fra bl.a. udenlandske webshops fortsat øger deres omsætning,” fortæller Tonny Thorup i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Som kommune er detailhandlen vigtig. Dels fordi et velfungerende butiksliv er afgørende for at tiltrække og fastholde indbyggere, virksomheder og turister, og dels fordi vores detailhandel faktisk beskæftiger knap 9.200 medarbejdere.”

Butikkerne vokser i størrelse

Antallet af butikker i perioden 2008-2017 er faldet med 24 færre butikker med dagligvarer og 28 færre butikker med udsalgsvarer.

Til trods for det fald, er bruttoarealet til dagligvarebutikker steget på 18 % og arealet til udsalgsbutikker er steget med 14 %.

”Butikkerne må have fat i den lange ende, for omsætningen er nu fordelt på færre butikker, der performer bedre end nogensinde,” forklarer Tonny Thorup i pressemeddelelsen.

Tonny peger også på, at shopping på mange måder er et socialt element, som skaber behovet for de fysiske butikker.

”De enkelte butikker har brug for mere og mere plads for at kunne give kunderne de rette oplevelser. Det kan f.eks. være kombinationen af butik, café mødested og værksted. Samtidig er der også flere og flere butikker, som integrerer deres fysiske butik med en webshop,” fortæller Tonny Thorup.

Byrummet skal understøtte omsætningen

Analysen peger desuden på, at spændende bymiljøer skal være med til at styrke og bakke op om detailhandlen. Noget som man også er særligt opmærksom på i Aalborg Kommune, og som man eksempelvis ser med Budolfi Plads, hvor omdannelsen vil bidrage til et varieret bymiljø.

”Butikkerne i Midtbyen ligger i nogle omgivelser, der bidrager til en større kundeoplevelse end blot oplevelsen ved at købe en vare. Særligt byder Aalborg Midtby på oplevelser i form af flotte byrum, spændende arkitektur og historie, mangfoldige bykvarterer, udespisning, mødesteder og meget mere,” siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen i pressemeddelelsen og fortsætter:

”I det strategiske arbejde med den fysiske planlægning, vil vi gerne styrke denne udvikling blandt andet via design af interessante ruter gennem byen, der kan være med til at gøre oplevelsen interessant fra det øjeblik, man stiger ud af bilen i parkeringshuset eller står af bussen ved stoppestedet.

Lys fremtid for de fysiske butikker

Analysen viser desuden, at Aalborg Midtby har det største antal udsalgsvarebutikker i kommunen, men bruttoarealet og omsætningen er højere i City Syd, som står for hele 50 procent af omsætningen i kommunen. Det skyldes ikke mindst etableringen af store kæder som Plantorama og Shoppen i 2007 og Ikea i 2010.

Fremtiden ser også lys ud, hvis man skal tro analysen fra ICP og Aalborg Kommune. De forudsiger nemlig en betydelig vækst frem til 2028. Butikker med udsalgsvarer forventes at stige med 26 procent i omsætning, mens dagligvarebutikker stiger forventes at stige med 13 procent i omsætning.

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet

 

Jeg vil meget mere sydpå: Vinbar i midtbyen frister igen med Sangria Buffet

Skrevet af: Michael Qureshi

De færreste danskere kommer på sommerferie sydpå i år og kan nyde lange aftener med iskold sangria.

Men hvis vi ikke kan komme til det sydlige Europa, så må det jo komme til os i stedet.

Douro Wine Bar i Danmarksgade er som de fleste andre spisesteder og barer genåbnet, og nu introducerer de igen deres vildt populære koncept med Sangria Buffet for 290 kr.

Det betyder, at du kan drikke alt den Sangria du vil i tre timer for prisen.

Kører alle torsdage

Sangria-festen starter fra i morgen torsdag d. 4. juni og fortsætter alle torsdage i løbet af sommeren. Det skriver Douro Wine Bar på Facebook.

Har du været på ferie i Spanien eller nabolandene, kender du nok alt for godt den kølende og beroligende effekt, som et iskoldt glas Sangria kan have på både krop og sind.

De sidste par dage har solen da også skinnet ufortrødent over byen, så i morgen er en oplagt mulighed for at nyde godt af sommerens bedste kombinationer – og måske drømme sig væk til de spanske himmelstrøg.

Douro Wine Bar råder over en lækker udeservering ud til Frederikstorv, hvor den flydende buffet også vil stå til rådighed hele aftenen.

Man kan også få tapas og andre let anretninger på Douro Winebar.

Læs mere her.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her